Necro Posted September 12, 2006 Report Share Posted September 12, 2006 Witam Wiele sie doczytałem o type 96, ale czy ktoś z Was miał styczność z APS-2 SV? http://www.specshop.pl/product_info.php?ma...1fd1bff64e07cf1 jest o 1000zł tańszy (prawie), a opis (zdaje sobie sprawę, że bardzo ubarwniony) ukazuje 50-60m na stocku i 70m po tiuningu (który wychodzi taniej niż type 96). /mod./ żeby nie zaśmiecać wątku o Type96 założyłem osobny o SV /Ghost/ Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted September 13, 2006 Report Share Posted September 13, 2006 musisz też wymienić układ spustu na wzmocniony("Zero triger" czy cuś....chyba tak to sie nazywało).....bo standardowy chyba nie pociągnie tego tuningu Quote Link to post Share on other sites
The Ghost Posted September 14, 2006 Report Share Posted September 14, 2006 sjzmisiek napisał: musisz też wymienić układ spustu na wzmocniony("Zero triger" czy cuś....chyba tak to sie nazywało).....bo standardowy chyba nie pociągnie tego tuningu spokojnie z tym spustem bo to nie lada wydatek (ok 150$) stockowe spusty Maruzena spokojnie wytrzymuje sprężynę 250-300%, bynajmniej jakiś czas, mój APS od 2 lat chodzi na sprężynach 250-300%, wystrzeliłem z niego coś koło 5000 kul, często biegam z naciągniętą sprężyną i jak narazie mechanizm nie zdradza jakichkolwiek oznak zużycia. Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted September 15, 2006 Report Share Posted September 15, 2006 a w dałoby rade wymienić sprężynkę w tym cylindrze 300% na słabszą?? Quote Link to post Share on other sites
The Ghost Posted September 16, 2006 Report Share Posted September 16, 2006 pewnie można np. na 250% wiąże się to również z wymianą prowadnicy. 250 wchodzi na 7mm, 300 na 9mm (różnica w średnicy sprężyn) Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted September 16, 2006 Report Share Posted September 16, 2006 czyli prowadnice trzebaby sobie sprowadzić ?? :/ a skąd by wyszło wmiarę "tanio a dobrze" Quote Link to post Share on other sites
The Ghost Posted September 16, 2006 Report Share Posted September 16, 2006 niestety chyba tylko z HK.... Quote Link to post Share on other sites
żylet Posted September 17, 2006 Report Share Posted September 17, 2006 Hmm model bardzo ciekawy jak dla mnie tylko trochę mnie niepokoi stały HU. W stocku jest on dostosowany do kulek 0.29g, ...a to po tuningu zaczynają się schody? Podobno ciężko wtedy dobrać jakieś sensowne. Fakt , jest do dokupienia regulowany hu ale trzeba sprowadzać a to znowu powiększa koszty, a właśnie z powodu tego że są one w miarę niewielkie, replika ta jest atrakcyjna. Druga strona medalu to w tym wypadku lekka "fantazja" panów ze Specshopu - 710fps z zespołem cylindra CA?? wolne żarty ;) Pozdrawiam żylet Quote Link to post Share on other sites
The Ghost Posted September 17, 2006 Report Share Posted September 17, 2006 dla zainteresowanych, prowadnica sprężyny do APS2 jest w http://www.firearms.pl w dziale akcesoria ASG, części. Prowadnice mają wymienne "trzpienie" także może być na 250,400% (7mm) jak i 300,380% (9mm) Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted September 20, 2006 Report Share Posted September 20, 2006 a ile fps by ta replika miała na springu 190%?? (z firearms) i jeszcze jedno pytanie ile by wyniosły koszty sprowadzenia regulowanego hopka(część + przesyłka) Quote Link to post Share on other sites
buziek Posted December 26, 2006 Report Share Posted December 26, 2006 Witam. Pozwole sobie odkopac ten temat. Mam małe pytanko do posiadaczy tego gnata, jak to sie sprawuje. Bo mam zamiar kupic snajperke i sie zastanawiam czy aps2 czy moze type 96. ;) Słyszałem ze ten model tez jest dobrą bazą do pozniejszych tuningów /podobnie jak type 96/, dlatego mam pytanko czy na poczatek wystarczyłby zestawik cylindra 300% CA, czy musiałbym wrzucic tam cos jeszcze. No i jeszcze pytanie czy na stocku zasieg jest porównywalny ze stockowymi aegami ca/tm/gg czy moze wyzszy/nizszy. Z góry thx i pozdrawiam Buziek... Quote Link to post Share on other sites
kelo Posted March 3, 2007 Report Share Posted March 3, 2007 Kupiłem aps2 jest piękny jeśli chodzi o stokowego to zasięg jest piękny tylko musisz mieć odpowiednie kulki uwaga tylko na spust potrafi być wadliwy. zasięg jest lekko przewyższający repliki elektryczne ale jeśli chodzi o celność to bije je na lep tam gdzie już ciężko im ustrzelić człowieka tam ja jestem w stanie strzelić w niego jak kuca jeśli zaś chodzi do cylindra 300% nic nie musisz kupować najwyżej tylko mała cześć wzmacniającą spust jest na redwolfie. zobacz tam jest niezły zasób części do tej pięknej repliki Quote Link to post Share on other sites
majkpl Posted February 5, 2008 Report Share Posted February 5, 2008 "... jeśli zaś chodzi do cylindra 300% nic nie musisz kupować najwyżej tylko mała cześć wzmacniającą spust ..." Czy chodzi o to - LayLax - FIRST - APS 2 Zaczep Spustowy - Trigger Sear ? Quote Link to post Share on other sites
kelo Posted February 18, 2008 Report Share Posted February 18, 2008 Zaczep tłoka też się przydaje wiem z autopsji, Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts