Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Ak47S.cm. Zmiana wyglądu na relaniejszy.

Recommended Posts

Witam mam pytanie czego używacie aby stworzyć na plastiku efekt zdrapanej farby i wobec tego widok czystego żelaza. Jak robicie takie zabiegi co należy wykonać aby takie coś się udało? Szukałem ale nic nie znalazłem. Pozdrawiam Bubi

Chciałbym go ogółem zmienić z zewnatrz aby wyglądał jak prawdziwy te pseudo drewna narazie nie. chodzi mi o korpus, lufe ,rure gazową i kolbe. Tzn ja mam ak47s z rozkladaną kolbą ale replike spręzynową.

Nie tak dawno pisaliśmy coś o postarzaniu AK. Było trochę zdjęć, opisów etc.

Ale czemy chcesz go postarzyć? Ja miałem AK z 63 i 65 roku. To było w 84-86. I szczerze mówiąc nie było śladów "eksploatacji". Daj sobie spokój. No chyba, że okopcisz otwory w rurze gazowej i to wsio. Ale delikatnie...

[ Dodano: Sro 12 Lip, 2006 ]

http://wmasg.pl/forum/viewtopic.php?p=351325#351325

Polecam technikę suchego pędzla: pędzelek miękki ścinasz tak, by zostało 2-3 mm włosia. Maczasz w srebrnej farbie i wycierasz w coś (szmatka, chusteczka higieniczna, ręcznik papierowy). Następnie takim pędzelkiem delikatnie, z wyczyciem przecierasz szybkimi ruchami miejsce "otarcia" oksydy.

Hmmm... dobry i tani pomysł. :P Ale rysy będą sie niestety ścierać...

Dobre jest to o czym napisał kernest. :twisted:

Ale jest też druga strona medalu: Gun "obsmarowany", cały farbą bedzie farbować ręce. ( Ja w takie upały nienosze rękawiczek) :F

Najlepszym rozwiązaniem jest po prostu metalowe body. :wink:

To tak ja bym całego kałasza tym humborlem 11 pomalował 3 razy. A później jakąś normalną czarną farba tylko jaka farba nie będzie mi schdozić tak abym jak kumple napisał nie miał rąk w farbie. albo aby odrazu się nie starła. tylko miała mniejweicej twardość podobną do lakeiru na metalowych body albo podobną.

• 3 weeks later...

Musisz to pomalować potem jeszcze spejcalnym lakierem który zabezpieczy farbe przed ścieraniem dalszym i brudzeniem Ci rąk...

A tak na marginesie...za co Ty trzymasz tego kałacha, że odrazu będziesz miał ręce w farbie-za rure gazową :F ?

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...