Ademu-san Posted June 29, 2006 Report Share Posted June 29, 2006 Ostatnio rozleciał mi się Fa-mas z DE i muszę szybko sprawić sobie jakąś, dobrą, nie za drogą sprężyne... W związku z tym zwracam się do was... Otóż, strasznie mnie kusi ten Ingram od HFC, ale boję się, że szybko się rozleci. Miał ktoś może styczność z tym springiem, jak to jest z jego zasięgiem i wytrzymałością? Myślałem też nad Uzi od CG i jeśli możecie, to doradźcie, który bardziej mi się opłaca... Ingram: http://tajgun.pl/?prod=17&cat=18 Uzi: http://military.pl/?prod=92&cat=30 Link to post Share on other sites
AntiterroristPL Posted June 29, 2006 Report Share Posted June 29, 2006 Jestem posiadaczem Ingrama HFC, jest bardzo wytrzymały z jednym problemem który pokaże na zdjęciach. Mianowicie odpada plastikowy kawałek szczerbinki (to co na zdjęciu jest zaznaczone kolorem czerwonym tam była taka plastikowa płytka). Ja przypłaciłem to jego utratą, a wystarczy uważać gdyż kolba lubi wchodzić tam gdzie niepowinna (zdjęcie niżej) Mimo wszystko polecam ten karabin, osiągi jak na sprężyne ma dobre, mam go już 2 lata a jedyny problem jaki spotkalem jest wyżej opisany, wystarczy uważać aby go uniknać. Link to post Share on other sites
Ademu-san Posted June 29, 2006 Author Report Share Posted June 29, 2006 Dzięki wielkie, a powiedz- nie da się tej kolby jakoś mocniej dokręcić czy coś, żeby tak nie schodziła na szczerbinkę? A tak w ogóle to ile Ingram ma metalowych części? Z tego co widzę kolba na pewno, a coś więcej? Mógłbyś zrobić jeszcze kilka zdjęć - całej repliki, bo na Tajgunie są tylko 4 foty i ciężko mi się zdecydować :wink: Byłbym naprawde wdzięczny... Link to post Share on other sites
AntiterroristPL Posted June 30, 2006 Report Share Posted June 30, 2006 Niestety kolby dokręcić się nieda, trzeba po prostu uważać, metalową ma właśnie kolbę, ciężarki, sprężyny i może bebechy, wiedział bym dokładniej ale nie mogłem zdjąć obudowy bo kolba przeszkadzała, trudno powiedzieć o nim full metal, lufa jest bardo krótka I kilka fotek: Link to post Share on other sites
Ademu-san Posted July 1, 2006 Author Report Share Posted July 1, 2006 A miałeś jakieś inne awarie? Słyszałem, że czasem lubi ładować po 2 kulki z czego jedną można wystrzelić a druga zostaje w bebechach i po kilku ładowaniach robi się straszna grzechotka... Miałeś takie problemy? Muszę wiedzieć, bo teraz mam nowy dylemat :wink: Shotgun Hardballer II z Cybera albo ten Ingram i jeśli wszystko będzie przemawiać z giwerą za HFC, to nie będę się już dłużej zastanawiał ... I tak ogółem, jak jest z zasięgiem? Będzie ze 25 skutecznego? Link to post Share on other sites
AntiterroristPL Posted July 2, 2006 Report Share Posted July 2, 2006 opisanej przez ciebie awari nie miałem, moze mam wyjątkowy model :wink: no tak 20-25 metrów skutecznego będzie Link to post Share on other sites
Recommended Posts