chapi Posted July 21, 2006 Report Share Posted July 21, 2006 Witam, mam pytanie, czy kotś z Was miał styczność z poniższym zawieszeniem trzypunktowym ? http://www.taiwangun.com/index.php?str=pro...&product_id=102 Przypomina to w jakimś stopniu zawieszenie od CA ? Jak oceniacie zawieszenie i czy jest to warte uwagi, jaka jest wytrzymałość. Proszę o wypowiedź ludzi, którzy mieli lub mają styczność z omawianym przedmiotem. pozdrawiam chapi Quote Link to post Share on other sites
doktorre Posted July 21, 2006 Report Share Posted July 21, 2006 To zawieszenie w ogóle nie przypomina tego co proponuje CA. Chodzi mi tutaj o dość nowatorskie rozwiązenie łącznika pasa i karabinu. Nie wierze także w zbytnią wytrzymałość tego cudeńka, które prezentujesz... Quote Link to post Share on other sites
osek Posted July 21, 2006 Report Share Posted July 21, 2006 Mi sie nie podobało. Kupiłem i odesłałem. Weź idź do pasmanteri, zaopatrz się w co trzeba i za mniej niż 10 zł zrób sobie sam zawieszenie. W tym linku znajdziesz wszystko czego trzeba http://www.spectergear.com/slings.htm. Ja zrobiłem zawieszenie tylko na podstawie tych fortek i uważam, że jest w pełni funkcjonalne. Jakbyś chciał jakieś porady to na PW. Quote Link to post Share on other sites
brat peacemaker Posted July 21, 2006 Report Share Posted July 21, 2006 Mam to zawieszenie. Co moge o nim powiedziec? Moze tyle, ze na poczatku w ogole nie wiedzialem, jak je nosic - pewnie przez to 'nowatorstwo' :lol: Zaleznie od tego, jak pobawisz sie paskami i zaczepami mozesz uzyskac kilka ciekawych modyfikacji (mp5 zwisa swobodnie/ciasno/pionowo/poziomo, kolebie sie na boki w czasie biegu lub nie, zakladasz na jedno ramie lub na oba itp. itd.). Aha mam mp5a5, wiec nie wiem, jak to zadziala ze stala kolba. Wbrew zdaniu niektorych :P jest wytrzymale. Niestety IMHO jest nie do konca praktyczne (do czego sluzy klamra nie odkrylem do dzis :wink: , choc mam pewne podejrzenia :D ). Co do porownania z zawieszeniem CA, to faktycznie jest zupelnie inne, nie wiem czy lepsze czy gorsze. Na poczatek idz do wspomnianej pasmanterii i stworz samorobke, a potem zadecydujesz czy potrzebujesz czegos innego. Quote Link to post Share on other sites
anonim111 Posted July 21, 2006 Report Share Posted July 21, 2006 Weź idź do pasmanteri, zaopatrz się w co trzeba i za mniej niż 10 zł zrób sobie sam zawieszenie. Na poczatek idz do wspomnianej pasmanterii i stworz samorobke, a potem zadecydujesz czy potrzebujesz czegos innego. Popieram w 100 procentach :D Quote Link to post Share on other sites
chudyhunter Posted July 21, 2006 Report Share Posted July 21, 2006 Dokladnie,najlepiej zrobic samemu.Mnie wynioslo 4zl: - 4zl - 2m tasmy z pasmanterii - Metalowy element z zatrzaskiem od zwyczajnej smyczy na klucze - cos do regulacji dlugosci paska,moze byc od starego plecaka albo mozna kupic w pasmenterii A wiec bardzo tanim sposobem mozesz miec calkiem dobre zawieszenie.Ja swojego urzywam juz od 3 miechow i sprawdza sie znakomicie.A nawet jesli cos sie popsuje to 5 zl zawsze znajdzie sie na nowe :D Quote Link to post Share on other sites
Baca Posted July 22, 2006 Report Share Posted July 22, 2006 Jaka jest róznica miedzy paskiem z napem (napą?) w produkcie CA a zastosowanym tutaj sznurkiem? :roll: Quote Link to post Share on other sites
anonim111 Posted July 22, 2006 Report Share Posted July 22, 2006 Dokladnie,najlepiej zrobic samemu.Mnie wynioslo 4zl No może 4 złote to mało troche na takie zawieszenie(przynajmniej jak dla mnie), ale skoro piszesz że tyle cię koszstowało i działa to wierzę i gratuluję. Quote Link to post Share on other sites
madreus Posted July 22, 2006 Report Share Posted July 22, 2006 Sam niedawno zrobiłem sobie zawieszenie taktyczne... akurat wymyśliłem sobie dwupunktowe... tzn. zrobiłem na podstawie fotek http://www.vickerstactical.com/SlingPage/C...CombatSling.htm Tam jest taki patent, który u mnie nie działa do końca dobrze, bo nie miałem odpowiedniej sprzączki i ciężko chodzi... ale generalnie chyba nie wyszło mi najgorzej. Dopiero miałem raz w boju, więc w sumie jeszcze troszku za wcześnie na jakieś bardziej konkretne uwagi. W sumie zapłaciłem niecałe 10 pln... byłoby taniej, gdybym na początku nie kupił za dużego karabińczyka (bo inne w pasmanterii były za małe... na szczęście kuzynka poratowała odpowiednim karabińczykiem :)) Quote Link to post Share on other sites
chudyhunter Posted July 22, 2006 Report Share Posted July 22, 2006 kosztowalo mnie tylko 4 zl poniewaz tyle wydalem na tasme a reszte rzeczy wzielem ze starego plecaka,wiec tak czy inaczej wiecej niz 10 zl sie nie wyda.A po co przeplacac [ Dodano: Sob 22 Lip, 2006 ] a 35-40 zl jak za kawalek paska to dla mnie kosmiczna cena Quote Link to post Share on other sites
anonim111 Posted July 22, 2006 Report Share Posted July 22, 2006 a 35-40 zl jak za kawalek paska to dla mnie kosmiczna cena Popieram. Za 10 złotych kupić materiały na zawieszenie, resztę wydać na kulki, jak dla mnie rozsądniejsza decyzja. Quote Link to post Share on other sites
Rosomak15 Posted June 9, 2009 Report Share Posted June 9, 2009 Jak zamontować takie zawieszenie do Mp5? Dostałem zawieszenie G&P 3pkt QD i za cholere nie mogę tego zamontować :wink: . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts