qwmx Posted July 7, 2006 Report Share Posted July 7, 2006 jak w temacie, czy istnieja kontraktowe szorty wojskowe, np. BDU ? Skad mozna je zdobyc? Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted July 7, 2006 Report Share Posted July 7, 2006 Nie ma czegoś takiego. Wszytsko to kopie lub przeróbki. Quote Link to post Share on other sites
SavagE Posted July 12, 2006 Report Share Posted July 12, 2006 chyba brytyjczycy uzywali krotkich w operacji w afryce podczas WW2 ale tak to kontraktow nie uswiadczysz a zwykle zetkniesz sie z szortami 65 poljester 35 bawelna i od biedy mozesz je sobie kupic. Na military.pl mozna kupic szorty i bermudy rothco ktore jak wiadomo sa wlasciwie jak kontrakty za jakies 100 zl. Ja sam spotkalem sie pare razy z krotkimi ripstopami woodland zwykle na allegro, lecz kiedys mialem je w rekach lecz bylo to daawno temu i juz nie pamietam jaka mialy jakosc (to bylo w pentagonie jakby co, wiec moze pytac tam a noz maja, jak tam bede to sam to zrobie i zapodam info). Mozesz tez sobie kupic jakies bdu z twilla albo rs normalne, dlugie i zaleznie od umiejetnosci i mozliwosci dac do obrobki mamie/krawcowej/samemu obciac, a z nogawek mozesz sobie zmajstrowac jakis pokrowiec albo cus. prosze tu masz cala kategorie szortow : http://military.pl/?cat=118 Quote Link to post Share on other sites
Gecko Posted July 12, 2006 Report Share Posted July 12, 2006 Francuzi mają taie krótkie spodenki, powiedział bym bardzo krótkie :) Raczej nie szorty, bardziej długością przypominają bokserki hehe ;) Można je było kiedyś dostać u nas na allegro. Nie wiem jak jest z tym teraz. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted July 12, 2006 Report Share Posted July 12, 2006 Idz do jakies skladnicy harcerstkiej. Stary kroj byl dosc krotki i wygladalo sie w nim jak maly chlopiec i do tego Pan Innej Orientacji, ale teraz wprowadzili wlasnie szorty. Masz je w koloze munduru harcerskiego badz khaki. Albo tez kup material i idz do dobrego krawca. Ja kiedys przerabialem na szorty z polskiego moro (moro, nie panterki), chcialem je sprzedac, ale mama robila pozadki. :F Quote Link to post Share on other sites
qwmx Posted August 7, 2006 Author Report Share Posted August 7, 2006 A Niemcy? Oni tez chyba maja krotkie flecktarny? Quote Link to post Share on other sites
us socom Posted August 7, 2006 Report Share Posted August 7, 2006 Tak są oryginalne BW Quote Link to post Share on other sites
mazur321 Posted August 7, 2006 Report Share Posted August 7, 2006 Ja mam szorty flecktarn a raczej 3/4 albo 5/8 :P BW i sa na kontrakcie tak więc pewnie BW ich używa Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts