Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Ostatnio rozleciał mi się Fa-mas z DE i muszę szybko sprawić sobie jakąś, dobrą, nie za drogą sprężyne... W związku z tym zwracam się do was... Otóż, strasznie mnie kusi ten Ingram od HFC, ale boję się, że szybko się rozleci. Miał ktoś może styczność z tym springiem, jak to jest z jego zasięgiem i wytrzymałością? Myślałem też nad Uzi od CG i jeśli możecie, to doradźcie, który bardziej mi się opłaca...

Ingram:

http://tajgun.pl/?prod=17&cat=18

Uzi:

http://military.pl/?prod=92&cat=30

Jestem posiadaczem Ingrama HFC, jest bardzo wytrzymały z jednym problemem który pokaże na zdjęciach. Mianowicie odpada plastikowy kawałek szczerbinki (to co na zdjęciu jest zaznaczone kolorem czerwonym tam była taka plastikowa płytka).

0c9818b16a10c85fm.jpg

Ja przypłaciłem to jego utratą, a wystarczy uważać gdyż kolba lubi wchodzić tam gdzie niepowinna (zdjęcie niżej)

dscn16467yx.th.jpg

Mimo wszystko polecam ten karabin, osiągi jak na sprężyne ma

dobre, mam go już 2 lata a jedyny problem jaki spotkalem jest wyżej opisany, wystarczy uważać aby go uniknać.

Dzięki wielkie, a powiedz- nie da się tej kolby jakoś mocniej dokręcić czy coś, żeby tak nie schodziła na szczerbinkę? A tak w ogóle to ile Ingram ma metalowych części? Z tego co widzę kolba na pewno, a coś więcej? Mógłbyś zrobić jeszcze kilka zdjęć - całej repliki, bo na Tajgunie są tylko 4 foty i ciężko mi się zdecydować :wink: Byłbym naprawde wdzięczny...

Niestety kolby dokręcić się nieda, trzeba po prostu uważać, metalową ma właśnie kolbę, ciężarki, sprężyny i może bebechy, wiedział bym dokładniej ale nie mogłem zdjąć obudowy bo kolba przeszkadzała, trudno powiedzieć o nim full metal, lufa jest bardo krótka

50f4d62aabb433a1m.jpg

I kilka fotek:

8bb9adbecf8427f0m.jpg

f5c5c6b3c2df97aam.jpg

e6350b276992ad3bm.jpg

A miałeś jakieś inne awarie? Słyszałem, że czasem lubi ładować po 2 kulki z czego jedną można wystrzelić a druga zostaje w bebechach i po kilku ładowaniach robi się straszna grzechotka... Miałeś takie problemy? Muszę wiedzieć, bo teraz mam nowy dylemat :wink: Shotgun Hardballer II z Cybera albo ten Ingram i jeśli wszystko będzie przemawiać z giwerą za HFC, to nie będę się już dłużej zastanawiał ... I tak ogółem, jak jest z zasięgiem? Będzie ze 25 skutecznego?

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...