osek Posted October 2, 2006 Report Share Posted October 2, 2006 Witam! Mam pytanie do użytkowników emek SRC (ale nie tylko), którzy zdecydowali się zainstalować w swoich sprzętach metalowy korpus SRC o taki. Mianowicie jak się sprawuje? Jak jest wykonany? Jak spasowane są połówki? Jak wytrzymałość? Czy były z nim jakieś problemy? Czy znika problem "chwiejnej lufy"? Czy macie jakieś inne uwagi? Proszę o wypowiedź użytkowników posiadających taki korpus, a nie "gdybaczy" i tych co "gdzieś słyszeli, że ..." Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
clown Posted October 2, 2006 Report Share Posted October 2, 2006 Jak jest wykonany? Tak ja CA Jak spasowane są połówki? Idealnie Czy były z nim jakieś problemy? nie :wink: Czy znika problem "chwiejnej lufy"? Tak Czy macie jakieś inne uwagi? Nie 8) Jednym słowem bardzo dobre body w przyzwoitej cenie . Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Shadus Posted October 2, 2006 Report Share Posted October 2, 2006 A ja mam takie pytanie dot. tego metal body : czy jest dostęp do komory hop-up przez wyrzutnik łusek ? Czy jakoś inaczej ma się do niego dostęp... Quote Link to post Share on other sites
Corey Posted October 2, 2006 Report Share Posted October 2, 2006 przy montazu odchodzi z wyrzutnika lusek "zaslepka" i tyle body src jest ciut wezsze ale pozatym jest ok. ma fajne logo i to metal... Quote Link to post Share on other sites
BlackSun Posted October 25, 2006 Report Share Posted October 25, 2006 Jak jest wykonane... ja bym powiedział, że chyba nawet z troche grubszego "metalu", ale to tylko na plus SRC Jak spasowane są połówki... doskonale, aż za dobrze - troche się męczyłem zanim wpadłem jak je rozłączyć :wink: Jak wytrzymałość... znacznie lepiej niż jakikolwiek kompozyt Czy były z nim jakieś problemy... tylko z otwieraniem. Nie łamie się go na przednim pinie - trzeba wymontować obydwa i poprostu rzsunąć jegóra do przodu dół do tyłu. Inaczej nie na da Czy znika problem "chwiejnej lufy" w 100% znika Czy macie jakieś inne uwagi... ślicznie wygląda jak już się je zainstaluje, jest w bardzo przyzwoitej cenie. Rozwiązania techniczne (vide dostęp do regulacji HU itp) identyczne jak w kompozytowym Quote Link to post Share on other sites
JohnnyZ Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 Mam pytanie do użytkowników metalowego body SRC, szczególnie do tych, którzy zamieścili tu swoje opinie na jego temat już ładnych kilka miesięcy temu. Skoro minęło już tyle czasu, odkąd zaczęliście używać korpusu SRC, macie z pewnością bogatsze doświadczenia z nim związane. Czy w trakcie kilku miesięcy użytkowania pojawiły się jakieś problemy? Czy takie body daje się łatwo uszkodzić czy nie jest źle z wytrzymałoscią? Z góry wielkie dzięki za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
jenot Posted September 7, 2007 Report Share Posted September 7, 2007 (edited) Zamontowałem do mojej emki takie właśnie body SRC. I po kilku dniach pękło jedno ucho od górnej części body:cry: Naprawa tego graniczy z cudem :cry: Ale narazie używam emki bez tego ucha i jest OK! Trzyma się wszystko razem i nie rozłazi. :lol: Do reszty nie mam zarzutów - wygląd OK, dokładność wykonania OK, oznaczenia - są ciekawe :lol: Pozdrawiam! Edited September 7, 2007 by jenot Quote Link to post Share on other sites
lukaso Posted January 12, 2009 Report Share Posted January 12, 2009 witam mam pytanko: jak sprawuje sie ta komora HU ktora jest w komplecie, czy lepiej podkreca kulki niż stockowa JG (body chciałbym zamontowac do M4A1 JG) moze ktoś sie podzielic jakimis opiniami o tej komorze z zestawu tego SRC?? Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted January 13, 2009 Report Share Posted January 13, 2009 (edited) Jak jest wykonany? Bardzo dobrze. Jak wytrzymałość? Bardzo dobrze. Czy były z nim jakieś problemy? Nie umiałem go otworzyć. Dwóch znajomych również narzekało na to w swoich body SRC. Czy znika problem "chwiejnej lufy"? Bardzo dobrze... znaczy, znika ;). Czy macie jakieś inne uwagi? Bardzo dobre body, w dobrej cenie i bardzo dobra komora HU w komplecie. Ciężko chcieć więcej, chociaż warto rozważyć również body King Arms. Proszę o wypowiedź użytkowników posiadających taki korpus, a nie "gdybaczy" i tych co "gdzieś słyszeli, że ..." Mam body SRC już przeszło rok. mam pytanko: jak sprawuje sie ta komora HU ktora jest w komplecie, czy lepiej podkreca kulki niż stockowa JG (body chciałbym zamontowac do M4A1 JG) Sprawuje się elegancko. Żadnych problemów z nią nie miałem. Jedna z lepszych komór. A podkręca normalnie. Czy lepiej niż JG? Nie sprawdzałem, bo i nie wiem jak... [EDIT] Dużo zależy od dystansera i gumki. Ale ogólnie replikę porównywałem z CA z podobną ilością fps i osiągi, podkręcenie, itp. były na bardzo zbliżonym poziomie. Obie repliki były sprawdzane na kulkach blaster oraz guarder.[/EDIT] Zamontowałem do mojej emki takie właśnie body SRC. I po kilku dniach pękło jedno ucho od górnej części body:cry: Naprawa tego graniczy z cudem icon_cry.gif Ale narazie używam emki bez tego ucha i jest OK! Trzyma się wszystko razem i nie rozłazi. Prócz uszu, Lower reciever posiada bolce wchodzące od tyłu w upper reciever. Ja urąbałem uszy i przypiłowałem trochę. Teraz body jest rozsuwane. Od roku działa bezproblemowo i w dodatku się rozsuwa ;). Pozdrawiam. Edited January 13, 2009 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted January 13, 2009 Report Share Posted January 13, 2009 Viamoris chciałbym zauważyć że odpisujesz na posta z dnia 2/10/2006, 09:56 więc od tego czasu bardzo dużo się zmieniło, a druga sprawa aktualne pytanie jakie padło to: witam mam pytanko: jak sprawuje sie ta komora HU ktora jest w komplecie, czy lepiej podkreca kulki niż stockowa JG (body chciałbym zamontowac do M4A1 JG) moze ktoś sie podzielic jakimis opiniami o tej komorze z zestawu tego SRC?? 1.Zapomni o czymś takim jak używanie komory HU SRC, wielka pomyłka tej firmy. 2.Ten temat nie dotyczy wymieniania się opiniami na temat komory HU tylko BODY!!!!! 3.Używaj Polskich znaków! Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted January 20, 2009 Report Share Posted January 20, 2009 A ja dodam że chyba musiałem mieć body starszej generacji bo musiałem wywiercić trochę większy otwór bo się nie dawało otworzyć body i wyjąć hopka.Na przedniej ściance między dziurkami na polec musiałęm wypiłowaćok.4-5mm żeby dawało się rozsuwać wraz z komorą a nie kombinować - Hopek mam ca więc to może dla tego ;) Quote Link to post Share on other sites
danielosik Posted January 20, 2009 Report Share Posted January 20, 2009 Chyba nie ty jeden bo ja też tak mam tylko nic nie piłowałem poprostu jak rozsuwam body to dolna częśc wychodzi razem z komorą i lufą no i trzeba uważac bo można połamac głowice cylindra lub dysze. Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted January 20, 2009 Report Share Posted January 20, 2009 Przepraszam bardzo ale nie potrafię sobie tego wyobrazić, ale jak można połamać głowicę cylindra, przy wsuwaniu GB do Body, odp. poprosił bym na PW. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts