Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Mecha-box Systemy do M16 VN TM bedzie paso. do M15A4 CA?

Recommended Posts

Witam

Mam w planie kupic mecha-boxa systemy i wymienić w nim sprezyne na 210 PDI zamiast M150 Systemy, generalnie bedzie z bore-upem zestawowym ok 440fps z prec lufa ktora mam.

Niestety na wgc nie ma juz mechaboxa do M4/M15, ale sa do M16 Vietnam version TM.

I tu mam pytanie:

Czy taki mechabox do M16 bedzie pasowal do M15 po wymienieniu cylindra bądz lufy, bo mam 6.04 455mm??

róznica wynika tylko z typu cylindra - w VN/Rifle masz typ 0 a w M4 typ 1. przy twojej długości lufy jesteś juz na granicy typu 0 więc można potestować bez zmiany cylindra i jeśli efekt bedzie niezadowalający to wtedy zmienic cylinder co sadze że nie bedzie konieczne

Ja właśnie mam tłumik Knights Arms 210x40mm :D Fajny tluimk a lufe 6.04 455 od ak i taka mi wystarczy. W kwesti mobilności nie mam klopotow z tym tlumikiem.

Planuje wrzucić do mechaboxa lżejszą sprezyne i zastanawiam sie miedzy

210PDI (m130 systemy) ~ ok. 440fps z bore-upem i tą lufa

a

m140 systemy ~ co daje z bore-upem i ta lufa ok 465fps

i w sumie to nie wiem co dac bo na 210 bede mógł troszeczke sie pobawic na full auto (bez przesady tak ok 10-15kulek) a nie tylko na semi przy m140.

Co o tym sądzicie?

Aha i mam pytanie odnośnie baterii, czy taka bateria pociagnie i bedzie ladnie z tym geraboxem pracować? link

http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...products_id=432

Czekam na odp :D

i w sumie to nie wiem co dac bo na 210 bede mógł troszeczke sie pobawic na full auto (bez przesady tak ok 10-15kulek) a nie tylko na semi przy m140.

Co o tym sądzicie?

A przecież chodzi właśnie o zabawę... 440FPS w zupełności Ci wystarczy ;)

Przy tych 25FPS'ach różnica i tak nie będzie kolosalna.

Ja właśnie mam tłumik Knights Arms 210x40mm :D Fajny tluimk a lufe 6.04 455 od ak i taka mi wystarczy. W kwesti mobilności nie mam klopotow z tym tlumikiem.

Planuje wrzucić do mechaboxa lżejszą sprezyne i zastanawiam sie miedzy  

210PDI (m130 systemy) ~ ok. 440fps z bore-upem i tą lufa

a  

m140 systemy  ~ co daje z bore-upem i ta lufa ok 465fps

Co o tym sądzicie?

Aha i mam pytanie odnośnie baterii, czy taka bateria pociagnie i bedzie ladnie z tym geraboxem pracować? link

http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...products_id=432

Czekam na odp :D

Sadze ze dobrze sadzisz :) Jesli chcesz miec troche zabawy trybem auto zrob jak piszesz.

Natomiast przy takich sprezynach baterie proponowalbym jednak 10.8. Ta 9.6 ci pociagnie ale moze wolno jednak strzelac.

9.6 SCE 1800 powinno pociągnąć ale ROF bedzie mizerny (mi na tych ogniwach ale 8.4V uciągało 190PDI więc 9.6V powinno ledwo ciągnąć - efekt nie bedzie zadowalający). Jeśli chcesz baterie 9.6V to w zasadzie tylko RC2400 inaczej to 10.8V i tez na solidnych ogniwach wysokoprądowych

Thx Wally za ułożenie baterii, jeszcze zobacze bo moze wezme 10.8V 3000mah G&P, ale to pomysle jeszcze.

A teraz powrot do Mecha-boxa. Napisalem dzisiaj do ASG-shopu zeby sie upewnić w sprawie mechaboxa czy napewno bdzie paoswal do M15A4 Carbin i czy nic nie trzeba bedzie wymieniać, oprocz cylindra gdybym nie mial lufy ale mam. Otóz napisali m to:

Na pewno do wymiany będzie dysza i byś może głowica cylindra. Nie wiem jak dokładnie jest z mechanizmem spustowym w M16A1 lecz powinien być taki sam jak w M15.

Juz nie wiem co mam myślec bo piszecie ze bedzie pasowac bez wymieniania cylidnra na typ 1 bo mam lufe 455. Napisalem im to samo co wam i juz nie wiem...

A teraz powrot do Mecha-boxa. Napisalem dzisiaj do ASG-shopu zeby sie upewnić w sprawie mechaboxa czy napewno bdzie paoswal do M15A4 Carbin i czy nic nie trzeba bedzie wymieniać' date=' oprocz cylindra gdybym nie mial lufy ale mam. Otóz napisali m to:

[b']Na pewno do wymiany będzie dysza i byś może głowica cylindra. Nie wiem jak dokładnie jest z mechanizmem spustowym w M16A1 lecz powinien być taki sam jak w M15.[/b]..

Ahahahahhaha :lol: To znaczy ze go na oczy nie widzieli, a co wiecej nie wiedza co w nim jest w srodku hehe. Ten tekst o innym mechanizmie spustowym tez jest niezly bo nie wiem co w standardowym GB v2 mialo by byc innego. Znaczy fachowcy 8)

Dokładnie Hol- dokładnie - Głowica cylindra nie ma nic do rzeczy bo nie ma sie czym różnić a dysza zalezy od konkretnego karabinu (kształt komory HU).

co do baterii - ja zawsze składam baterie na takich ogniwach jak mi pasują bo mozna za mniejsze pieniądze złożyć baterię o duuzo lepszych parametrach niż sklepowe (może z małymi wyjątkami).

Teraz to juz wogole nie wiem co co onich mylsec bo wszyscy niby mowią ze to sa fachowcy...

macie tu odp nr 2 z ASG-shopu:

Speaker: Dlaczego mam wymieniać dysze i głowice cylidnra skoro to są M-ki i różnią sie tylko lufą, wynikalo by z tego ze tylko cylinder mam do wymiany...

ASGshop:

GB do M16 A1 ma pełny cylinder tak wiec będzie ok.

Co do dyszy to musi być zmieniona bo jest dłuższa i nie będzie Ci podawać kulek.

Co do głowicy to tak jak już mówiłem – może trzeba będzie wymienić ale nie jest to pewne...

To juz wogole nic nie wiem :D:D Wy tak a oni tak :D:D hehe

sprawę cylindra masz wyjaśnioną - nie ma sensu zmieniać

głowica cylindra nie zależy od niczego co rózni M15 i M16 więc też nie ma potrzeby jej zmieniać i jestem bardzo ciekaw jak ASGShop umotywuje ta "konieczność" bo jest ona niedorzeczna