ReMeK Posted August 14, 2006 Report Share Posted August 14, 2006 Siemanko. Jako ze zmieniłem Replikę i mam teraz duzo magów:P Potrzeba mi Drop baga (czy jak to sie zwie:P) tylko ze nie chodzi mi o jakis z Miwo czy cos, tylko o taki który jest uzywany przez żołdaków US (widzaiłem cos w ten desen na kilku fotach). Mysle ze jest to poprostu jakis worek na coś czy cos... tylko niewiem zabardzo na co :P I dodatkowo jesli ktos by wiedział/miał do sprrzedania takie cos to ja chętnie:P [ Dodano: Pon 14 Sie, 2006 ] TAkie cos jak na tej fotce [ Dodano: Pon 14 Sie, 2006 ] No tam gdzie piesek jest:P Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted August 14, 2006 Report Share Posted August 14, 2006 To jest tzw. "sustainment pouch" (dopinana kieszeń boczna) od plecaka MOLLE II, pojawia się czasem na allegro. Nie jest to dump bag per se ale w miarę dobrze spełnia jego rolę. Quote Link to post Share on other sites
kawerna Posted August 14, 2006 Report Share Posted August 14, 2006 a to nie jeste przypadkiem radio pouch ? ewentualnie dog bag :) ale może być , tylko chyba nienajwygodniej jak tak wisi z przodu prawie między nogami Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted August 15, 2006 Report Share Posted August 15, 2006 A przypadkiem nie. Quote Link to post Share on other sites
cromat Posted August 15, 2006 Report Share Posted August 15, 2006 Ewentualnie można używać torby na maske p-gazową, lub noktowizor, zamiast takiej torby na "odpady". Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted August 15, 2006 Report Share Posted August 15, 2006 A przypadkiem nie. Przypadkiem jest to radio pouch jak pisal kawerna - zobacz sobie te paski na na zewnatrz torby. Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted August 15, 2006 Report Share Posted August 15, 2006 A racja, zwracam honeur. Wszystko przez lokalnych użytkowników tego patentu... :wink: Quote Link to post Share on other sites
ReMeK Posted August 15, 2006 Author Report Share Posted August 15, 2006 No dobra, a widzial to ktos gdzies cos do kupienia :P bo tak podszukuje i średnio mi to idzie:P Quote Link to post Share on other sites
Wraith Posted August 15, 2006 Report Share Posted August 15, 2006 Nie bede faworyzowal zadnego z kolegow wiec poprostu polecam poczatowac na allegro badz z miejsca napisac do ktoregos z wiekszych sprzedawcow :wink: Quote Link to post Share on other sites
Stolar Posted August 15, 2006 Report Share Posted August 15, 2006 No dobra, a widzial to ktos gdzies cos do kupienia Szukasz radio pouch’a z foty czy ogólnie worka „na wszystko”/odzysk? Jeśli to drugie i musi: a) być „kontraktowe” to kup Maxpeditiona – popytaj na miltary.pl lub może dostaniesz PW od kogoś z przedmówców :P B) może być kopia to zagadaj do supera(mam i polecam), Orkana(na razie chyba dla „cywilów” ma przerwę w szyciu) lub jak sam zauważyłeś Miwo Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted August 15, 2006 Report Share Posted August 15, 2006 Od siebie polece podawanego wczesniej przez C22 Sustainment Pouch'a z systemu MOLLE - po malutkich modyfikacjach chyba najlepszy, najwiekszy i jeden z tanszych dump'ow. Quote Link to post Share on other sites
stiff Posted August 17, 2006 Report Share Posted August 17, 2006 Mam rolly polly maxpeditiona i jest uberpr0: http://cgi.ebay.com/Maxpedition-RollyPoly-...1QQcmdZViewItem daje rade bardzo, do tego przydatną opcją jest możliwość zwinięcia go. Są dwie wersje - ta z linka i nieco wieksza. Quote Link to post Share on other sites
Stolar Posted August 20, 2006 Report Share Posted August 20, 2006 Są dwie wersje - ta z linka i nieco wieksza. Jest jeszcze wersja mini, czyli razem 3 8) http://www.maxpedition.com/product/catalog_pouches.htm Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
ReMeK Posted August 29, 2006 Author Report Share Posted August 29, 2006 Hii:P Nio to nabyłem "sustainment pouch" I musze powiedzuiec ze jest wypasiony ;] Polecam w 100% :P Quote Link to post Share on other sites
Bienio Posted August 29, 2006 Report Share Posted August 29, 2006 A nie byłoby dobre coś takiego? http://asgshop.pl/produkt.php?id=1148 Albo taki sam oryginalny pouch. Napisane, ze zmiesci 7 magazynków, tylko moze sie niewygodnie wkladac... Przy rolly-poly napisane, ze tez 7 magazynkow zmiesci http://military.pl/?prod=2141&cat=174 Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted August 29, 2006 Report Share Posted August 29, 2006 A nie byłoby dobre coś takiego? http://asgshop.pl/produkt.php?id=1148 Albo taki sam oryginalny pouch. Napisane, ze zmiesci 7 magazynków, tylko moze sie niewygodnie wkladac... Nie byloby. Na dumpa sie nie nadaje - jest male! A te 7 magazynkow tam wchodzi, tylko jak sa ladnie ulozone obok siebie albo jeden na drugim. Do dumpa sie wszystko wrzuca i nikt nie zajmuje sie ukladaniem... Przy rolly-poly napisane, ze tez 7 magazynkow zmiescihttp://military.pl/?prod=2141&cat=174 To juz lepiej. Ale i tak Sustainmenta nie przebije (cenowo i pod wzgledem praktycznym);) Poza tym pare postow wyzej jest o nim, krotka notka. Quote Link to post Share on other sites
QBS Posted August 30, 2006 Report Share Posted August 30, 2006 Jeśli się nie mylę to GunSmoke ma fajne drop pouche. Quote Link to post Share on other sites
ReMeK Posted September 1, 2006 Author Report Share Posted September 1, 2006 Ja za swojego pouha dałem 70 złz wysyłka ;) wiec nie tak strasznie zle ;] Quote Link to post Share on other sites
Bienio Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 Ja za swojego pouha dałem 70 złz wysyłka ;) wiec nie tak strasznie zle ;] A gdzie kupiłeś? Quote Link to post Share on other sites
ReMeK Posted September 1, 2006 Author Report Share Posted September 1, 2006 GunSmoke [ Dodano: Pią 01 Wrz, 2006 ] tyle ze był lekko pofarbowany (nie przeszkadza a wręcz dodaje klimatu :P ) wiec spusciłz ceny ;] Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts