Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Hop-up własnej roboty

Recommended Posts

Witam

Posiadam Colta XM'a od firmy Cyber Gun. I łezka mi się kręci w oku, gdy widzę posty w stylu "mój XM kulki podbija chamsko do góry...".

Otóż u mnie hop-up nie działa. No, co najwyżej na 0.12 ale to także rzadkość. Wysłałem już karabin do panów z military.pl ale napisali, że wszystko OK co bynajmniej prawdą nie jest.

I tu moje pytanie: jak skombinować hop siupa własnej roboty? Nie interesuje mnie kupno nowej komory, chcę zrobić to sam. Tylko nie wiem zbytnio jak.

W razie możliwości prosiłbym o dokładne opisanie tej czynności.

Ehh... prawidłowo działający HU nie podbija do góry. Powinien utrzymać kulke dłużej na stałym poziomie lotu. Np moja beretta z TM. Na 0.25(na tyle jest podobno fabrycznie ustawiony) lecą jak należy. Na 0.2 podbija nieco do góry i musze celować niżej. 0.12 w kosmos lecą. XM kumpla strzelał dobrze na 0.2, ale w żadnym wypadku w góre kulki nie skręcały, wiec podejżewam, zę z gunem faktycznie jest wsio O.K.

PS. nigdy nie psikaj silikonem na HU, bo przestanie działać, i będziesz musiał go suszyć, lub czekać kilkadziesią-kilkaset kulek nim smar sam sie wytrze.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...