LD_cynik Posted June 18, 2003 Report Share Posted June 18, 2003 Jakis czas temu, nie wiem czy do dzis, military.pl mieli w ofercie buty GROM - ktos cos wie na ich temat? Wygladaja jak wysmienite buty AT, ale jak wiemy z trwaloscia roznie to bywa. Interesuja mnie zarowno pod katem ASG jak i lazenia na uczelnie w cywilu :) Swoja droga skoro w temacie - ma ktos doswiadczenie z kupowaniem butow przez siec? Wydaje mi sie problematyczne dobranie numeru buta, bo numeracja numeracja, ale ja mam czasem numer 44.5 a czasem 46 wiec coz poczac - wyliczyc srednia numerow wszystkich posiadanych butow? :) Link to post Share on other sites
Jarcher Posted June 18, 2003 Report Share Posted June 18, 2003 Bardzo dobre buty, wyglądem podobne do Hi-Tec'ów. Mam je bodajże pół roku i jak narazie tylko odrapała mi się z nich trochę skóra oraz powichrowały się wkładki (no ale przecież można kupić nowe). No i szczerze odradzam kupno na military.pl, lepiej wejdź na stronę producenta do działu dystrybutorów i poszukaj najbliższego ciebie sklepu. W sklepach internetowych te buty kosztują chyba coś koło 200zł, a u dystrybutorów 135zł. Link to post Share on other sites
Hargin Posted June 18, 2003 Report Share Posted June 18, 2003 Również używam GROMów - dobra relacja ceny do jakosci dla ulatwienia podaje link producenta: http://www.protektor.lublin.pl sa tam tez namiary na dealerow koszt w Wawie 130zl [/url] Link to post Share on other sites
aZahiel Posted June 18, 2003 Report Share Posted June 18, 2003 ja slyszalem ze w Gormach bardzo szybko noga sie poci :!: czy jest jakas szansa zeby temu zapobiec :?: :twisted: Link to post Share on other sites
AwR_Kaczy Posted June 18, 2003 Report Share Posted June 18, 2003 A no jest. Talk lub antyperspirant do nóg w kremie. Mam taki Firmy Kanion i dobry jest :wink: Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted June 18, 2003 Author Report Share Posted June 18, 2003 uoo, wielkie dzieki, swiat juz nigdy nie bedzie taki sam ;D Link to post Share on other sites
Hargin Posted June 18, 2003 Report Share Posted June 18, 2003 ja slyszalem ze w Gormach bardzo szybko noga sie poci :!: czy jest jakas szansa zeby temu zapobiec :?: :twisted: niektorzy twierdza, ze noga nie poci sie tylko w sandalach :twisted: :twisted: :twisted: - po czym zakladaja do nich grube skarpety :) IMO w GROMach noga sie malo poci ze wzgledu na material, ktory odprowadza wilgoc na zewnatrz... takie jest moje spostrzezenie Link to post Share on other sites
FCSF_Jacob Posted June 28, 2003 Report Share Posted June 28, 2003 hmmmm właśnie chcialbym sobie kupić buty ale nie wiem czy to bedzie dobry wybor, a wlasnie czy one maja metal na czybkach tak jak glany itp? Link to post Share on other sites
Jarcher Posted June 28, 2003 Report Share Posted June 28, 2003 Metalu nie mają, ale są sztywne przy palcach. Z wyglądu glanów też nie przypominają. Link to post Share on other sites
Zjawa Posted June 28, 2003 Report Share Posted June 28, 2003 Ja tam biegam w glanach i wszystko jest bardzo dobrze :D, co do gromów to słyszałem ze GROM zastępuje je innymi butami :P ale to tylko uslyszałem, info nie sprawdzone :D Link to post Share on other sites
Jarcher Posted June 28, 2003 Report Share Posted June 28, 2003 A raczej zastąpił. Jakimiś bodajże Kupczakami za coś koło 700zł. Ale czasami używają różnych butów, w zależności jakie dostaną na misje, np. na pustynie. Link to post Share on other sites
Zjawa Posted June 28, 2003 Report Share Posted June 28, 2003 hehe a jednak miał racje, bo jak chcialem kupic to mi kumpel odradzał mówiąc że grom ich nie chce :P Link to post Share on other sites
Jarcher Posted June 28, 2003 Report Share Posted June 28, 2003 Nie to, że nie chce. Poprostu te buty nie spełniały wszystkich wymogów, jakie chcieli aby spełniały. Są to bardzo dobre buty, lecz oni potrzebowali lepszych. Link to post Share on other sites
Kapral Posted June 28, 2003 Report Share Posted June 28, 2003 hooah, k'woli ścisłości, GROM w ogóle ich nie używa :P Tak jak mówił Jarcher, używają sprzętu wg. ich własnego widzimisie. Nazwa tych butów, to tlko chwyt reklamowy. A i jak stwierdził Harg, cena proporcjonalna do jakości :D pozdrawiam kapral Link to post Share on other sites
Zjawa Posted June 29, 2003 Report Share Posted June 29, 2003 hehehehe czyli krótko: kupować nie warto :twisted: Link to post Share on other sites
Jarcher Posted June 29, 2003 Report Share Posted June 29, 2003 Czemu nie warto? Mam je od pół roku i nie narzekam. Jak z nich wyrosne bądź się rozwalą, to zakupie takie same. Link to post Share on other sites
Zjawa Posted June 29, 2003 Report Share Posted June 29, 2003 GROM w ogóle ich nie używa Tak jak mówił Jarcher, używają sprzętu wg. ich własnego widzimisie. Nazwa tych butów, to tlko chwyt reklamowy. A i jak stwierdził Harg, cena proporcjonalna do jakości tak pomyślałem czytając ten post :D , ja sobie kupie Magnum albo SpecForce jakies buty, co o nich myslicie? Link to post Share on other sites
Kapral Posted June 29, 2003 Report Share Posted June 29, 2003 hooah, moim skromnym zdaniem, kup jedne z poniższych, testowałem je osobiście, lub też znajomi: Corcoran I/II Junglery(na pdeszwie vibram/panama, tylko rotygnały!) Combat I/I (butki USMC) Magnum Classic(czy jakoś tak :P ) Za te buty ręcze głową :) Link to post Share on other sites
Zjawa Posted June 29, 2003 Report Share Posted June 29, 2003 ile trzeba dać za butki USMC? bo te mnie zainteresowaly oczywiscie najbardziej :D Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted June 29, 2003 Author Report Share Posted June 29, 2003 O wlasnie, jesli sugerujecie jakies co lepsze butki to rzuccie jakims linkiem, cena i krotka recenzja :) Link to post Share on other sites
Kapral Posted June 29, 2003 Report Share Posted June 29, 2003 sprawdź tutaj: www.usarmy.pl i www.ranger.pl I trzeba pamiętać, że są one w rozmiarówce amerykańskiej :) Link to post Share on other sites
aZahiel Posted June 29, 2003 Report Share Posted June 29, 2003 Corcorany hmm..... ostatnio w zimie w bielsku bylo szkolenie z mjr. Wojcikiem byl tam gosc w Corcoranach i strasznie klnol na nie, powiedzial ze sa okropne Co do junglerow to tez polecam ale tylko te orginalne JEszcze jedna sprawa lepiej kupic Magnumy niz Gromy :!: Link to post Share on other sites
aZahiel Posted June 29, 2003 Report Share Posted June 29, 2003 Kapral moze ty bedziesz wiedziec na stronie www.usarmy.pl sa buty ITASCA COMMANDO slyszales kiedys o nich :?: skontaktowalem sie z tym sklepem i powiedzieli ze sa to buty bardzo podobne do Magnumow ale niestety zdjec nie maja :roll: wiec czy wiesz cos moze na temat tych butow :!: Link to post Share on other sites
Zjawa Posted June 29, 2003 Report Share Posted June 29, 2003 Buty Marines hehe fajna nazwa :lol: i junglesy w barwach pustynnych :D Junglesy na pustynie hehe :D a ranger cos nie dziala :evil: Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted June 29, 2003 Author Report Share Posted June 29, 2003 Patrzam na te magnumy i widze 3 rodzaje na military.pl, panowie cos powiecie o nich? :) Link to post Share on other sites
Recommended Posts