Basil Posted July 14 Report Share Posted July 14 Przygotowania idą dobrze; mamy gotowe prawie wszystkie rekwizyty. W tym tygodniu orgowie jadą na teren; w piątek ostatnia aktualizacja. Na ten moment lista graczy się dość wyrównała i mamy zdrową, stabilną ilość po obu stronach. Do zobaczenia w sobote o7 Quote Link to post Share on other sites
Basil Posted Thursday at 02:32 PM Report Share Posted Thursday at 02:32 PM BARBAROSSA - ROZKŁAD JAZDY NA SOBOTĘ DOJAZD I PARKING Dojeżdżamy do Gielniowa gdzie skręcamy w ulicę Partyzantów; nie dajcie się zwieść nawigacji która może was wepchać w jakieś boczne leśne drogi. W Gielniowie jest Stokrotka, jeżeli ktoś potrzebuje zrobić pilne zakupy przed/po grze. Dojeżdżamy do posesji Wywóz 60, gdzie organizator wskaże miejsce do zaparkowania. Parkujemy kolejno na poboczu przy orgówce i przy opuszczonej posesji (DO GRANICY DZIAŁKI SĄSIADA!); potem na parkingu przy boisku, a jak braknie miejsc to na uklepanej polanie przy lesie. Kto pierwszy ten lepszy. OGARNIANIE SIĘ Prosimy żeby zabrać wszystko co potrzebujecie z samochodów i przyjść do orgówki w pełni gotowym, z działającą repliką i wpisowym. Ubierać się i doszpejowywać najlepiej po zapisaniu, będzie czas. Prosimy się nie szwendać i czekać w okolicy orgówki na odprawę (między 9-10) WAŻNE: repliki testujemy WYŁĄCZNIE na terenie orgówki, w wyznaczonym miejscu! Zgłaszajcie się do organizatorów przy stoliku, gdzie kolejno odznaczymy obecność, zbierzemy wpisowe i wykonamy chronowanie. Odprawa rozpocznie się kiedy zbierzemy wszystkich graczy. PROSIMY O INFORMOWANIE O NIEOBECNOŚCI LUB OPÓŹNIENIU Nie będziemy czekać na spóźnialskich którzy nie poinformują o opóźnieniu. INFORMACJE DODATKOWE Zapewniamy na grę wodę, będą drobne (ale podkreślamy drobne) przekąski w trakcie. WAŻNE: polecamy spraye na kleszcze i inne dziadostwo! W lesie jest wysoka trawa. Po grze zapraszamy na grilla i ognisko (nie zapewniamy kiełby, ale jest Stokrota, patrz wyżej). Na terenie gry NIE MA toalety. Awaryjna toaleta jest w orgówce, ale użycie za zgodą Lisa. Dla odważnych jest wychodek. Prosimy o wyrzucanie śmieci do worków; również tych znalezionych na terenie - widzisz śmiecia, weź i zabierz jak idziesz na spawna. Do zobaczenia ;) Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted 23 hours ago Report Share Posted 23 hours ago Wyjazd udany. Z giga mapy nad Narwią przeszliśmy na mini mapę =) Świetnie przygotowany teren, fabularne makiety rewelacyjne, dużo wyższy poziom organizacji niż u mnie. Sam pomysł obrony i przepychania terenu trafiony. Szybkie respy, mało chodzenia wymusiło dynamikę gry. Pogoda nam również dopisała. Same plusy. Kto nie dotarł jest co żałować. Ilość graczy idealna pod taką zabawę. Jeśli mogę zasugerować, odprawa trwała za długo. Wszystkie poruszone kwestie leczenia i rozkład jazdy pociągu jest istotny, ale czy przeciętny wojownik musi to wiedzieć? Lepiej było by przed imprezą rozesłać role dla osób fabularnych, skróciło by to odprawę. O godzinę :D Dużo nowych twarzy, co cieszy, sporo osób pierwszy raz, co cieszy podwójnie. Teren bardzo krzaczasty, wydaje nam się, że trafiamy, ale różnie z tym bywa. Na szczęście poziom graczy szedł w parze z wyrozumiałością. W skrócie, warto powrócić na kolejną zabawę. A! Mega odnośnie strony wschodniej. Bluzy wz.35! Było i w ciul, świetny wybór. Wyglądało to bardzo, bardzo dobrze! Quote Link to post Share on other sites
Tomek W Posted 3 hours ago Report Share Posted 3 hours ago Cześć. Przede wszystkim wielkie dzięki za w mojej opinii bardzo udaną grę. Nawet jak bym chciał to ciężko się do czegokolwiek przyczepić. Odprawa może dla niektórych przydługa ale myślę że lepiej zasady omówić raz więcej niż żeby były jakieś kwasy. Teren nie za duży ale dzięki temu wymusił fajną dynamikę - chyba nigdy nie wystrzeliłem na grze więcej kulek. Nie można było stosować większych manewrów ale nie taki był przecież zamysł tej gry. Elementy fabularne mega fajne. Ze strony niemieckiej obecne ale nie przekombinowane. Np telefony które dzwoniły na zajętych pozycjach. Jak dla mnie złoto budujące klimat. Widać panowie że włożyliście w przygotowanie gry dużo serca. System amunicyjny mega prosty i skuteczny. Tu bym tylko sugerował żeby w zasadach przypomnieć graczom że muszą mieć swoje kulki. Różnie bywa na grach i ktoś mógł o tym nie pomyśleć. Postawa graczy po obu stronach w mojej opinii bardzo dobra. Wszelkie wątpliwości (bo kwasów raczej nie było) rozwiązywane na bieżąco i z uśmiechem. Więc brawo dla całej ekipy. Również chciałbym zwrócić uwagę że poziom sylwetek stale rośnie co bardzo cieszy i mega poprawia klimat. Podsumowując. Jak dla mnie świetna gra. Gratulacje dla organizatorów i mam nadzieje że spotkamy się niedługo w jeszcze większej ekipie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts