0L0 Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 Strzałki na zdjęciu pokazują miejsca w których ucieka gaz (między magazynkiem a mosiężną tulejką). Tulejka jest wklejona na poxipol przez poprzedniego właściciela i za cholerę nie da się jej wyjąć. Próbowałem już uszczelnić to poxipolem, silikonem uniwersalnym, szklarskim i sanitarnym... nic nie trzymało, chyba przez to, że powierzchnia klejona jest zbyt mała. Był bym wdzięczny za wskazanie dobrego uszczelniacza, ktory przyklei się do metalu i wytrzyma ciśnienie greengazu. Quote Link to post Share on other sites
Bombel86 Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 Ja magazynek w USP uszczelniłem tak zwana płyną uszczelką. Jest dostępna w sklepach samochodowych. Wygląda jak silikon ale ma lepsze właściwości. Po prostu jest przeznaczona do uszczelniania. Quote Link to post Share on other sites
Guto_Bandito Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 Ja uszczelniałem tzw. Sealantem B , nie weim czy to jeszcze produkują ale to jest rodzaj silikonu tylko bardzo mientkiego i wolno schnacego . Quote Link to post Share on other sites
anek Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 olo pojdz do praktikera/castoramy(zapytaj sie typa o kleje do metalu) zakup klej cyjanowy. jest on w dwuch strzykawkach połaczonych razem. zastosowanie matalurgiczne, retusz małych powierzchni. najlepszy do tego, dotego wez z zapałki zrob szpachelke do jego nalozenia tam. Klej w moim wypadku wytrzymuje gigantyczne obciażenia bo zastosowalem go do chlodnicy w samochodzie :> i jakos jeszcze nie wywalił. a wlasnie zapomniałbym jak nałozysz to ustrojstwo to odczekaj 24h i papierem sciernym delikatnie zetrzyj nadmiar inaczej sie nieda Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted June 21, 2006 Author Report Share Posted June 21, 2006 Zrobiłem tak: 1. 3 warstwy cyjanoakrylu Loctite 401 2. na to wypełniająco klejąca masa epoxydowa Dragon Efekt - nic nie cieknie :mrgreen: Dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
anek Posted June 21, 2006 Report Share Posted June 21, 2006 i tak ma byc :) ach niema to jak praca przy silniku BMW :) zawsze cos sie wymysli Quote Link to post Share on other sites
raziel-raziel Posted June 21, 2006 Report Share Posted June 21, 2006 Kurcze, a czy w nowej sztuce nie wystarczy lilikon? tylko bawić sie w w 3 warstwy i na koniec jeszcze epoxydem jechać? dopiero co kupiłem, a i tak nie działa, a nie mam czasu na drobne prace małego modelarza bo w domu tylko śpie, nawet nie jem bo nie mam tyle czasu... Quote Link to post Share on other sites
anek Posted June 21, 2006 Report Share Posted June 21, 2006 raziel ja tylko polecilem co i jak, jak chcesz by działało długo i by nie rozsadziło. to trzeba sie troszke poświecic. silikon niejest dobry wysoka temperatura/ciśnienie i szlak go trafia Quote Link to post Share on other sites
raziel-raziel Posted June 21, 2006 Report Share Posted June 21, 2006 No looz, ja nic nie mówie, tylko troche mnie irytuje że te zółtki mają gdzieś technike i dają nowe rozp... zawory ciekawe swoją drogą czy w domach przy kranach też takie cieknące mają, a co do temperatury to chyba raczej ujemne obowiązują bo nie zdąży sie za bardzo zagrzać, ja chciałem tylko mieć na weekendy coś do zabawy przy grillu na lotnisku, ale widze że jak sam nie zrobie to moge sobie co najwyżej w telewizji pooglądać... brazylijskie horrory. PS. czy można gdzieś dostać takie oryginalne klucze do odkręcenia tego zaworka? Mam na myśli drobne sklepy bo nie mam Castoramy i sie nie wybieram na czasie... Quote Link to post Share on other sites
anek Posted June 22, 2006 Report Share Posted June 22, 2006 sklep mechaniczny emmm motoryzacyjny moga miec :) albo metalurgiczny jakis dla malego majsterkowicza, a jak nie to ojca sie zapytaj moze cos znajdzie :> Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts