Xavier91 Posted September 16, 2006 Report Share Posted September 16, 2006 Witam! Zastanawiam się nad zakupem Walther'a P99 z Umarex'u http://bron.pl/bron_pl/sport/produkty/air_...ther_p99_0_08_j. Czy warto go kupować? A może lepiej zainwestować w innego P99? Problemem jest niestety kasa... Jest jej nie zbyt dużo... Proszę o pomoc. :D Link to post Share on other sites
Guest JOPJ Posted September 17, 2006 Report Share Posted September 17, 2006 Powiem tak. Miażdżąca większośc jak nie wszystkie produkty umarexa to kupa i to za stosunkowo duże pieniądze. Link to post Share on other sites
Xavier91 Posted September 17, 2006 Author Report Share Posted September 17, 2006 Powiem tak. Miażdżąca większośc jak nie wszystkie produkty umarexa to kupa i to za stosunkowo duże pieniądze. A co się w nich najczęściej "sypie"? Czyli dać sobie z tą firmą spokój? Może zaproponujesz mi jakiegoś P99' date=' stosunkowo taniego, ale trwałego? Może [b']P99 z HFC[/b]? :D Link to post Share on other sites
Guest JOPJ Posted September 17, 2006 Report Share Posted September 17, 2006 Jak już to p990 Cyberguna. Moim zdaniem nie ma dobrego i trwałego P99. (co prawda jak chcesz to jest od HFC ale mój sypnął się dokładnie po pół roku) A umarexy? To po prostu chińczyzna sprzedawana pod jakąś marką i dlatego droższa. To jest coś a'la taniemilitaria.pl. Link to post Share on other sites
Xavier91 Posted September 17, 2006 Author Report Share Posted September 17, 2006 Jak już to p990 Cyberguna. Moim zdaniem nie ma dobrego i trwałego P99. (co prawda jak chcesz to jest od HFC ale mój sypnął się dokładnie po pół roku) A umarexy? To po prostu chińczyzna sprzedawana pod jakąś marką i dlatego droższa. To jest coś a'la taniemilitaria.pl. Aha... A co się w Twoim sypnęło i czym było to spowodowane? Link to post Share on other sites
Guest JOPJ Posted September 17, 2006 Report Share Posted September 17, 2006 Zamek. Pękł przy okienku wyrzutnika łusek. Spowodowane to bytło użytkowaniem, lub tym że ileś tam razy ręka mni się poślizgnęła i zamek został "dobity" do pozycji pierwotnej a nie odprowadzony. Niestety, te walthery są bardzo kruche jeśli chodzi o zamek. (ale na osiągi nie narzekałem) Link to post Share on other sites
marys1 Posted September 17, 2006 Report Share Posted September 17, 2006 W p99 jest zamek kruchy. Posypał mi się chyba po miesiącu. Wczoraj wypadła prowadnica sprezyny powrotnej. Myślałem, że znowu rozsuneła się komora HU ( czasem tak się zdaża i wypadała ta prowadnica ), ale niestety pękła. Pistolet mógł strzelać ale to już nie było to. Potem już go dobiłem i zerwałem spust. Został mi magazynek do sprzedania. ;) co do tematu to: Lepiej kupić p990 z CG Link to post Share on other sites
Xavier91 Posted September 17, 2006 Author Report Share Posted September 17, 2006 Czyli odradzacie kupować P99 z HFC? No to chyba się zdecyduję na P990 z CG. Szkoda tylko, że ma napis na zamku P990, a nie P99... :D A fajne ma osiągi (P99 z CG)? Gdzie można go tanio kupić? Na stronie Cyber Gun Polska jest promocja... :D Link to post Share on other sites
psovaty Posted September 19, 2006 Report Share Posted September 19, 2006 A umarexy? To po prostu chińczyzna sprzedawana pod jakąś marką i dlatego droższa. To jest coś a'la taniemilitaria.pl. P22 - jest produkcji CG - na zdjęciu widać logo 3P - sprawdź. Nie wiem, jak teraz, ale kiedyś mieli tam P99 od STTI PPk też wyglądają na CG tylko te ceny - rzeczywiście do kitu, no i te joule - co to jest 0,08J :?: 8O toż to chyba niemożliwe, żeby z taką "energią" uleczka w ogóle jakkolwiek leciała 8O :? generalnie, zgadzam się, jeżeli kupować, to nie u nich Link to post Share on other sites
Xavier91 Posted September 19, 2006 Author Report Share Posted September 19, 2006 A umarexy? To po prostu chińczyzna sprzedawana pod jakąś marką i dlatego droższa. To jest coś a'la taniemilitaria.pl. P22 - jest produkcji CG - na zdjęciu widać logo 3P - sprawdź. Nie wiem' date=' jak teraz, ale kiedyś mieli tam P99 od STTI PPk też wyglądają na CG tylko te ceny - rzeczywiście do kitu, no i te joule - co to jest 0,08J :?: 8O toż to chyba niemożliwe, żeby z taką "energią" uleczka w ogóle jakkolwiek leciała 8O :? generalnie, zgadzam się, jeżeli kupować, to nie u nich[/quote'] To znaczy gdzie mam to sprawdzić? :D Link to post Share on other sites
psovaty Posted September 19, 2006 Report Share Posted September 19, 2006 jak to gdzie -bron.pl :arrow: Link to post Share on other sites
Guest KAWIOR Posted September 23, 2006 Report Share Posted September 23, 2006 Pistolet ASG Walther P99 Heavy (KA-25HW) KWC[/b] Link to post Share on other sites
mig Posted September 23, 2006 Report Share Posted September 23, 2006 Polecam P990 z CG. Bardzo dobre osiągi, no i jest trwały. Jeśli zamek w P99 HFC pęka po tak krótkim czasie to musi być straszna kupa ;) Mojego P990 przeładowywałem już tysiące razy, praktycznie nigdy nie odprowadzam zamka tylko go puszczam bo lepiej to wygląda i wydaje lepszy dźwięk :F Ogólnie katowałem go dość intensywnie, nie za bardzo o niego dbałem (o żadnej konserwacji nie było mowy ;) ) a działa jak nówka. To taki mały Kałasz ;) Link to post Share on other sites
Taliban Posted January 28, 2007 Report Share Posted January 28, 2007 Nie kupuj nic z umarexa to shit za dużą kase ... Ja zamówiłem właśnie walthera z CB i czekam na niego :uśmiech: Więc radze ci zrób to samo, i nie zamawiaj z firmy umarex ... :-F Gwiazda nadziei niknie zawsze ostatnia. Link to post Share on other sites
orcen Posted February 1, 2007 Report Share Posted February 1, 2007 (edited) Lol, Taliban umiesz na datę patrzeć? Ale jeśli temat już odkopany, to spytam się: czym się różni p99 od p990? Edited February 1, 2007 by orcen Link to post Share on other sites
Barthaz Posted February 2, 2007 Report Share Posted February 2, 2007 P990 jest cięższy i ma hop-up. Link to post Share on other sites
Taliban Posted February 5, 2007 Report Share Posted February 5, 2007 (edited) [CIACH] Z ogłoszeniami do komisu... Edited February 5, 2007 by Paramedic Link to post Share on other sites
militarius5 Posted February 26, 2007 Report Share Posted February 26, 2007 P99 też ma hopup więc P990 ma jedynie jeden ciężarek więcej :? Link to post Share on other sites
Recommended Posts