Pawelha Posted September 17, 2006 Report Share Posted September 17, 2006 Witam, jestem nowy - początkujący w dziedzinie ASG. Jednak jestem zainteresowany zakupem pistoletu gazowego. Chciałbym zakupić model który byłby jak najbardziej zblizony do orginału - dlatego moj wybór padł na Colta 1911A1 WE. Dlatego zwracam sie do Was o z pytaniami: 1. czy są jeszcze jakieś inne model pistoletów (innych firm np. KWC itp.) które również tak jak wspomniany COLT są b. zbliżone do orgianału . 2. gdzie mogę wspomniana replike zakupić (przeglądałem strony internetowe polski dostawców ASG - jednak nik nie oferuje tego modelu w swojej ofercie) 3. Jaki jest zbliżony koszt dostawy tego modelu - na stronie http://www.tokyo-model.com.hk kosztuje około 200 $ dzięki za odpowiedzi Quote Link to post Share on other sites
PeePee Posted September 17, 2006 Report Share Posted September 17, 2006 masz nawet na tej stronie temat o colcie... Quote Link to post Share on other sites
Spirit Posted September 17, 2006 Report Share Posted September 17, 2006 Kiedyś był na www.firearms.pl ale kosztował ok. 1000 zł 8O . Do colta 1911 bardzo podobne są Hi-Capy, widziałeś je?? Jest np. tu http://www.taiwangun.com/index.php?str=pro...t&product_id=30 ale są jeszcze inne wersje. Pozdrawiam Spirit Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted September 17, 2006 Report Share Posted September 17, 2006 Kiedyś był na www.firearms.pl ale kosztował ok. 1000 zł 8O . Do colta 1911 bardzo podobne są Hi-Capy, widziałeś je?? Jest np. tu http://www.taiwangun.com/index.php?str=pro...t&product_id=30 ale są jeszcze inne wersje. Pozdrawiam Spirit Zapewno dlatego sa podobne bo to wersja Colta 1911A1 Government Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted September 17, 2006 Report Share Posted September 17, 2006 Dokładniej to Briley Versality Plus, ale nie o tym temat. Recenzje tego Colta masz TU. Miałem go w rękach, i moge z całą pewnością stwierdzić, że się na nim nie zawiedziesz :) Quote Link to post Share on other sites
SouthMan Posted September 17, 2006 Report Share Posted September 17, 2006 Ale po co wydawać kafla, skoro niedługo powinien być już u nas 1911stka by TM ? ;) Quote Link to post Share on other sites
stiff Posted September 18, 2006 Report Share Posted September 18, 2006 Masz kilka opcji a za "chwilę" dojdzie jeszcze więcej do wyboru. Masz jeszcze 1911 z KSC (ABS) i KJW (metal), zaraz pojawi sie TM (ABS) i WE (metal ale bez trade marków) - te dwa ostatnie pistolety są dostępne w zagranicznych sklepach a u nas "coming soon" Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted September 18, 2006 Report Share Posted September 18, 2006 KJW (metal), Stiff, gdzie do cholery można u nas dostać kujotowskiego klona klasycznej 1911'tki? Przecież tego od ładnych kilku lat nie produkują (a szkoda) - była to zrzynka z Magnatecha R-Type Western Arms, różniła się magiem i komorą HU. Teraz jest tylko Paraordnance - w dodatku KJ wycofuje się z produkcji wersji ABS. Quote Link to post Share on other sites
Pawelha Posted September 23, 2006 Author Report Share Posted September 23, 2006 dzięki za informację, mam jeszcze jedno pytanie czym różni się oprócz ceny hi cap WE 1911 od orginalnego WE 1911A1 (oba są z metalu) Quote Link to post Share on other sites
sweety_killer Posted September 24, 2006 Report Share Posted September 24, 2006 chodzi ci o to czym się rózni HI-cap od nowego Colta we???popatrz na fotki....miałem hi-cape i mam teraz M1911 KSC i powiem ci ,że są to dwa rózne modele ,nawet nie są podobne Quote Link to post Share on other sites
LameBoy Posted September 26, 2006 Report Share Posted September 26, 2006 dla rozwiania pewnych wątpliwości, o ile mi wiadomo WA nigdy nie produkowało seryjnie colta z metalu, był to zajebistej jakości ABS ale żaden metal co nawet jest o tyle bardziej wiarygodne ze w japonii był (i jest nadal) zakaz produkcji replik metalowych. Więc żeby mieć full metala WA trza kupić go za 200$ a do tego full metal kit za 200$ :) Quote Link to post Share on other sites
Brymer Posted September 28, 2006 Report Share Posted September 28, 2006 cicho bo zaraz Jarcher wpadnie i znowu bedzie sie upierać, że para ordonance była metalowa :wink: ale przyznaj Lame, ze wtedy to jest cud miód ultramaryna- człowiek niby lżejszy o 400$ ale jaki szczęśliwy! Quote Link to post Share on other sites
LameBoy Posted September 29, 2006 Report Share Posted September 29, 2006 nie ma co, feeling jest niezły :D ale ucieka ten dreszczyk emocji ;) bo co jak co ale WA ma 2 wady, jedna pewną - regulacja HU - ni cholery sie nie da tego ustawić i drugą, zależną od modelu, tj jeden ma od razu, jeden po 2k kulek a inny nigdy - to że może się coś zrypać na GG, bo gun jest naprawde dobrze i dokładnie wykonany, a jako że dokładnie to więcej rzeczy sie może spieprzyć :) słyszałem o M8045 w którym po 100 strzałach zamek zleciał bo ząbki się starły ;) w coltach ponoć "tylko" pęka zamek po bokach na dole z przodu :) jak założysz full metal kita to nie boisz sie już o pękające bebechy ale co ci po gunie który nosi ślicznie na 40 metrów jak powyżej 10-15 nie jesteś w stanie trafić we wroga z racji HU ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts