Speaker Posted July 23, 2006 Report Share Posted July 23, 2006 Witam Mam w planie kupic mecha-boxa systemy i wymienić w nim sprezyne na 210 PDI zamiast M150 Systemy, generalnie bedzie z bore-upem zestawowym ok 440fps z prec lufa ktora mam. Niestety na wgc nie ma juz mechaboxa do M4/M15, ale sa do M16 Vietnam version TM. I tu mam pytanie: Czy taki mechabox do M16 bedzie pasowal do M15 po wymienieniu cylindra bądz lufy, bo mam 6.04 455mm?? Quote Link to post Share on other sites
stiff Posted July 24, 2006 Report Share Posted July 24, 2006 róznica wynika tylko z typu cylindra - w VN/Rifle masz typ 0 a w M4 typ 1. przy twojej długości lufy jesteś juz na granicy typu 0 więc można potestować bez zmiany cylindra i jeśli efekt bedzie niezadowalający to wtedy zmienic cylinder co sadze że nie bedzie konieczne Quote Link to post Share on other sites
Holman Posted July 24, 2006 Report Share Posted July 24, 2006 A pod wzgledem braku "okienek" z tylu GB nie bedzie zadnego problemu bo CA nie ma uszu tylko metalowe bolce wchodza w body. I jeszcze 1. ja bym cylindra nie zmienial. 2. w mechaboxach z M150 jest juz cylinder bore up Quote Link to post Share on other sites
QBS Posted July 24, 2006 Report Share Posted July 24, 2006 Zawsze możesz dokupić tłumik i dłuższą prec lufę, chyba, że zależy Ci na mobilności... W każdym razie moim zdaniem nie powinno być to potrzebne. Quote Link to post Share on other sites
Speaker Posted July 24, 2006 Author Report Share Posted July 24, 2006 Ja właśnie mam tłumik Knights Arms 210x40mm :D Fajny tluimk a lufe 6.04 455 od ak i taka mi wystarczy. W kwesti mobilności nie mam klopotow z tym tlumikiem. Planuje wrzucić do mechaboxa lżejszą sprezyne i zastanawiam sie miedzy 210PDI (m130 systemy) ~ ok. 440fps z bore-upem i tą lufa a m140 systemy ~ co daje z bore-upem i ta lufa ok 465fps i w sumie to nie wiem co dac bo na 210 bede mógł troszeczke sie pobawic na full auto (bez przesady tak ok 10-15kulek) a nie tylko na semi przy m140. Co o tym sądzicie? Aha i mam pytanie odnośnie baterii, czy taka bateria pociagnie i bedzie ladnie z tym geraboxem pracować? link http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...products_id=432 Czekam na odp :D Quote Link to post Share on other sites
rosomaczysko Posted July 24, 2006 Report Share Posted July 24, 2006 i w sumie to nie wiem co dac bo na 210 bede mógł troszeczke sie pobawic na full auto (bez przesady tak ok 10-15kulek) a nie tylko na semi przy m140.Co o tym sądzicie? A przecież chodzi właśnie o zabawę... 440FPS w zupełności Ci wystarczy ;) Przy tych 25FPS'ach różnica i tak nie będzie kolosalna. Quote Link to post Share on other sites
Holman Posted July 24, 2006 Report Share Posted July 24, 2006 Ja właśnie mam tłumik Knights Arms 210x40mm :D Fajny tluimk a lufe 6.04 455 od ak i taka mi wystarczy. W kwesti mobilności nie mam klopotow z tym tlumikiem.Planuje wrzucić do mechaboxa lżejszą sprezyne i zastanawiam sie miedzy 210PDI (m130 systemy) ~ ok. 440fps z bore-upem i tą lufa a m140 systemy ~ co daje z bore-upem i ta lufa ok 465fps i w sumie to nie wiem co dac bo na 210 bede mógł troszeczke sie pobawic na full auto (bez przesady tak ok 10-15kulek) a nie tylko na semi przy m140. Co o tym sądzicie? Aha i mam pytanie odnośnie baterii, czy taka bateria pociagnie i bedzie ladnie z tym geraboxem pracować? link http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...products_id=432 Czekam na odp :D Sadze ze dobrze sadzisz :) Jesli chcesz miec troche zabawy trybem auto zrob jak piszesz. Natomiast przy takich sprezynach baterie proponowalbym jednak 10.8. Ta 9.6 ci pociagnie ale moze wolno jednak strzelac. Quote Link to post Share on other sites
Speaker Posted July 24, 2006 Author Report Share Posted July 24, 2006 Na takiej bateri pójdze mecha-box z 210PDI? Jeśli nie to dajcie link z taka bateria, byle w ASGshop, wgcshop ew machinegun.pl http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...-047C_cat_10.8V Batteries Quote Link to post Share on other sites
Holman Posted July 24, 2006 Report Share Posted July 24, 2006 Powinno pojsc, zalezy na jakich ogniwach sa te baterie G&P, tak czy siak nawet taka 10.8 nie powinna miec z ta sprezyna problemow. Quote Link to post Share on other sites
Speaker Posted July 24, 2006 Author Report Share Posted July 24, 2006 Powinno pojsc, zalezy na jakich ogniwach sa te baterie G&P hehe no wlasnie, nie masz pewnosci a ja musze ja miec bo chce kupic a moge sie wsadzic. :D Quote Link to post Share on other sites
stiff Posted July 24, 2006 Report Share Posted July 24, 2006 9.6 SCE 1800 powinno pociągnąć ale ROF bedzie mizerny (mi na tych ogniwach ale 8.4V uciągało 190PDI więc 9.6V powinno ledwo ciągnąć - efekt nie bedzie zadowalający). Jeśli chcesz baterie 9.6V to w zasadzie tylko RC2400 inaczej to 10.8V i tez na solidnych ogniwach wysokoprądowych Quote Link to post Share on other sites
Speaker Posted July 24, 2006 Author Report Share Posted July 24, 2006 mi szczerze mowiąc mało mówia powyższe terminy :D Mógłbys dac jakis konkretny link do fajne bateri do 210PDI? fajnie by bylo jak by to byla bateria z wgcshop.com, ew asgshop Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted July 24, 2006 Report Share Posted July 24, 2006 Ja mam bateryjkę 10,8V 3300mAh na ogniwach GP NiMH. Sprężyna Systema M130 i zębatki Torque Up helikalne też z Systemy i śmiga cudnie. Quote Link to post Share on other sites
Speaker Posted July 24, 2006 Author Report Share Posted July 24, 2006 Daj link Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted July 24, 2006 Report Share Posted July 24, 2006 http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...00M16_cat_10.8V Batteries Quote Link to post Share on other sites
Speaker Posted July 24, 2006 Author Report Share Posted July 24, 2006 a co z ładowarką do tej baterii? Gdzie dokupiles i za ile? Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted July 24, 2006 Report Share Posted July 24, 2006 Ładowarki nie mam :] Ładuje u kumpla, raz na pół roku :lol: Quote Link to post Share on other sites
wally Posted July 24, 2006 Report Share Posted July 24, 2006 Dobrą baterię zrobisz na takich ogniwach: http://www.modele.sklep.pl/product_info.ph...products_id=408 u mnie taka bateria (9,6 v) ciągnie sprężynę 210% PDI. Quote Link to post Share on other sites
Speaker Posted July 24, 2006 Author Report Share Posted July 24, 2006 Czy mógłby mi ktos napisac z ilu i jakich ogniw i wogole przygotowac taka baterie do 210ODI ale z dobrym ROF-em i jakaś porządnom pojemnoscia? Ja sie na tym wogole nie znam... :| Quote Link to post Share on other sites
wally Posted July 24, 2006 Report Share Posted July 24, 2006 Przecież napisałem Ci z jakich ogniw zrobić dobrą baterię. Ilość ogniw to 8. Quote Link to post Share on other sites
Speaker Posted July 24, 2006 Author Report Share Posted July 24, 2006 Thx Wally za ułożenie baterii, jeszcze zobacze bo moze wezme 10.8V 3000mah G&P, ale to pomysle jeszcze. A teraz powrot do Mecha-boxa. Napisalem dzisiaj do ASG-shopu zeby sie upewnić w sprawie mechaboxa czy napewno bdzie paoswal do M15A4 Carbin i czy nic nie trzeba bedzie wymieniać, oprocz cylindra gdybym nie mial lufy ale mam. Otóz napisali m to: Na pewno do wymiany będzie dysza i byś może głowica cylindra. Nie wiem jak dokładnie jest z mechanizmem spustowym w M16A1 lecz powinien być taki sam jak w M15. Juz nie wiem co mam myślec bo piszecie ze bedzie pasowac bez wymieniania cylidnra na typ 1 bo mam lufe 455. Napisalem im to samo co wam i juz nie wiem... Quote Link to post Share on other sites
Holman Posted July 25, 2006 Report Share Posted July 25, 2006 A teraz powrot do Mecha-boxa. Napisalem dzisiaj do ASG-shopu zeby sie upewnić w sprawie mechaboxa czy napewno bdzie paoswal do M15A4 Carbin i czy nic nie trzeba bedzie wymieniać' date=' oprocz cylindra gdybym nie mial lufy ale mam. Otóz napisali m to: [b']Na pewno do wymiany będzie dysza i byś może głowica cylindra. Nie wiem jak dokładnie jest z mechanizmem spustowym w M16A1 lecz powinien być taki sam jak w M15.[/b].. Ahahahahhaha :lol: To znaczy ze go na oczy nie widzieli, a co wiecej nie wiedza co w nim jest w srodku hehe. Ten tekst o innym mechanizmie spustowym tez jest niezly bo nie wiem co w standardowym GB v2 mialo by byc innego. Znaczy fachowcy 8) Quote Link to post Share on other sites
stiff Posted July 25, 2006 Report Share Posted July 25, 2006 Dokładnie Hol- dokładnie - Głowica cylindra nie ma nic do rzeczy bo nie ma sie czym różnić a dysza zalezy od konkretnego karabinu (kształt komory HU). co do baterii - ja zawsze składam baterie na takich ogniwach jak mi pasują bo mozna za mniejsze pieniądze złożyć baterię o duuzo lepszych parametrach niż sklepowe (może z małymi wyjątkami). Quote Link to post Share on other sites
Speaker Posted July 25, 2006 Author Report Share Posted July 25, 2006 Teraz to juz wogole nie wiem co co onich mylsec bo wszyscy niby mowią ze to sa fachowcy... macie tu odp nr 2 z ASG-shopu: Speaker: Dlaczego mam wymieniać dysze i głowice cylidnra skoro to są M-ki i różnią sie tylko lufą, wynikalo by z tego ze tylko cylinder mam do wymiany... ASGshop: GB do M16 A1 ma pełny cylinder tak wiec będzie ok. Co do dyszy to musi być zmieniona bo jest dłuższa i nie będzie Ci podawać kulek. Co do głowicy to tak jak już mówiłem – może trzeba będzie wymienić ale nie jest to pewne... To juz wogole nic nie wiem :D:D Wy tak a oni tak :D:D hehe Quote Link to post Share on other sites
stiff Posted July 25, 2006 Report Share Posted July 25, 2006 sprawę cylindra masz wyjaśnioną - nie ma sensu zmieniać głowica cylindra nie zależy od niczego co rózni M15 i M16 więc też nie ma potrzeby jej zmieniać i jestem bardzo ciekaw jak ASGShop umotywuje ta "konieczność" bo jest ona niedorzeczna Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts