SNAFU Posted September 17, 2006 Report Share Posted September 17, 2006 Witam Posiadam Colta XM'a od firmy Cyber Gun. I łezka mi się kręci w oku, gdy widzę posty w stylu "mój XM kulki podbija chamsko do góry...". Otóż u mnie hop-up nie działa. No, co najwyżej na 0.12 ale to także rzadkość. Wysłałem już karabin do panów z military.pl ale napisali, że wszystko OK co bynajmniej prawdą nie jest. I tu moje pytanie: jak skombinować hop siupa własnej roboty? Nie interesuje mnie kupno nowej komory, chcę zrobić to sam. Tylko nie wiem zbytnio jak. W razie możliwości prosiłbym o dokładne opisanie tej czynności. Link to post Share on other sites
x_marker_x Posted September 17, 2006 Report Share Posted September 17, 2006 http://wmasg.pl/artykuly.php?artykul=47 miłej lektury Link to post Share on other sites
comando44 Posted September 17, 2006 Report Share Posted September 17, 2006 Ehh... prawidłowo działający HU nie podbija do góry. Powinien utrzymać kulke dłużej na stałym poziomie lotu. Np moja beretta z TM. Na 0.25(na tyle jest podobno fabrycznie ustawiony) lecą jak należy. Na 0.2 podbija nieco do góry i musze celować niżej. 0.12 w kosmos lecą. XM kumpla strzelał dobrze na 0.2, ale w żadnym wypadku w góre kulki nie skręcały, wiec podejżewam, zę z gunem faktycznie jest wsio O.K. PS. nigdy nie psikaj silikonem na HU, bo przestanie działać, i będziesz musiał go suszyć, lub czekać kilkadziesią-kilkaset kulek nim smar sam sie wytrze. Link to post Share on other sites
Recommended Posts