Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Zawór do ładowania w modelach KSC - jak usprawnić

Recommended Posts

Otóż siedzac przy kompie, dumajac nad pistoletem i bawiac sie zapalniczka wpadlem na pewien pomysl. Zwrocilem uwage ze owa zapalniczka ma taki sam zawor gazowy co magazynek (nic nowego) jednak zawor od zapalniczki byl wyposazony w uszczelke ktorej brakuje w modelach KSC. Dłubiąc nozykiem przez jakies 10 min udalo mi sie ja wyciagnac. Nałozylem gumke na zawór i docisnolem igłą od butli z gazem, wszystko elegancko pasuje, oproznilem magazynek z gazu i naladowalem go ponownie zeby upewnic sie czy nalezycie nabija gaz. Efekt, pelny magazynek bez zadnej utraty gazu do otoczenia. Polecam! Napewno zaoszczedzimy wiecej gazu na strzelanie, a zapalniczka to kwestja kilku zlotych, w dodatku zapalniczce nie dzieje sie zadna krzywda :wink:

Kolego to wiadomo od lat.. :P więc nic nowego nie wymyśliłeś :D

ale dobrze że napisałeś ten temat - będzie dla potomnych ;)

Tylko taki drobiazg - przenieść to do gaziaków, przykeić i zmienić końcówke tematu na: "jak uszczelnić"

:idea:

pozdro

• 3 weeks later...

Dodam równierz że w Modelach TM np. D.E. Hard Kick miałem to samo, adapter do propanu V.4 ma za szeroką dyszę i traciłem połowę propanu przy nabijaniu. Sciągająć uszczelnkę od zapalniczki szpilką i przkładając ją do zaworu TM uzyskałem wręcz piękną pracę zaworu przy ładowaniu propanem. Tutaj przestrzegam zielonych użytkowników przed tymi zaworami, propan potrafi w skrajnych przypadkach spłynąć przy nabijaniu i zrobić krzywdę, miałem tak raz, naprawdę boli.