kulikson Posted September 11, 2006 Report Share Posted September 11, 2006 Tak więc z nudów,pobawiłem sie troche z super hiper krótkim kałachem z festynu:) Paint job(chba tak to się pisze) to mój pierwszy w życiu,więc prosze nie krytykowac tylko dawać wskazówki na przyszłość.A tak naprawde to nie chciało mi się jechać specjalnie do sklepu w wawie po pare farbek i pędzelek więc wykorzystałem resztki farbek humbroll do modeli i lekko zużyte pendzelki...Efekt przedstawaim poniżej: Aha chwyt jest wykonany chyba z włókna szklanego,mam go z allegro przez przypadek(nie pytajcie o co chodzi)... Kolba jest wzięta z super shotguna również z allegro,który rozpad mi się i nie chciało mi się go naprawiać.Wewnątrz zminiłem tylko lufe na aluminiową bo HU nie wiem jak zrobić.Strzela jak na szit replike całkiem dobrze,mysle że ok 25-30m maksymalnego będzie.Narazie tyle. Pozdro Link to post Share on other sites
crossman Posted September 11, 2006 Report Share Posted September 11, 2006 Lepsze to niż nic. Przyda się w przyszłości, jako eksponat na ściane (jeśli wytrzyma :wink: ) Tylko kolor troche za jasny. Reszta jest spoko, jak na replike, repliki, repliki :wink: pozdro Link to post Share on other sites
konar19 Posted September 13, 2006 Report Share Posted September 13, 2006 nie no niezle tylko poco ?:> sa specjalne pokrowce ktore prezetuja sie znacznie lepiej :] teraz jeszcze bardziej jak zabawka wyglada ;] Link to post Share on other sites
Austin Posted September 13, 2006 Report Share Posted September 13, 2006 Malowanie bardziej na czolg z WW2 ale nie jest zle. Link to post Share on other sites
signal Posted April 6, 2007 Report Share Posted April 6, 2007 Wd. mnie całkiem fajne =) Link to post Share on other sites
SebekASGManiak Posted April 15, 2007 Report Share Posted April 15, 2007 (edited) Mi też się podoba, ale mogłeś zrobić zdjęcia przed, by bardziej ocenić zmiany Edited April 15, 2007 by SebekASGManiak Link to post Share on other sites
yaro Posted May 9, 2007 Report Share Posted May 9, 2007 fajne...kolorki troche za jaskrawe ale co tam...uzdolnienia plastyczne masz chyba:P w zasadzie czemu nie robic takich rzeczy jak to zabawka jest...na allegro opchnij to może zarobisz coś... Link to post Share on other sites
major_spectnaz Posted May 24, 2007 Report Share Posted May 24, 2007 ladnie ladnie... ale co to za uchwyt z przodu? - mam na mysli: czy byl on w standardzie czy dokupiles/zrobiles? pzdr, major Link to post Share on other sites
aNaRkI Posted May 27, 2007 Report Share Posted May 27, 2007 Przeczytaj pierwszy post... Link to post Share on other sites
Mulis Posted June 21, 2007 Report Share Posted June 21, 2007 Ten uchwyt z przodu, czyli ten pod przednim chwytem jest od początku, wiem, bo widziałem takie kałachy. Link to post Share on other sites
de Villars Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 (edited) Czy to cudo ma selektor ognia z lewej strony? :roll: Edited June 24, 2007 by de Villars Link to post Share on other sites
morbus Posted June 29, 2007 Report Share Posted June 29, 2007 Czy to cudo ma selektor ognia z lewej strony? :roll: :wink: "pisowshit" :wink: zabija śmiechem :wink: A generalnie to dramat. Bo tego nawet repliką nie można nazwać, na konwentach SF pewnie robił by furorę ale w kontekście ASG to "pisowshit" :wink: Link to post Share on other sites
kulikson Posted July 27, 2007 Author Report Share Posted July 27, 2007 :wink: "pisowshit" :wink: zabija śmiechem :wink: A generalnie to dramat. Bo tego nawet repliką nie można nazwać, na konwentach SF pewnie robił by furorę ale w kontekście ASG to "pisowshit" :wink: Stary,ja tego nie zrobiłem do asg tylko tak,żeby się pobawic,z nudów...Może jak bym to ładniej pomalował to może jeszcze o asg to by zahaczyło... Zresztą to z czego to zrobiłem,nie było wykonane z jakiegoś aluminium,stopów,abs-u.Kupiłem go za 10-15 zł,więc wiesz.To był sam plastyik i nic więcej.Troszke pomajsterkowałem i wyszło coś takiego:) To "cudo" ma selektor ognia z lewej strony. Jest "pomalowany" na czarno. Dzięki wszystkim za opinie:) Pozdro Link to post Share on other sites
darkcezary Posted July 27, 2007 Report Share Posted July 27, 2007 Według mnie jest całkiem całkiem. może jakbyś pomalował go całego w jakiś kamuflaż np. Woodland to wyglądał by super. Ale i tak fajnie wygląda. Link to post Share on other sites
bobek28 Posted September 17, 2007 Report Share Posted September 17, 2007 :wink: "pisowshit" :wink: zabija śmiechem :wink: A generalnie to dramat. Bo tego nawet repliką nie można nazwać, na konwentach SF pewnie robił by furorę ale w kontekście ASG to "pisowshit" :wink: Wiesz co a ty jakie masz osiągnięcia w majsterkowaniu? Wymiana żarówki, przycięcie tapety a może sklejenie ucha od kubka? Więc najpierw oceń siebie a później innych. Link to post Share on other sites
Poli Tukasi Posted September 17, 2007 Report Share Posted September 17, 2007 Fajnie ci to wyszło! Moja rada: trochę podpatruj u innych, trochę ze zdjęć prawdziwej broni, dużo własnej inwencji i nie spoczywaj na laurach. Udowodniłeś sobie i nam że umiesz, nie bój się eksperymentować. Pracuj nad następnymi replikami. I oczywiście pochwal się nimi tutaj. Pozdro Tukasi. Link to post Share on other sites
fiedotow Posted September 22, 2007 Report Share Posted September 22, 2007 O Mamciu! Kulikson potraktował sprawę z przymróżeniem oka, a Wy ... Więcej luzu... Chyba temat będzie do zamknięcia... Link to post Share on other sites
elgeniusz Posted January 9, 2008 Report Share Posted January 9, 2008 Jak masz czas i checi, to moze to zadziala: Wyciemnij kamuflarz lakierem do lamp tylnich w samochodzie (te do tuningu). Sprawdz jednak wczesniej w photoshopie(albo innym programie) jak by to wygladalo:P Aha no i nie bedzie juz mat wtedy. Link to post Share on other sites
Recommended Posts