sirwiz Posted September 16, 2006 Report Share Posted September 16, 2006 Tak sie zlozyło, że nigdy nie rozkładałem komory,a zostałem do tego zmuszony wczoraj i mam pytanko, gdzie umieszzca sie dystanser bo mi z niej wypadl i do czego to służy? Z góry dziekuje :) Quote Link to post Share on other sites
wally Posted September 16, 2006 Report Share Posted September 16, 2006 W komorze HU jest element zespolony ze sprężynką. W dolnej części ma "siodło" półokrągłe wglębienie. W tym należy umieścić dystanser. Łatwiej jednak będzie włożyć do momory HU lufę z gumką. Oczywiście mając rozłożone wszyskie elementy komory HU. I na gumkę (będzie ją widać w jednym miejscu) położyć dystanser i zmontować resztę elementów komory HU. Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted November 18, 2010 Report Share Posted November 18, 2010 w komorach podobnych do komory z m4 to może i tak. w 'Kałachowskich" po wsadzeniu lufy z gumką musisz udchylić tą "lape" co dociska gumke, polożyć dystanser na "siodlo" i wlozyc łape tak jak była. Ja polecam odwrucenie do górynogami, tak jest latwiej Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 22, 2010 Report Share Posted November 22, 2010 "W komorze HU jest element zespolony ze sprężynką. " Eee? Ja tam żadnej sprężynki nie mam ;]. W różnych komorach to różnie jest, w niektórych nawet nie ma ramienia dociskającego (G36). Ogólnie mówiąc- dystanser ma się znajdować na gumce w miejscu gdzie garb podkręcający wchodzi w wycięcie w lufie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts