Grey Posted July 1, 2006 Report Share Posted July 1, 2006 Troche nie wiedzialem gdzie upchnac ten temat, wiec uzylem malego wybiegu :) Na stronie: http://larp.gildia.com/kret/airsoft_nowa_jakosc_walki jest ciekawy artykul by Kret o wykorzystaniu ASG do LARPow (a nie porady dla ASGowcow jak wykorzystac 'elementy' LARPA do stworzenia ciekawszej strzelanki). I to mnie interesuje. Czy sa takie ciekawe imprezy w Polsce, gdzie podczas LARPa walka rozgrywana jest w sposob ASGowy (lub ASGowo podobny), ale akcent polozony jest na odgrywanie postaci i role playing, a nie na strzelanie. Glownie to pytanie kieruje do Kreta, ale moze ktos inny cos bedzie wiedzial. Na razie zauwazylem tylko cos takiego przy okazji Orkonu (na necie, bo nie bylem), ale troche odpycha mnie sposob organizacji, zdaje sie raczej taki na chybcika i byle jak. Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted July 2, 2006 Report Share Posted July 2, 2006 W Trójmieście np. A sam tekst jest stary jak..., no nie wiem jak ale bardzo stary. Quote Link to post Share on other sites
Regdorn Posted July 2, 2006 Report Share Posted July 2, 2006 Chociażby tutaj... http://www.wmasg.pl/forum/viewtopic.php?t=24561 Quote Link to post Share on other sites
Grey Posted July 2, 2006 Author Report Share Posted July 2, 2006 Regdorn, pisalem w swoim poscie o Orkonie, ale tez zaznaczylem, ze troche mi to zalatuje slaba organizacja, czytalem ich forum i zmieniaja sie pomysly jak w kalejdoskopie, a to zly znak. Wyglada na to, ze sie ludzie zjada, postrzelaja, cos moze odegraja przypadkiem i tyle. Na 15 lipca juz sie zapisalem na gre Kreta w Trojmiescie, ale tam tez to bedzie tylko po czesci LARP. A marzy mi sie taki LARP pelna geba, z dobra organizacja i przemysleniem calego tla, gdzie po bron siegaloby sie czasem, a nie co chwila. Stad i moje pytanie. Przepraszam, ze jestem zboczony :P Swoja droga, moze jednak na Orkon wpadne, jesli nie na sam LARP ASG, to chocby jako na impreze dla fantastow. P.S. Naleze do ludzi, ktorzy zmieniaja zdanie, wiec jesli ktos byl na poprzednim ORKONie i jest innego zdania, to chetnie bym o tym przeczytal. Quote Link to post Share on other sites
Regdorn Posted July 2, 2006 Report Share Posted July 2, 2006 Post do którego linka zamieściłem wskazałem dlatego, że w nim też są linki do stron lub for dotyczących innych LARPów. Quote Link to post Share on other sites
Shafa Posted October 6, 2006 Report Share Posted October 6, 2006 Polecam. OJ! polecam. mimo że impreza coroczna to atrakcji w bród. cale miasteczko larpuje i wszyscy(albo prawie) używają asg. http://fallout.emiasto.com.pl/zlot/index.php Po dalsze informacje odsyłam na forum : http://shamo.gry-online.pl/agora/index.php...p?showforum=115 Quote Link to post Share on other sites
Grey Posted October 6, 2006 Author Report Share Posted October 6, 2006 Bylem na Orkonie, ASG wypadlo bardzo kiepsko, LARP z ASG byl jeden (techno-fantasy) - wypalil i byl fajny, ale pozostaje przy opinii, ze Orkon to nie impreza z LARPami ASG... Ale tymczasem stalem sie wspolorgiem milsimow i prawde mowiac, wole :) Quote Link to post Share on other sites
Regdorn Posted October 6, 2006 Report Share Posted October 6, 2006 Polecam. OJ! polecam. mimo że impreza coroczna to atrakcji w bród. cale miasteczko larpuje i wszyscy(albo prawie) używają asg. Czy to piwo na zdjęciach to były "rekwizyty", czy rzeczywiście przez całą zabawę uczestnicy uzupełniali poziom chmielu we krwi? Quote Link to post Share on other sites
MartEEnez Posted October 6, 2006 Report Share Posted October 6, 2006 Czy to piwo na zdjęciach to były "rekwizyty", czy rzeczywiście przez całą zabawę uczestnicy uzupełniali poziom chmielu we krwi? Uczestnicy nie mieli embarga na piwo, jednak ci co spozywali alkohol liczyli sie z tym iz w przypadku jakiegos scenariusza z uzyciem kulek (pisze "z uzyciem kulek", gdyz wiele osob we własciwym "miescie" łaziło z repliką ASG bez maga :)- tylko dla klimatu) nie wezma w nim udzialu. Jako ze wiekszosc strzelanek odbywala sie w godzinach popołudnowych,a imprezowanie w "barze" w godzinach wieczornych, nie zanotowano przypadków z osobnkami nietrzezwymi, badz podpitymi biorącymi udział w rozgrywkach ASG (ktore w zasadzie miały forme fabularyzowanych strzelanek :) ) Dodam tez is ASG bylo tylko atrakcją w duzej mierze towarzyszącą calemu konwentowi, ktory jak to w Larpach, nastawiony byl raczej na questy, spiskowanie i expowanie ^^ EDIT: Literówki Quote Link to post Share on other sites
kijek1 Posted October 8, 2006 Report Share Posted October 8, 2006 http://crossroads.neuroshima.pl/ Nie wiem czy to wam coś mówi ale zobaczcie sobie na to forum i wejdźcie do podforum ->Antykonwent Tornado - Niegrzeczne dziecko fandomu. Jest to konwent odbywający się co roku w klimacie postapokalipsy a dokładniej rpg Neuroshima. co roku odbywa się tak zwana plenerówka tj. larp parodniowy w lesie. Bronią w czasie tej zabawy są w głównej mierze repliki airsoftowe - te tańsze i te droższe, choć można przyjechać ze swoją "pcvką" (dla nie w tajemniczonych miecz zrobiony z rurki pcv i obwinięty sporą ilością gąbki, żeby amortyzował udzerzenia). Więcej na wspomnianym wyżej forum. Edit. ASG jest tylko dodatkiem a nie najważniejszą sprawą konwentu jest tylko pomocą w odzwierciedleniu mechaniki systemu neuroshima. I żeby nie było wesoło najprawdopodobnie będzie ograniczenie ilości kulek/naboi jaką można dysponować (kto zna neuro wie o czym piszę). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts