Kacperek_ Posted December 26, 2025 Report Share Posted December 26, 2025 Witam piszę z zapytaniem odnośnie wyboru plecaka na codzienny użytek lub na wyjazdy np w góry (bez biwakowania) moje wymagania to 35-40l, materiał z cordury, wygodny ponieważ plecak będzie przez kilka godzin noszony sztywny, pas biodrowy z kieszonkami lub systemem molle dzieki którym mógłbym coś zamontować myślałem nad zakupem wisporta whistler 35l lub sparrow 40l ale przekonuje whistler ze wzgledu na wiecej paneli molle na całym plecaku, jeśli macie inne fajne polecajki dajcie znać Quote Link to post Share on other sites
Regdorn Posted yesterday at 06:32 PM Report Share Posted yesterday at 06:32 PM Cześć, jako do uniwersalnego plecaka, po wielu próbach na przestrzeni lat powróciłem do 5.11 RUSH24 w wersji 2.0 (37L). Ikoniczna wręcz konstrukcja, odświeżona niedawno do wersji 2.0 (kosmetyka i funkcjonalne usprawnienia), a na przestrzeni lat kopiowana na różny sposób przez konkurencję (naśladownictwo najwyższą formą pochwały). Atutem jest jego zaskakująca pakowalność i niezła kompresowalność, co w warunkach miejskich ma dla mnie znaczenie. Nie wyglądasz z nim jakbyś właśnie z lasu wyszedł, co w niektórych sytuacjach bywa groteskowe. Quote Link to post Share on other sites
Regdorn Posted yesterday at 06:42 PM Report Share Posted yesterday at 06:42 PM Dodam jeszcze, że plecak ma charakterystyczne dla 5.11 szelki, które dobrze rozkładają ciężar. Przeważnie mój waży około 17 kg, gdy mam go wypakowanego sprzętem foto (z wkładką foto). Można dokupić akcesoryjne pas biodrowy, ale na razie tylko raz czułem potrzebę założenia w górach w charakterze stabilizacji. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts