sienio Posted August 11, 2006 Report Share Posted August 11, 2006 Heh no cóż.... celność: ma pewne problemy z celnością (ale było nie było jast to kałach :wink: ) zasięc: jakjuz pisałem "Strzelając na około 40 m serią można zmieść przeciwnika :twisted: ale jak się już próbuje trafić pojedynczym strzałem to jest problem."Ale ogulnie kulki 0,25g na odpowiednim HU spokojnie przelatują ok 45-50 metrów. wykonanie: co do wykonania heh ja nie mam zarzutów poza standardowym chrzęszczącym hi-cap'em. bateria: niestety BETA poprostu połyka baterie. Wpełni załadowana wystarcza na jedną porządną strzelankę i cogorsza jest to standartowa bataria NiCd którą trzeba zawsze przed ponownym ładowaniem do końca rozłedować. A no i dodatkowa bateria kosztuje "jedyne" 150zł na krakmanie... Podsumowanie: Generalnie już od dawna chciałem mieć kałacha ale taki typowy sie mnie nie podobie no i czekałem na coś takiego (w dobrej cenie...) no i dostałem porządny kałech całkiem dobrze wykonany, dobra cena, wmiare dobra celność i waga i co ważne wygląda bardzo realistycznie... POLECAM... Pozdrawiam sienio! Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted August 11, 2006 Report Share Posted August 11, 2006 Co masz na myśli mówiąc, że wygląda realistycznie?? Bo oryginału prawie w niczym nie przypomina... Quote Link to post Share on other sites
chudy89 Posted August 11, 2006 Report Share Posted August 11, 2006 - skrócona rura gazowa oraz muszka - to tylko zdjecie ... ale mam wrażenie że stanowi całość - w modelu TM są tam 2 okładki tu, może z powodu odbicia światła, wydają się idealnie dopasowane, a nawet przy zdjęciu jakaś szczelina powinna być widoczna. - osłona spustu - to chyba ostatnia rzecz do której mam wątpliwość - na zdjęciu wygląda tak jakby była na stałe przymocowana do dolnego koprusu, natomiast w przypadku modelu od TM jest zaczep który wchodzi w chwyt pistoletowy oraz miejsce na 4 śrubki (normalne lub w przypadku dokupienia części z Guardera albo G&G na imbusy) 1. Rura gazowa i muszka nie stanowią całości 2.Osłona spustu nie jest na stałe, trzyma się na czterech śrubkach Zgadzam się z opisem Sienia ale... korpus jest rzeczywiście plastykowy lecz jest to dobrej jakości ABS. Jednakże replika jest bardzo dobrze wykonana czego się po niej nie spodziewałem patrząc na jej cenę. Jak już kolega wspomniał bateria starcza na nie wiele więcej niż 1000 kulek :? Można się jeszcze przyczepić do luźnego magazynka ale można to skorygować taśmą izolacyjną :D Zauważyłem także, że strzelając trybem semi niektóre kulki lecą na około 20 m i gwałtownie skręcają w prawo. Zdarza się to jednak na tyle rzadko, że nie powinno to zbytnio przeszkadzać. Być może to defekt tylko mojego egzemplarza.... Zdarza się też czasem, że replika poprostu się zatnie przy trybie semi. Należy wtedy poprostu przełączyć na tryb auto, wystrzelić kilka kulek i spowrotem można przerzucić na tryb semi. W najbliższym czasie będę miał okazję porównać ją z innymi replikami z tegj pułki cenowej i wtedy napiszę więcej. Obiecuję :lol: Jeśli chcecie wiedzieć więcej to zadawajcie konkretne pytania. A i odrazu mówię, że jeszcze nie zaglądałem do środka repliki. P.S Kolega Sienio opisywał właśnie moją repliczkę :P Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
mazur321 Posted August 11, 2006 Report Share Posted August 11, 2006 Co masz na myśli mówiąc, że wygląda realistycznie?? Bo oryginału prawie w niczym nie przypomina... Chodzi o to ze z daleka wyglada jak kalach i ze normalny czlowiek by sie nie poznal ze to jest akurat zle wykonana replika. Przecietny czlowiek nie widzi takiego czegos jak inna pokrywa zamka lub wykonanie poszczegolnych modeli itp itd. Przecietny czlowiek widzi zarysy. Moze i oryginalu nie przypomina ale nie kazdy jest koneserem ktory wszystko przywiazuje do detali. Fajnie miec drewienka w kalachu ale bez przesady. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Looc Posted August 12, 2006 Report Share Posted August 12, 2006 standartowa bataria NiCd którą trzeba zawsze przed ponownym ładowaniem do końca rozłedować. Wiekszosć baterii do aegów to NiCd bo dłużej trzymają potrzebne napięcie, i wcale nie trzeba rozładowywać ich do końca za każdym razem, wystarczy tylko od czasu do czasu sformatowac np. na mikroprocesorowej ładowarce. (moja NiCd stockowy(z mg) large do mp5tm wytrzymuje ponad 2000 kulek, strzelam w sumie oszczędnie ale 3 strzelanki bez ładowania wytrzymuje. Jak czasami poczytać co piszą niektórzy nowi "znawcy". :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted August 12, 2006 Report Share Posted August 12, 2006 Wszystko kwestia gustu ;) Jedna osoba woli inwestowaćw fpsy, inna w drewno... Co do realizmu-najbardziej mnie muszka w tym denerwuje-mogli by jużtaką jak TM dać... ps.Mimo, że osobiście nie lubięSpecnaza, to chciałbym to mieć w ekipie ;) Quote Link to post Share on other sites
sienio Posted August 12, 2006 Report Share Posted August 12, 2006 Wiekszosć baterii do aegów to NiCd bo dłużej trzymają potrzebne napięcie, i wcale nie trzeba rozładowywać ich do końca za każdym razem, wystarczy tylko od czasu do czasu sformatowac np. na mikroprocesorowej ładowarce. Co do tego to nie będe się upierał bo nie używam (jeszcze) ładowarki mikroprocesorowej więc skłaniam się do twojej wypowiedzi Looc... Quote Link to post Share on other sites
Hubcio Posted August 13, 2006 Report Share Posted August 13, 2006 Może ktoś z posiadaczy tej repliki zagladał do środka :?: Dzieki wszystkim za informacje :D Quote Link to post Share on other sites
sever18 Posted August 27, 2006 Report Share Posted August 27, 2006 hmm no właśnie czy ktoś zaglądał do środka? co jest metalowe a co nie? pojawiają się jakieś awarie/problemy z tą repliką?? Quote Link to post Share on other sites
chudy89 Posted August 28, 2006 Report Share Posted August 28, 2006 Co do mojego poprzedniego opisu: bateria wytrzymuje dużo więcej kulek niż 1000 - sprawdzone ;) Gearbox i jego elementy są metalowe. Największą wadą tej repliki jest wytrzymałość body. W team-ie posiadamy dwie takie repliki i w obu psuje się to samo: Kolba bardzo szybko się łamie ( trzeba obchodzić się z nią jak z jajkiem :/ ) no i dość łatwo złamać muszkę... Atutem karabinu jest jego szybkostrzelność - jest ona większa niż w AK-47 CYMY. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Hubcio Posted August 29, 2006 Report Share Posted August 29, 2006 Z kolba nic jeszcze takiego mi sie nie zdarzylo zeby sie zlamala :D Lecz na muszke trzeba bardzo uwazac zeby nie zahaczyc o cos :( A tak pozatym wszystko jest ok :D Quote Link to post Share on other sites
sever18 Posted August 29, 2006 Report Share Posted August 29, 2006 hmm mam prośbe czy ktoś z posiadaczy tej repliki mógłby zamieścić jakieś jej zdjęcia?? z góry wielkie dzięki;) Quote Link to post Share on other sites
rudyxp102 Posted August 29, 2006 Report Share Posted August 29, 2006 TEN AK MAM JEDNA POWAZNA WADE ALE ZDAZA SIE TO ZADKO W NICH , ZEBATKI SA ALUMINIOWE I SIE ZCIERAJA , JA MAM TEGO AK I JESTEM ZADOWOLONY ALE ZEBATKI WYMIENILEM ODRAZU NIE TO CO MUJ KUMPEL I MU SIE ZtARLY PO MIECHU :wink: Quote Link to post Share on other sites
SoH Jasio Posted August 30, 2006 Report Share Posted August 30, 2006 TEN AK MAM JEDNA POWAZNA WADE ALE ZDAZA SIE TO ZADKO W NICH , ZEBATKI SA ALUMINIOWE I SIE ZCIERAJA , JA MAM TEGO AK I JESTEM ZADOWOLONY ALE ZEBATKI WYMIENILEM ODRAZU NIE TO CO MUJ KUMPEL I MU SIE ZtARLY PO MIECHU Hahaha Słuchaj czy móglbys nie krzyczec i wyłączyc Caps Locka ?? Jak to alumioniowe chyba raczej stalowe sa ? Quote Link to post Share on other sites
lemonzawodowiec Posted August 30, 2006 Report Share Posted August 30, 2006 Piszecie tak, jakby Beta TM była repliką. :| Quote Link to post Share on other sites
sever18 Posted September 2, 2006 Report Share Posted September 2, 2006 Czy ktoś porównywał ten karabinek z np kałaszkiem cymy?? tzn chodzi mi o osiągi i szybkostrzelność?? Może ktoś z posiadaczy zrobiłby jakąś taką podsumowującą recke i zdjęcia?:) Quote Link to post Share on other sites
kapitanbubel Posted September 2, 2006 Report Share Posted September 2, 2006 Widziałem ta broń w akcji nie jest najgorsza ale też nie najlepsza jak bym miał do wyboru ak47s cymy i to to wybrał bym ak47s ma lepsze osiągi moim zdaniem lepsze wykonanie , solidniejszy i moim zdaniem ak 47 beta specnaz ma mniej częsci metalowych . Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 14, 2006 Report Share Posted October 14, 2006 Jak z żywotnością tego potworka? Sypnęło się już coś? Gdzie jest umieszczona bateria? Po pokrywą zamkową czy w kolbie? Dało by rade porobić trochę zdjęć? Quote Link to post Share on other sites
Hubcio Posted October 15, 2006 Report Share Posted October 15, 2006 Witam. Żywotniść tej giwerki jest super bo już mam pare miechów. W środku są stalowe rzeczy to o żywotność może być długa. Mi narazie nic się nie sypneło wszystko dobrze chodzi. Bateria jest umieszczona w kolbie z względu że jest to bateria typu Langer. Zdjęcia może później wrzuce bo teraz jest w przeróbce :P Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 15, 2006 Report Share Posted October 15, 2006 Oo chociaż jeden się zdecydował pomóc :) Dzięki ci :mrgreen: Czyli nie było żadnych problemów tak? A na co przerabiasz? W jaki sposób można dobrać się do GB? Czy jeśli coś np. zakleje w miejscu gdzie kolba styka się z body, to nie będzie możliwości dojścia do środka, w momencie gdybym wysyłał ją na serwis? [ Dodano: Nie 15 Paź, 2006 ] A jak wygląda sprawa z użytymi materiałami? [ Dodano: Nie 15 Paź, 2006 ] Takie magazynki będą pasować do tej repliki? http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...98213c27e8718ed Quote Link to post Share on other sites
Dinus_ Posted October 15, 2006 Report Share Posted October 15, 2006 Takie magazynki będą pasować do tej repliki? kolega mi przypomniał :D Czy do tego będą pasować magi od TM, CA itd ? Quote Link to post Share on other sites
pandora Posted October 15, 2006 Report Share Posted October 15, 2006 Czy do tego będą pasować magi od TM, CA itd ? Witam magi od CA i Stara napewno pasują co do TM nie miałem możliwości sprawdzić, Betka strzela fajnie co prawda na początku nie były to powtarzalne strzały, ale teraz juz jest okey na kulkach 0,2 Xtreme jest naprawde niezle, na kulkach 0,25 na chrono było 74 m/s wiec nie jest zle co do zębatek teraz bede przekladał do niej stockowe od SLR-a CA i napisze może co nieco Pozdrawiam Pandi Quote Link to post Share on other sites
Apollyon Posted October 17, 2006 Report Share Posted October 17, 2006 dostałem... jak strzela, jeszcze nie miałem okazji sprawdzić, ALE wygląda super.... póki się nie przyznacie co to, możecie spokojnie uchodzić za bogatych ludzi, których stać na betę TM... Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 18, 2006 Report Share Posted October 18, 2006 To zapytam: - Materiały użyte w replice są na poziomie chociażby TM? - Czy magazynki STARa pasują? - Czy są gdzieś jakieś luzy? Quote Link to post Share on other sites
pandora Posted October 18, 2006 Report Share Posted October 18, 2006 Materiały są spoko, ładny i fajny abs, metal tez spok Magazynki stara pasują jak i CA oraz TM nawet jakis G&P pasował luzy raczej niezauwazyłem nic nie trzeszcy wsio okey Pozdrówka Pandi Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts