jw801 Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 Mam pytanie. Do czego przeznaczone są zaznaczone na rysunku elementy kamizelki? Link to post Share on other sites
Procent Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 Jedynka to pagon na stopień. Link to post Share on other sites
jw801 Posted September 1, 2006 Author Report Share Posted September 1, 2006 Jedynka to pagon na stopień. Dzięki. Odkryłem to w międzyczasie przeglądając foty na http://www.defenceimagedatabase.mod.uk/ Niezła baza zdjęć. Natomiast ciągle nie wiem jaką użytkową funkcję mają, w zamierzeniu projektantów tej kamizelki, pełnić paski nr 2 i 3. Link to post Share on other sites
Looc Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 2 i 3 służa do podpięcia do nich plce(ststem oporządzenia brytyjskiego) , ale na 100% pewny nie jestem więc poczekaj aż jakiś brytofil się wypowie Link to post Share on other sites
C-bOoL Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 a czy przypadkiem 3 nie sluzy do regulacji kamizelki w pionie (gora-dol)?? Link to post Share on other sites
Procent Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 Nie rozumiem za bardzo co tam chcesz regulować, skoro pas jest na dole. ew. mogłaby być regulacja szelek, a regualacja w takim miejscu? Nie widze celu. Link to post Share on other sites
Wukasz Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 Odpowiedź Looca'a dotycząca 2 i 3 w zasadzie jest poprawna. Generalnie chodzi o podpiecie do kamizelki pasa (żeby nie podchodziła do góry przy niektórych manewrach). Link to post Share on other sites
jw801 Posted September 1, 2006 Author Report Share Posted September 1, 2006 Odpowiedź Looca'a dotycząca 2 i 3 w zasadzie jest poprawna. Generalnie chodzi o podpiecie do kamizelki pasa (żeby nie podchodziła do góry przy niektórych manewrach). Faktycznie pas wchodzi idealnie w tą pętlę z tyłu. Chyba czas zamknąć dochodzenie :-) Link to post Share on other sites
Recommended Posts