Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Tuning Socom mk23

Recommended Posts

witam. Mam takie pytanie jak szybko i łatwo podrasować osiągi gaziaka socoma mk.23? Co trzeba zmodyfikować, wymiemić itp.

Ogolnie mowiac chcialbym podrasowac mojego gaziaka ale nie wiem jak wiec prosze o pomoc, porady, wskazowki.

Pytam bo ja nie mam pojęcia o tuningu replik więc prosze o wyrozumiałość.:wink:

dzieki z gory pozdrawiam.

8O 8O :?: :?: Tuningować socoma :?: :?: 8O 8O

to bydle jest i tak chyba najsilniejszym krutkim gaziakiem.

pomyś zanim coś napiszesz! ;)

Kolega ma "[GAZ] Socom MK23 BB [TM]", który ma około 330fpsów, to nie SOCOM STTI który robi dziury.

Odnośnie tematu - nieznam się ;) zawsze możesz zamontować prec lufę, a zwiększyć liczbę fpsów mozna tylko używając "silniejszego" gazu ( sorki jeśli coś pokręciłem )

chodzi mi o zwykle proste przeróbki poprawe celności, zasieg itp (akurat w moim przypadku przy wiekszych odleglosciach kulki maja tendencje "schodzic z kursu" poprostu znosi je znacznie w gore)...

ps. 330 fps to ma bez tlumika z tlumikiem 420 hehe:D ale to tylko cyferki przynajmniej w moim wypadku;)....

na początek bym wywalił lufe z tłumika i stock z pistoletu.. potem kupił albo stock CA (tańsza) albo precke która miała by długośc sumy obu luf co były w stocku (w pistolecie i w tlumiku)... wprawdzie tłumika by sie nie zdejmowało, ale da sie to przezyc.

Pozatym możesz spróbowac używac CO2 w tym magu, ale nie radze bo ni ewiadomo jak z wytrzymałością tego maga i zaworów w nim

wole nie ryzykować a co2. te pomytsly z ta lufa dobre tylko ciekaw jestem jak by to wygladalo z tak dluga lufa bez obudowy.

PS. hop up nie ma znaczenia nawet przy najmniejszym kulki 0.25 ściąga znacznie ku gorze a 0.12 to lecą 2 metry prosto pozniej fruwaja;]

ps. 330 fps to ma bez tlumika z tlumikiem 420 hehe:D ale to tylko cyferki przynajmniej w moim wypadku;)....

No to masz zle wpisane w profilu. Masz KJ Works a nie Tokyo Marui. Z reszta to prawie to samo, nie liczac tego ze TM jest o niebo lepie jwykonany, ma normalny tlumik, walizeczke i LAM. Roznica jest jescze taka, ze w TM da sie wyregulowac HU a w KJ Works - w praktyce nie (pokretlo przesuwa sie o 2 stopnie i koniec).

to masz dystanser za duży. Jak się na tym "mniej - więcej" znasz to rozkręć hu i zrób co trzeba :wink:

własnie że sie nei znam hehe..... hmm jakieś wskazówki mile widziane ;)

[ Dodano: Wto 19 Wrz' date=' 2006[/i'] ]

już jest ok wystarczyło dobrze nasmarować i nawet kulki 0.12g leca prosto.