noah Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 Witam Ostatnio zaciekawił mnie pewien tani spring, a mianowicie shit M16A3 Ciekawi mnie, w jaki sposób zamontowana jest szyna RIS pod lufą, stworzył ktoś coś podobnego u siebie? Bardzo byłbym wdzięczny za fotki. A dlaczego tak korci mnie ten RIS? :D Ano, ostatnio bawiłem się M15-A4 SPC i doszłem do wniosku że i mi przydała by się taka rączka zamontowana pod lufą. Dużo łatwiej się z tym trzyma całą replikę :) Osobiście myśle czy nie dało by się zamontować takiej szyny od G3, pytanie tylko czy roztaw dziurek spaduje, no i jak je sprawnie przymocować do lufy... Quote Link to post Share on other sites
look17 Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 To jest nic innego jak to: http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...products_id=629 w wersji plastikowej. Mocuje się dwoma śrubami do chwytu. Te szyny od G3 nie będą raczej pasować - mają za małe śruby. Ostatnio widziałem taką szynę do M16 na allegro, warto tam poszukać. Quote Link to post Share on other sites
noah Posted September 2, 2006 Author Report Share Posted September 2, 2006 ja właśnie na allegro znalazłem to. Śruby są grupsze, a i gwint jest szeroki, tak więc bez żadnych przeróbek powinien się zaczepić wewnatrz rury gazowej. Tylko ciekawe z czego to jest... @Bienio - nie wiem dokładnie jak tam wyglądają tę śruby, ale chodziło mi o to że się zaczepią na rurze gazowej, szyna oczywiście będzie na zewnątrz ;) Quote Link to post Share on other sites
Bienio Posted September 2, 2006 Report Share Posted September 2, 2006 ja właśnie na allegro znalazłem to. Śruby są grupsze, a i gwint jest szeroki, tak więc bez żadnych przeróbek powinien się zaczepić wewnatrz rury gazowej. Tylko ciekawe z czego to jest... Wewnatrz rury gazowej? 8O Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted September 2, 2006 Report Share Posted September 2, 2006 mam taką szynę jest z metalu... (niby duroaluminium) Przykręca się ją do tych dziurek w chwycie przednim... Quote Link to post Share on other sites
Stolar Posted September 2, 2006 Report Share Posted September 2, 2006 Odnośnie szyn od G36 i ich montażu na sznytach od M’ek polecam też ten temat: http://wmasg.pl/forum/viewtopic.php?t=1083...ighlight=ris+xm Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
runer11 Posted September 2, 2006 Report Share Posted September 2, 2006 Na allegro jest już ta szyna chyba od pół roku Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts