bonesnapper Posted September 16, 2006 Author Report Share Posted September 16, 2006 Kupuj CG. Kałasznikow czarny CG jest u nas od lutego, brakuje w nim kilku części, jest troszkę zdezelowany, coś tam pourywane, ale strzela jak strzelał, albo nawet lepiej - bo uszczelniliśmy hopsiupa, i teraz kulka sięga prawie na 40m. Zdezelowany jest, bo miał ciężkie życie, oj, ciężkie :D Ale polecam Cyber Guna. Kup. Jeżeli chcesz kupić kałasznikowa, a masz wątpliwości, to polecam blacka, ale najbardziej i tak tego za 199 zł - jest najmocniejszy. Quote Link to post Share on other sites
mardagg Posted September 16, 2006 Report Share Posted September 16, 2006 Najgorsze jest to że najbardziej mi się w kręca ten z rozkładaną lufą bo osiągi ma jak dla mnie boskie. i tu już nie chodzi o kolbe która się pewnie łamie jak sie na nią wyje.... bo przeważnie po takich akcjach się łamie.Lecz to nie poroblem bo workshop u starszego mam konkretny i zawsze coś bym wymodził. Ale jeśli uwali mi się środek czyli głownie mechanizm naciągu jak cos sie odlamie od tloka to będzie już gorzej i nie chodzi tu o przetarcia absu bo na to to juz mialem sposoby w shotgunie jak miedziana blaszka na dziubek od tłoka i tym podobne akcje :wink: Quote Link to post Share on other sites
x_marker_x Posted September 16, 2006 Report Share Posted September 16, 2006 No właśnie, jedyne co mnie jeszcze powstrzymuje od zakupu to ta kolba... mocne to to? I czy można ew. niedrogo dostać pożądniejsiejszą? :) Quote Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted September 17, 2006 Author Report Share Posted September 17, 2006 Nie wiem. Uważam, że cybergunowi możecie zaufać, kolba nie powinna od razu pójść... musielibyście ją ostro molestować :) Quote Link to post Share on other sites
mardagg Posted September 18, 2006 Report Share Posted September 18, 2006 noi wziąłem famasa :roll: Quote Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted September 19, 2006 Author Report Share Posted September 19, 2006 No i nie pożałujesz :) P.S. Tak mi się zdaje przynajmniej :P Quote Link to post Share on other sites
rudeboy Posted September 19, 2006 Report Share Posted September 19, 2006 a czy ktos zkonfrontowal któregos ze sprezynowych kałachow np. Cyber Guna albo chinola z obrzynem DE ?? jestem strasznie ciekaw :D jak cos to konkretnie ktory kalach, pozdro Quote Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted September 19, 2006 Author Report Share Posted September 19, 2006 Myślę, że kałasznikow AKM (tak mówią, że to nie AK47, tylko AKM) jest z tej grupki najlepszy. Znam dobrze AK Black, myślę że AK47S stanowi model zbliżony, jednakże nie znam osiągów "obrzynów" :) Quote Link to post Share on other sites
rudeboy Posted September 25, 2006 Report Share Posted September 25, 2006 na allegro sa te kalachy cyma za chyba 70 czy 80zl.... czyli pol ceny - ale nie S niestety, a CG 160zl.... masakryczna roznica w cenie, az sie wahac zaczalem :P ale pewnie wezne CG... [ Dodano: Mon 25 Sep, 2006 ] no i zamowilem :) z niecierpliwoscia czekam na przesyle :] pisza ze 87m/s mysle ze powinno byc okej. a skladana kolba to nawet w TM aeg sie psula ;) (wiem z autopsji) tu tez zdaje sie nie jest plastikowa tylko z jakiegos metalu - pewnie alu :P no ale powinna wytrzymac, jak nie to sie bede rozgladac za oryginalną od AK47s Sława! 8) Stay Rude Stay Rebel ! Quote Link to post Share on other sites
Trenton Posted September 27, 2006 Report Share Posted September 27, 2006 To dawaj reckę jak tylko przetestujesz tego gana. :) Też mam chętkę na takiego aks. :] Quote Link to post Share on other sites
rudeboy Posted September 30, 2006 Report Share Posted September 30, 2006 no i wreszcie Angel King stał sie moja wlasnoscia :D Po wystrzeleniu 2 magazynkow stwierdzam ze raczej zostanie moim najlepszym przyjacielem :D polecam :D chociaz na krotszych dystansach ze wzgledu na szybkostrzelnosc, obrzyn moze okazac sie lepszy, na dalszych rekompensuje niesamowita celnoscia. wykonanie na naprawde wysokim poziomie - tokyo marui prawie :D a pod wzgledem "drewnianych" elementow moze i lepiej! metalu nie ma za duzo ale jest metalowa lufa, zamek i kolba ktora sprawia wrazenie naprawde solidnej! ogolnie wazy w sam raz! ja jestem bardzo zadowolony! 8) jak znajde czas zeby dokladnie sprawdzic zasieg to napisze. jak ktos sie waha to proponuje przestac i poprostu kupic :D Naprawde pieknie wykonana zabawka, osigi rowniez robia wrazenie. otworzysz paczke i odrazu taki :twisted: usmiech pojawi sie na twojej twarzy. pozdro Quote Link to post Share on other sites
Boro1989 Posted October 1, 2006 Report Share Posted October 1, 2006 a masz jakieś foty tego karabinka ?? :lol: Quote Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted October 1, 2006 Author Report Share Posted October 1, 2006 O właśnie, zrób zdjęcia :) Mniemam, że bebechy AK47S są kompatybilne z tymi od AK Black. W takim razie dwie porady: - jeżeli planujesz jego tuning/naprawy/konserwację, delikatnie odkręć wszystkie śrubki i wymień je na identyczne, ale twardsze - kiedy znudzą Ci się jego osiągi, uszczelnij hopsiupa. Choć może to być nieco trudne, da Ci ok. 10m zasięgu :wink: Quote Link to post Share on other sites
Boro1989 Posted October 1, 2006 Report Share Posted October 1, 2006 metalu nie ma za duzo ale jest metalowa lufa, zamek i kolba kolba w tym aks jest metalowa a nie plastikowa ??.Jeszcze takie głupie pytanie czy ona jest składana czy na stałe w jednej pozycji?. Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted October 1, 2006 Report Share Posted October 1, 2006 Metal. Składana pod karabinek... :ściana: Quote Link to post Share on other sites
rudeboy Posted October 2, 2006 Report Share Posted October 2, 2006 nawalilem troche zdjec ale nie wyszly bo zle swiatlo, a z lampa to tez nie to, a nie chce bylejakich zdjec dawac bo po co. te 3 jeszcze jakos wyszly ale i tak na zywca prezentuje sie o wiele lepiej 8) nastepnym razem postaram sie zapodac lepsze w swietle dziennym. pozdro http://img427.imageshack.us/my.php?image=i...=img0001cc8.jpg http://img527.imageshack.us/my.php?image=i...=img0003ix5.jpg http://img527.imageshack.us/my.php?image=i...=img0004oe9.jpg wizualnie malutki minusik za te 2 srubki po jednej stronie rekojesci :P Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted October 2, 2006 Report Share Posted October 2, 2006 Co jak co ale z zewnątrz wygląda jak nowa S'ka sprężynowa od Cymy. Drewno jest identyczne, dwie srubki w rękojesci też. Wygląda bardzo ładnie, magazynek jest z metalu?? Quote Link to post Share on other sites
rudeboy Posted October 2, 2006 Report Share Posted October 2, 2006 nie. niedlugo kupuje bagnet :D Quote Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted October 2, 2006 Author Report Share Posted October 2, 2006 A tam gdzieś się w kącie M6 pojawia ;> Słuchajcie, uważajcie na body kałasznikowów CG. W sobotę na strzelance mojemu kumplowi udało się złamać AK Black na pół :) Quote Link to post Share on other sites
rudeboy Posted October 3, 2006 Report Share Posted October 3, 2006 8O Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted October 3, 2006 Report Share Posted October 3, 2006 złamać AK Black na pół A moglbys dokladniej powiedziec jak to zrobil :)? Upadł na niego czy cos? Quote Link to post Share on other sites
archon Posted October 3, 2006 Report Share Posted October 3, 2006 Witam, Mam takie pytanko, jak się go przeładowywuje (naciąga sprężyne :| ) :?: P.S. Jak z zasięgiem ? chodzi mi o zasięg bez uszczelniania hop up'a (bo sam raczej tego nie zrobie a i o znajomych bedzie cięzko :cry: ) Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted October 3, 2006 Report Share Posted October 3, 2006 Naciągasz ciągnąc za suwadło-to takie srebrne po prawej Zasięgu Ci nie powiem, bo nie wiem ^_^ Ale za to uszczelnienie HU nie jest takim strasznie trudnym zadaniem, zresztą przekonasz sie gdy kupisz i rozbierzesz AK. Quote Link to post Share on other sites
rudeboy Posted October 7, 2006 Report Share Posted October 7, 2006 wie ktos gdzie dostac dodatkowe magi do tego kałacha? czy te metalowe beda pasowac? najbardziej by mi pasowal krotki magazynek pozdro Quote Link to post Share on other sites
ksi91 Posted October 8, 2006 Report Share Posted October 8, 2006 Jakbym nie wiedział, że to z CG to bym powiedział, że to moja "Ska" z CYMY. Powiedzcie mi tylko czy ta kolba też się chwieje przy rozłożeniu (góra i dół)? Tak jak w CYMIE? I co jest napisane po prawej stronie body obok tego regulowanego czegoś. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts