kamo_86 Posted 23 hours ago Report Share Posted 23 hours ago Witam koleżanki i kolegów! Jako, że ciekawi mnie połączenie ash z postapo to stworzyłem tło, na potrzebę połączenia obu światów. Poniższa historia powstała pod kątem imprezy "BLASG", ale w zasadzie można to edytować pod innymi kątami. Proszę o waszą opinię. Zapraszam również zainteresowanych tematem do połączenia sił, może uda się wziąć udział w szerszej grupie w podobnych wydarzeniach. W opowieści jest trochę faktów. Temat rzucilem również na discordzie. Zapiski z pamiętnika dr Ludwika Graf von Schmitd Kompleks Mölke, Werk 3 16 März 1942 Rozkazem dr Shuabergera zostałem wybrany na głównego inżyniera do projektu Reichsflugscheiben. Na miejscu czekała na mnie pracownia, z przydzielonymi licznymi inżynierami oraz pracownikami przymusowymi pilnowanych przez SS. Na placu samego kompleksu ma powstać wizjonerska konstrukcja do przeprowadzania testów nad antygrawitcją. Kompleks Mölke, Werk 3 20 Juli 1942 Prace postęują. Potrzeba więcej energii elektrycznej. Powstają w pobliskiej elektrowni nowe chłodnie elektrowni elektrycznej, będziemy wytwarzać po obliczeniach moc 10MW! Wyznaczyłem swoich zastępców, w tym swojego protegowanego Otto Nauboyera. Młody , zdolny i nie zindoktrynowany przez propagandę. Kompleks Wencesclaus, mesa oficerska 19 Oktober 1942 Przyjechałem rozmawiać z komendantem SS odnośnie zwiększenia wydobycia węgla i produkcji prądu w tutejszej elektrowni, gdyż elektrownia w Mölke nie osiągnęła jeszcze swojego potencjału. Brigadeführer Mittel zapewnił mnie, że rąk do pracy im nie zabraknie i w krótkim czasie są w stanie zapewnić mi odpowiednie wsparcie. Kompleks Mölke, biuro 11 Januar 1943 Ukończono budowę naszego okręgu. Jest to ogromna budowla żelbetonowa w kształcie okręgu na wysokich filarach. Na niej ma spoczywać pierścień z metali na który czekamy aż przekaże go nam Rheinmetal. Przy okazji przekazano mi ciekawy kamień do badań, który został wydobyty w kopalni "Babette I". Jest to rodzaj kryształu. Owe znalezisko przekazałem protegowanemu. Kompleks Mölke, labolatorium Nauboyer 3 Juli 1943 Otto przekazał mi wspaniałe wieści. Badane przez niego kryształy okazały się być fantastycznymi przewodnikami energii! Okrycie to wspomoże nam przekazywanie energii potrzebnej do zasilania okręgu, co przyspieszy nasze badania nad napędem antygrawitacyjnym do die Glocke. Kompleks Mölke, plac główny 14 Dezember 1944 Dzięki intensywnej pracy nasdzych inżynierów oraz pracowników przymusowych nasza budowla została ukończona. Dzisiejsze3go ranka okrąg został podłączony do źródła zasilania. Pierwsze testy nie wykazały poważniejszych usterek urządzenia. Energokryształy - jak zostały nazwane nasze znaleziska, sprawują się bez zarzutu. Otto Kontynuuje badania nad nimi. Kompleks Mölke, główna maszynownia 27 Mai 1944 Z wysokimi napięciami trzeba uważać. Niestety kilku pracowników z obozu zginęło w kontakcie z energią. Spalili się doszczętnie. Za to nasz okrąg działa stabilnie, wewnątrz niego powstała dziwna przestrzeń. Jest to powierzchnia o ciągle zmieniającej się poświacie. Niestety wstępne ustalenia dowodzą na to, że przy działaniu urządzenia nie wydziela się żaden ciąg czy też pole grawitacyjne. Kompleks Mölke, schron przeciwlotniczy 30 August 1944 Tego dnia doszło do tragedii. Podczas testowego rozruchu nasz zakład został zbombardowany. Uszkodzeniu uległo kilka filarów naszej konstrukcji, dzięki czemu okrąg częściowo oparł się o grunt. Laboranci znajdujący się nad okręgiem, wpadli do niego i zniknęli. W bombardowaniu nie ucierpiało zasilanie, więc urządzenie zostało wyłączone awaryjnie. Kompleks Mölke, biuro 1 November 1944 To jest portal do nieznanego świata. Pierwsi przymusowi ochotnicy, którzy zostali wpuszczeni przez okrąg po pewnym czasie powrócili. Według ich zeznań, po drugiej stronie znajduje się świat w którym widać niekończoncy się piasek oraz szkielety budowli. W najbliższym czasie zostanie tam skierowana ekspedycja. Kompleks Mölke, schron przeciwlotniczy 12 Dezember 1944 Przeklęci alianci! Gdy tylko zdążyliśmy wysłać ekspedycję, na której czele stanął Otto, zostaliśmy powtórnie zbombardowani. Ucierpiały nasze elektrownie. Odbudowa ich będzie długa. Gdyby było tego mało, komuniści ruszyli z ofensywą w granice Rzeszy. Oby udało się nam zdążyć i wyciągnąć naszych ludzi. Quote Link to post Share on other sites
kamo_86 Posted 21 hours ago Author Report Share Posted 21 hours ago Kontynuując zamysł, nie komplikując go za wzór mamy imprezę pod nazwą BLASG. Gramy według zasad tam panujących, ale mamy swoje zadania: -zwiad -zebranie informacji dotyczących samych kryształów, a najlepiej ludzi posiadających taką wiedzę -zbieranie energokryształów oraz elementów konstrukcyjnych potrzebnych do budowy portalu, a w gorszym przypadku kanału komunikacyjnego (uzależnione od elementów zebranych) Jako, że to będzie oddział ekspedycyjny, będą w nim brać udział różni funkcyjni, inżynierowie, badacze etc no i musi być zły charakter w postaci radykalnego partyjnego bądź eses. Pole manewru jest szerokie, pytanie tylko czy zbiorą się jacyś chętni. Quote Link to post Share on other sites
krancyk Posted 21 hours ago Report Share Posted 21 hours ago Cześć ASHM gra na BLASG:) Gramy jako zagubiona w czasie zbieranina żołnierzy z WW2. Quote Link to post Share on other sites
kamo_86 Posted 16 hours ago Author Report Share Posted 16 hours ago 4 godziny temu, krancyk napisał: Cześć ASHM gra na BLASG:) Gramy jako zagubiona w czasie zbieranina żołnierzy z WW2. Oooo najs! A jakby dorzucić do tego tło historyczne, oddzielne zadania i kilku chętnych więcej i byłaby zajebista impreza. Ilu was tam jedzie? Ja w tym roku niestety tam nie dam rady tam być, szkoda, że scenariusz afrykński nie wypalił... Bo trochę się nagalezałem jak cygan na zasiłek ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts