Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich.

Jakiś czas temu pojawiły się lufy precyzyjne Classic Army 6,04

http://www.asgshop.pl/catalog.php?cat=24

Czy ktoś używał już tych luf, ktoś wie jak się spisują i czy są lepsze, takie same czy gorsze od lufy SRC 6,03 ??? Porównuje do SRC ponieważ cenowo i materiałowo są takie same-podobne (tak wychodzi z opisu, ale mogę się mylić dlatego proszę o opinie), różnią się tylko tym że SRC ma 6,03 a CA ma 6,04

Proszę o opinie na ten temat.

Pozdro4all

Posted

właśnie kupiłem do swojej mp5 TM - zobaczę i dam znać - to w sumie niedużo taniej niż systema ale chrom ( no i o połowę taniej niż prometheus...)

zobaczymy:]

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Własnie wstawiłem do M15A2 Rifle lufkę CA 509mm 6,04 , gumke silikonową Hop-Up (Guarder) i powiem wam ze jestem rozczarowany nie widze roznicy w celnosci :x . Dopiero po zamontowaniu sprężyny M120 Guarder kulki zaczeły latac prosto w miare . Tak więc w moim przypadku zmiana lufki z guma nie wiele dała.

Posted

ja na razie wstawiłem preckę do m4 i różnicę widzę zdecydowaną ale chrono tego nie pokazuje... na chrono średnio może ok 8fps więcej więc mieści się to w rozrzucie pomiędzy strzałami.

za to "na oko" różnicę w skupieniu i zasiegu skutecznym ewidentenie widać. ale wcześniej było 360mm a teraz 455mm więc może dlatego...

co do hop-up długo się zastanawiałem ale coś nie mogę się przekonać - skoro stara gumka potrafi podkręcić tak, że leci do góry to co pomoże nowa/ponoć lepsza gumka? jak sie zużyje to wymienię na razie nie widze sensu...

... a mp5 czeka cały czas na wymianę... (i pewnie jeszcze chwilę poczeka)

Posted

Heh Nanteris sek w tym, ze moja lufa ma 431mm dlugosc i co jest jej ogromna zaleta, bo kulka pomimo ze leci powoli, to jeszcze daleko. Zainwestowalem kase w najwiekszy atut mojej giwery, a tu zamiast duzej chmury kulek na koncu zasiegu mam srednia

Posted

Ja mam ta precke w swojej mp5 wraz z gumą Guardera i skupienie jest jaknajbardziej lepsze niz wczesniej. W sumie w preckach chodzi wlasnie o celnosc a nie fps'y :wink: Jak komus zalezy na dodaniu paru fps'ow to polecam tune up kity hurricane lub inne. U mnie wstawienie lev1 nieobciazajacego silnik i gearbox znazaco poprawily zasieg (w polaczeniu z lufa i hop siupem). Mimo iz mam precke to jest to troche glupie uzycie jej dla broni szturmowej o tak krotkiej lufie :P ale zawsze to te 4cm lepszego skupienia (na 30metrach). Precke najlepiej wstawiac do gunow z lufa dlugosci od 400mm daje to najbardziej zaowazalny efekt. Co do reszty, czyli tych z krotszymi to jest to sprawa juz "drobnego" udoskonalania swojego "malenstwa" do ktorego jest sie w jakims tam stopniu przywiazanym.

Pozdrawiam

• 2 months later...
Posted

ja kupilem precke Ca praktycznie zaraz po tm jak sie ukazaly do swoje ak przemielily okolo 10000kulek i zero zaciec uzywam gold fire 0,25 ostatnio musialem rozkrecic ak i sprawdzalem stan lufy i nie widac zadnych rys i pekniec

Posted

posiadam zamontowana lufe precyzyjna 6.04mm do M15/M4 [CA] do mojego SPC oraz sylikonowa gumke. Na poczatku bylo widac roznice w strzelaniu duza precyzja, powtarzalnosc trafien - po ok 2 miesiacach jest troche gorzej - kulki zaczynaja skrecac w prawo - a powtarzalnosc maleje - mam ciagle te same kulki 0.25 z tej samej partii a nawet woreczka. ogolnie polecam lufe i podejrzewam ze problemy z strzelaniem wynikaja z czegos innego a nie jakosci lufy. /ktos ma jakis pomysl co moze byc?/

w drugiej replice posiadam lufe precyzyjna 6.03 SRC i jako porownanie ta z CA jest w/g mojej opini lepsza i jak na razie nie mailem zaciecia.

• 2 weeks later...
  • 1 year later...