DaroSvg Posted June 9 Report Share Posted June 9 Witam. Zacząłem nie dawno swoją przygodę w Airsoft. Posiadam cm028s oraz Colta od Army Armament (R31). Byłem wczoraj na treningu w lesie. Dostałem pilny telefon i musiałem jechać w pewne miejsce, gdy wróciłem do domu jakoś po 5h, chowając broń zauważyłem że cyngiel był zaciągnięty, nacisnąłem spust by go zwolnić, nie było kulek ani gazu w broni więc nie oddał strzału, jedynie cyngiel się zwolnił. Chciałem spytać jakie potencjalne uszkodzenia, lub zmęczenia materiału mogły wystąpić przy tak czasowo długim okresie (+/- 5h) broń dopiero co zakupiłem i trochę się z martwiłem sytuacją bo wiem że nie powinno się zostawiać w takim stanie broni. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted June 11 Report Share Posted June 11 Hej wbrew pozorom pytanie jest bardzo sensowne. W przypadku jak opisano w replice nie ma jakiegoś wymiernego zmęczenia elementów. Kilka czy kilkadziesiąt godzin (np na milsimach) naciągniętego kurka nie wpływa jakoś zauważalnie na żywotność mechanizmu repliki. Nie masz się czym przejmować, tylko nie pozostaw tak repliki na długi czas. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts