Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Beretta 92F - Producent : Coll-Fu Enterprise Co.

Recommended Posts

no właśnie też myślałem ze to KJ. Więc jako broń boczną opłaca się chyba kupić go (jeśli to nie STTI :P )?

[ Dodano: Pią Lip 21, 2006 14:06 ]

O to co odpowiedzieli na maila :

"Witam

Beretta posiada blow back, wyrób pochodzi z Chin firma KWC.

--

Pozdrawiam

Arkadiusz Hrynkiewicz-Sudnik "

hmmm....

Tak, się składa że jest ta Beretta u nas w ekipie, dokładnie ta nawet z tego sklepu.

1. Nie ma Blow-backa, zamek mozna odciągnać i tyle.

2. Wygląd taki typowo plastikowy.

3. Hop-up stały ale na kulki 0,2 trzeba było go poprawiać (fabrycznie jest chyba na 0,12 ustawiony.

4. Po 3 miesiącach padł górny zawór.

Jednak według mnie to nie jest KJW, nawet na pudełku brak oznaczeń tej firmy. A strzela jak na gaziaka nieźle, ale nie rewelacyjnie. W każdym razie duzo dalej od Beretty z KJW bez Blow-backa (miałem obydwie w rękach jednocześnie i mogłem porównać).

Jeszcze raz zaznaczam, że kumpel posiada dokładnie te broń co w linku, nawet z tego samego sklepu. Na 100% nie jest to KJW ani STTI.

Ogólnie fajna broń, ale te zawory.

Ale za te cene dostaniesz używke z KSC-KWA i gwarantuje że lepiej i dłużej posłuży ci niż ta nowa Beretta.

prawie jak KSC.

Prawie robi wielką różnicę. ;)

Jak to napisał Sledge z Arnies:

Consistency is an alien concept to KJW.

Czasem zrobią (zerżną) całkiem przyzwoitą konstrukcję, ale czasem to zrobią takie badziewie, że bym go za darmo nie wziął.

Czasem zrobią (zerżną) całkiem przyzwoitą konstrukcję, ale czasem to zrobią takie badziewie, że bym go za darmo nie wziął.
Co tu kryć, Śledź ma rację (bo to w ogóle niezły jajcarz jest) - jak zrobili dobrego Paraordnanca skopiowanego z WA, tak totalnie spieprzyli USP. Beretta też dość przeciętna jest.
Prawie robi wielką różnicę.
Bo to właśnie takie "prawie" miało być.
Śledź ma rację (bo to w ogóle niezły jajcarz jest)

Ma, absolutnie (zauważyłem... ;))

Beretta też dość przeciętna jest.

Kiedyś myślałem, żeby sobie beretke full metal z KJW sprawić. Niestety skopane wykonanie, awaryjne, syfonują, farba złazi... więc się wyleczyłem.

Bo to właśnie takie "prawie" miało być.

No ja wiem ;) Nie musiałeś nawet kolorować :P

no i przyszla paczuszka. JEst to Beretta z KWC. 8O ma ladne oznaczenia na zamku. nie znam sie na pistoletach ale wg mnie jest ladnie wykonana. elementy metalowe z zewnatrz; spust, zwalniacz magazynka i ten dzyndzel na koncu za zamkiem :lol:(nie wiem jak sie nazywa.) i magazynek na 15 kulek.

Berretta posiada jednak BlowBAck :D przyjemnie "kopie" przy strzale. Okladziny sa gumowe. Z zasiegiem to nie wiem dokladnie, ale mysle ze z 40 metrow bedzie.Musze zmierzyc dokladnie. Jest takze dosc celna.

Ogolnie jestem zadowolony z zakupu :D Dodatkowo w zestawie paczuszka kulek 0.2, duuuuzo tarcz z AROBRON, instrukcje i rozne papiery,buteleczka gazu(malutka :? ) i plastikowe niebieskie pudeleczko na pistolet.