Cortes Posted 21 hours ago Report Share Posted 21 hours ago W imieniu Dowództwa Operacji Połączonych zgłaszam projekt gry pod nazwą "Desolation Island". Nazwa gry przejęta z tytułu powieści Patricka O'Briana, ale nie ma z nią nic wspólnego. W drugiej połowie czerwca 2026 pojawił się wolny slot na zorganizowanie gry, wobec tego proponuję zorganizowanie w tym terminie gry. Chciałbym powtórzyć nieco scenariusz "Wyspy Niedźwiedziej", ale w tropikalnym wydaniu. Scenariusz dla sił specjalnych na odizolowanej od świata tropikalnej wyspie. Wiem, ze ostatnio pojawiło się duże zapotrzebowanie na gry - bitewniaki. Ja nigdy nie byłem głównym organizatorem takich gier, lepiej się czuję w robieniu gier, gdzie działają małe oddziały sił specjalnych. W tym przypadku, jak w kilku moich poprzednich grach, scenariusz byłby całkiem fikcyjny, choć może przypominać autentyczne działania z czasu 2WW, lub scenariusze filmowe. Wymagane rozkazami, będą działania skryte, bez starć i kontaktów z nieprzyjacielem. Jak zwykle w działaniach sił specjalnych starcia będą tylko w wyjątkowych, ostatecznych sytuacjach. Żeby nie ograniczać udziału graczy, po stronie Osi będą dopuszczone stylizacje niemieckie i japońskie (marynarka i tropikalne), po stronie alianckiej - brytyjskie, amerykańskie i francuskie (marynarka i tropikalne). Liczba graczy będzie ograniczona do kilkunastu po obu stronach. Organizatorzy zastrzegają sobie prawo do selekcji graczy bez podania przyczyn odrzucenia. Wiek graczy 18+. Czas gry - sobota przed południem do niedzieli przed południem (13,20,27. - 14, 21,28). Gra ma objąć noc. Gracze będą zobowiązani do posiadania wyposażenia biwakowego, odpowiedniego do przewidywanej pogody. Zostanie eksperymentalnie wprowadzony element dyscyplinujący graczy. Wpłata na pokrycie kosztów organizacji gry będzie wynosić 120 zł. Wpłata na konto osobiste organizatora. Rachunek kosztów zostanie zamknięty na tydzień przed grą. Po grze i podsumowaniu wydatków, organizatorzy zwrócą nadwyżkę. Gracze, którzy wezmą udział w grze dostaną 100% zwrotu. Ci, którzy zgłoszą absencję dwa tygodnie przed grą 50%, natomiast ci, którzy zrezygnują z gry na tydzień przed grą nie dostaną zwrotu. Zgłoszenia na mój adres: dobrzynski_robert@wp.pl. Proszę o wpisanie swojej preferencji co do terminu gry, w podanych granicach. Po zebraniu dostatecznej ilości opinii zostanie podany ostateczny termin gry. Komunikacja między organizatorami i graczami będzie się odbywać drogą mailową. Nie mam i nie mam zamiaru mieć aplikacji Discord. Pozdrawiam Cortes Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts