hegemon Posted August 17, 2006 Report Share Posted August 17, 2006 Witam Mam zamiar zamówic dzis ta replike http://www.sklep.airsoftguns.pl/projector....duct=1133282506 i wlasnie zastanawia mnie jedna rzecz!! Naczytalem sie na tym forum duzo o replikach wella (m-16A1/A2/A3/A4) i ludzie je sobie raczej chwalą! Slyszalem równiez ze wszystkie te karabiny mają identyczny tlok cylinder i wogole cale bebechy!! Moje pytanie brzmy....czy to prawda?? Pytanie 2 ..wogole warto go brac?? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Karczycho Posted August 17, 2006 Report Share Posted August 17, 2006 WitamMam zamiar zamówic dzis ta replike http://www.sklep.airsoftguns.pl/projector....duct=1133282506 i wlasnie zastanawia mnie jedna rzecz!! Naczytalem sie na tym forum duzo o replikach wella (m-16A1/A2/A3/A4) i ludzie je sobie raczej chwalą! Slyszalem równiez ze wszystkie te karabiny mają identyczny tlok cylinder i wogole cale bebechy!! Moje pytanie brzmy....czy to prawda?? Pytanie 2 ..wogole warto go brac?? Pozdrawiam To czytałeś Waszmość o AEGach w cenie powyżej 350 pln. Co do tego modelu , ponoć b.dobry jak na swoją cene. Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted August 17, 2006 Report Share Posted August 17, 2006 dokładnie... czytaleś opinie pozytywne ale raczej o well'ach z metalowym gearboxem. Ich ceny (nowych) zaczynają sie od ok 370zl Quote Link to post Share on other sites
hegemon Posted August 17, 2006 Author Report Share Posted August 17, 2006 tzn piszac ze sobie je chwalą nie mam na mysli ze za 60pln bede mial działo wielkosci słonia :P ale chodziło mi o o ze ten gun ma dobry stosuniek cena-jakosc i wogole bardzo dobry jak na "wschodni produkt"!! POnawiam pytanie o bebechach Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted August 17, 2006 Report Share Posted August 17, 2006 wydaje mi sie ze lepiej zainwestowac w jakas strzelbe z taiwangun.com 1) pewniejszy sklep 2) lepsza konstrukcja ;) chyba ze nie lubisz pompek... Quote Link to post Share on other sites
radzu Posted August 17, 2006 Report Share Posted August 17, 2006 Jakbyś potrzebował bebechów do tego modelu to kumpel ma 2 takie całkowicie przeznaczone na części :lol: Padły po jakichś 2 miesiącach, zepsuła się gumka trzymająca kulkę (To wbrew napisu na opakowaniu nie ma HU) i trzeba z 3 razy wystrzelić żeby kulka wyleciała z lufy. Próbowałem mu to naprawiać ale nic z tego nie wyszło . Ogólnie to straszne badziew, jak dla mnie i dużo lepsze są shotguny z DE. Quote Link to post Share on other sites
hegemon Posted August 17, 2006 Author Report Share Posted August 17, 2006 tyle ze shotguny z de są.......strasznie brzydkie a tem m-16 jako tako wygląda i dotego pół metrowa lufa i cylinder wielkosci wiadra (informacje z tego forum) dorobil bym hop-siupa i mysle ze byly by z tego ludzie Quote Link to post Share on other sites
wurst Posted August 17, 2006 Report Share Posted August 17, 2006 Hmm a wiecie czy dało by się kolbe i foregripa przełożyć do r6 Wella ? 8) Quote Link to post Share on other sites
Karczycho Posted August 17, 2006 Report Share Posted August 17, 2006 Hmm a wiecie czy dało by się kolbe i foregripa przełożyć do r6 Wella ? 8) Da się , będe robił taką konwersje i wszystko opisze na forum. Quote Link to post Share on other sites
hegemon Posted August 17, 2006 Author Report Share Posted August 17, 2006 Za 30 min bede zamawial guna prosze ostatni raz o opinie posiadacza wlasnie tego guna http://www.sklep.airsoftguns.pl/projector....duct=1133282506 !!!! Warto za tą cene biorąc pod uwage ze bede dorabiał hopsiupa?? prosze o szybką odpowiedz Edit: i czy przebije zasiegiem p99 Cyber guna :P Quote Link to post Share on other sites
wurst Posted August 17, 2006 Report Share Posted August 17, 2006 Szczerze ? nie warto Ten dynks do naciągania tłoka złamie się po 2 tygodniach Karczycho - Kiedy mniej więcej ukończysz swoje dzieło ? Quote Link to post Share on other sites
hegemon Posted August 17, 2006 Author Report Share Posted August 17, 2006 urwie sie?? znaczy ze przypuszczasz!! to znaczy ze niemasz tego guna.... Quote Link to post Share on other sites
Karczycho Posted August 17, 2006 Report Share Posted August 17, 2006 Szczerze ? nie wartoTen dynks do naciągania tłoka złamie się po 2 tygodniach Karczycho - Kiedy mniej więcej ukończysz swoje dzieło ? We wrześniu. Quote Link to post Share on other sites
hegemon Posted August 17, 2006 Author Report Share Posted August 17, 2006 dobra za późno:P juz zamówilem! jak przyjdzie to podziele sie wrazeniami Quote Link to post Share on other sites
Blejdas Posted August 18, 2006 Report Share Posted August 18, 2006 dobra za późno:P juz zamówilem! jak przyjdzie to podziele sie wrazeniami Ludzie Ci mówią ze to shit a ty swoje. Tak dalej, a daaaaleko zajdziesz. Quote Link to post Share on other sites
gobbo Posted August 19, 2006 Report Share Posted August 19, 2006 Kolba sie polamie, w miejscu tego pierscienia przed foregripem sie polamie. Szczerze? Zrobiles interes do dupu... Mam tego gnata tyle ze tez na czesci. Pozdrawiam Gobbo Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted August 20, 2006 Report Share Posted August 20, 2006 OK Hegemon! Jak tylko dostaniesz, pisz wyczerpującą reckę, najlepiej ze zdjęciami. Może być przestrogą lub zachętą dla innych. Tylko bez bajerów typu: bije celnie na 50 metrów, przewyższa TM, jest super itd. Jeśli ktoś to miał lub ma, niech się podzieli wyczerpującymi uwagami, nie uwagami: jest do D... itd. Jeśli to pomoże: http://wmasg.pl/forum/viewtopic.php?t=17249 http://wmasg.pl/forum/viewtopic.php?t=18374 http://wmasg.pl/forum/viewtopic.php?t=17370&start=0 Dopisz swoje i zamykamy. Quote Link to post Share on other sites
hegemon Posted August 21, 2006 Author Report Share Posted August 21, 2006 kupilem tgo guna z zamiezeniem ze zaraz bedzie w nim przeprowadzony tunning miedzy innymi: hopsiup i wzmocnienie mata szklaną calego body. A co do recenzji to pojawi sie jak tylko dostane go w swoje rece!! Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted August 21, 2006 Report Share Posted August 21, 2006 OK. Poczekam. Pamiętaj o fotkach... Quote Link to post Share on other sites
hegemon Posted August 23, 2006 Author Report Share Posted August 23, 2006 A wiec juz jest :) M-16A2 Well Przyszedl dzis ok godziny 12 czyli w terminie 3 dni tak jak podał sklep Airsoftguns.pl. Wygląd: po otwarciu pudła lezy w wytłoczonym styropianie wspaniały m16 który z poczatku wogole go nie przypomina :P Oprócz samej repliki dostajemy 1 zapasowa śrubke :D i śrubokret który jest bardzo fajna czescią zestawu :) dostajemy równiez pasek i paczke badziewnych kuleczek!! o czym zachwile napisze wiecej!!! po złozeniu odrazu na mojej buźce pojawił sie usmiech!! :D Pierwsze wrazenia: Ojaaa ale wielki...ale czarny....troche lekki:/ Podania producenta (1.25kg) wydają byc sie prawdziwe, ale w frontgripie jest cała masa miejsca na dociązenie go do jakis 3-3.5 kilo. Karabin ogolenie sprawia duze i dobre wrazenie za sprawą swoich wymiarów 98cm. Body wykonane z plastkiu niestety nie moge powiedziec czy to ABS bo jakos tak nie umiem tego odróznic. ogolnie sprawia wrazenie dosyc solidnego ale to sie jeszcze okazze :) Gdzieniegdzie mozemy napotkac na slady odlewu ale 5 minutek z drobnym papierem sciernym i po krzyku!! Z metalowych czesci to niestety tak jak w wiekszosci zabawek tej klasy...:srubki, sprezyna. Wszystkie przełączniki plastikowe (dokladnie jeden: bezpiecznik...działający :D ) chociaz jest cos co mnie zaskoczyło!! Mianowicie ze oprocz lufy wewnętrzenej ktora jest cala z metalu, całkowice ze stakl oksydowanej jest równiez lufa zewnetrzna!!! (ta czesc ktora miesci sie pod front gripem) Jednym słowem Wielka ciezka rura :P Replika posiada równiez nastawną szczerbinke!! Magazynek jest dosc standardowy! W zasadzie nic ciekawego. do komory głownej miesci sie ok 20-22 kulek. jest w nim jeszcze dróga komora do ktorej mozemy napchac ponad 200 kulek dzieki ktorej po skończeniu sie kulek w komorze wlasciwej, odsuwamy sprzezyne do oporu, "trzepiemy" troche magazynkiem i znów mozemy przystapic do akcji z pełnym magiem. Minusem takiego rozwiazania jest to ze otrzymujemy całkiem głosną grzechotke. Strzelanie: karabin posiada dużą moc. z odległosci 5 m kulkami 0.2 masakruje na wylot zeszyt składający sie z 8 kartek i 2 okładek (zjecia zeszytu zamieszcze jutro). co do zasiegu to na kulkach 0.12 kulka leci wmiare prosto na 20 moich duzych krokówm. mozemy spokojnie przyjac moj duzy krok za metr . A ja jestem dosc duzy (184cm) :P na 0.2 zasieg spada nieznacznie bo do 16-17 moich kroków. zaznaczam ze karabin nie posiada Hop-up-a . zasieg skuteczny jest wiekszy od podanego wyzej. Podalem zasieg z którego trafiamy dokladnie tam gdzie celujemy. a w człowieka trafimy napewno z wiekszej odległosci. porównywałem zasieg z walterem 990 z CG i oba walą podobnie z ta róznicą ze kulka z m-16 leci 3 razy szybciej. Trudno ja zaówazyc! Do repliki najbardziej nadaja sie kulki 0.2! przez 0.12 (o zgrozo) musiałem zaliczyc dzis pierwsze rozkrecenie repliki. przez te je--ane żułte kuleczki lufa zapchała mi sie 6 takimi wlasnie psełdo kulkami <wrrr> . ale juz jest ok i wszystko działa :). za niedługo bede dorabiał HU wedlug projektu kolegi z forum ktory zamiescił rysunek teoretyczny hu (niestety nie pamietam jego nicka za co przepraszam). jestem pewny ze po dorobieniu hu zasieg skuteczny bedzie oscylował w granicach 30-35m!! Poniewaz ta bron ma moc!! Podsumowywując: replika przeciętna ale to równiez "nieoszlifowany diament" i jezeli ktos lubi upgrade to wyciągnie z tej M-szesnastki dziesiątki metrów :) Zdjecia zamieszcze jutro!! Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
marcu Posted August 24, 2006 Report Share Posted August 24, 2006 kupiłem tego guna tylko ze wersje A1 czyli ma inneno foregripa. podpisuje sie pod tym wszystkim co napisał kolega wyzej. jedno mnie frasuje i moze ktoś mi wyjaśni dlaczego szanowni panowie z ekipy airsoftguns.pl wypisuja bzdury na tenat hop upa w tej replice??? za odpowiedz serdecznie dziekuje :) A co do komory "grzechotki" :) to jest na to prosty sposób: rozkręcany maga i ścianki obklejamy cieniutką gąbką. I juz wszystko w pozadku :) Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted August 24, 2006 Report Share Posted August 24, 2006 Hmm, znajomy ktory czasami pojawia się u nas na strzelankach posiada go. Posiada, ale nie używa 8) Leciutki (bardzo, niewiele cieższy od mojej byłej 93r) i slabo wykonany. Wszystko trzeszczy i się chybocze (mimo, że kolba ma dorobione przez niego 3 metalowe wzmocnienia). "Elastyczny" plastik podawany przez sprzedawców niewiele mija się z prawdą :F . Czarny i świeci się jak..no wiecie co... Szczerze mówiąc bałem się z nim cokolwiek robić, żeby go nie uszkodzić/złamać/zdematerializować. Magazynek tak jak mówili poprzednicy to wesoła grzechotka. Ogólnie godny polecenia dla tych, którzy nie mają co robić z pieniędzmi albo dla uzdolnionych którzy w tani sposob chcą przy jego pomocy zrobić z m4 wella m16 :) Pozdrawiam Cyku Quote Link to post Share on other sites
hegemon Posted August 24, 2006 Author Report Share Posted August 24, 2006 jutro bede dorabial HU i opowiem jak sie gun sprawuje Quote Link to post Share on other sites
Jackson44 Posted August 25, 2006 Report Share Posted August 25, 2006 marcu: zauważ, iż ekipa airsoftguns.pl wypisuje głupoty o hop-upie w 90% ich replik :D a chinole potrafią ci wszystko na pudełku napisać, więc się nie zdziw jeżeli na bazarze na pudełku od pistolecika za 7zł zobaczysz napisy: hop-up, blow back, gaz operated, range 200feet :lol: Quote Link to post Share on other sites
marcu Posted August 25, 2006 Report Share Posted August 25, 2006 Dzieki jackson. Juz nigdy niekupie nic w tym sklepie. Z natury jestem zawistny wiec tu sie pojawia pytanko: niema na takie cos paragrafu??? :twisted: :twisted: :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts