Hajdi Posted October 3, 2006 Report Share Posted October 3, 2006 Witam Szukałem ale nie znalazłem tego wątku(może go nie ma,może jest skrzętnie zakamuflowany)nie znalazłem,jeśli był to proszę o link. Więc moje pytanie jest takie: Czy rozwiązanie jest dobre ?? Czy sprawdza się w boju ? Jak sie mają kable przełożone do tyłu ? Łatwo jest je urwać/przypadkiem odpiąć od baterii ?? Zastanawiam się nad repliką M4A1 i nie wiem czy lepiej wziąść ze stałą kolbą czy z rozsuwaną i dołożyć taką ładownice. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted October 3, 2006 Report Share Posted October 3, 2006 Ja mam tak zrobione w M4A1 z ICS. Przewierciłem prowadnicę kolby i tamtędy wyprowadziłem kable. Używam dosyć dużej i ciężkiej baterii 10,8V 3300mAh i jak dotąd nie miałem zadnych problemów. Kable są dobrze schowane w ładownicy, a ich zapas i ułożenie są takie, że nie da się ich wypiąć bez wyjęcia baterii. Ja mam dłuższą wersję kabli, taką z kolby stałej. Jeśli nie przeszkadza Ci kawałek wystających przewodów to polecam to rozwiązanie, ale jeśli będziesz miał małą baterię to radzę ukryć ją w łożu. Quote Link to post Share on other sites
Hajdi Posted October 3, 2006 Author Report Share Posted October 3, 2006 A czy jest możliwość aby przyciąć lub uciąć kable składając kolbę ?? Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted October 3, 2006 Report Share Posted October 3, 2006 Nie bo po pierwsze primo kable mam wyprowadzone z prowadnicy kolby w miejscu gdzie kolna już nie dojeżdża, a po drugie primo mam je wyprowadzone od spodu, a tam jest ten kanał zapobiegający obracaniu się kolby i jest luka między kolbą i prowadnicą. Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted October 9, 2006 Report Share Posted October 9, 2006 To ja się dopisze pare jeszcze i odswierze temat. Tak jak Punisher uzywam stock poucha w M4A1 SOPMOD ICSa. Zaleta takiego rowiązania jest dla mnie o wiele przyjemniejsze wyważenie repliki, której ciężar (przynajmniej u mnie) ze względu na moduł RIS z przodu jest nieco zachwiane a środek cieżkości znajduje się z przodu (szczeólnie po montażu latarki itp). W operowaniu gunem ładownica praktycznie nie przeszkadza. Może jest nieco gorzej gdy przekładamy guna na druga rękę przy niektórych konfiguracjach oporządzenia. No i paski mocujace lubia zsuwać się pod przycisk regulacji kolby, przez co jej szybka regulacja jest czasami utrudniona. I tyle Procent Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted October 9, 2006 Report Share Posted October 9, 2006 Ja tam mam ładownice z BHI i mi się paski nie zsuwają i zawsze się dobrze reguluje :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted October 9, 2006 Report Share Posted October 9, 2006 Taką :wink: ? Niestety moja nie chce współpracować i czasami mi się zsuwa. Być może jest to wersja dla kolby stałej, do tego nie doszedłem. Ładownice dostałem, więc nie narzekałem na to, że taka a nie inna. Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted October 9, 2006 Report Share Posted October 9, 2006 A no nie taką :wink: Ta jest właśnie do kolby stałej. Moja ma tylko dwa troki bez tego poprzecznego pasa na trzewik kolby. Jeden trok w całości przechodzi przez otwór na pas, drugi owija się w przedniej części kolby i nie zsuwa się na przycisk blokady. Oba troki można też wyjąć bo są przewleczone przez szlufki w ładownicy, a nie przyszyte na stałe (dlatego są zamocowane wężej, bliżej okrągłej części koby). Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted October 9, 2006 Report Share Posted October 9, 2006 No właśnie, czyli potwierdziły się przypuszczenia, a jako, że nikt inny BHI na kolbę składaną nie miał, to nie miałem jak sprawdzić. Teraz chyba jakiegoś customa z tego poucha będe musiał zrobić. Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted October 9, 2006 Report Share Posted October 9, 2006 Proste. Szybki szpil. Wyprój troki i wszyj blizej środka, żeby lepiej obejmowały kolbę, wywal tę tasiemkę na trzewik, no i wymień rzepy na zwykłe klamerki-drabinki tak jest u mnie. Jak odzyskam cyfraka to zrobię foto, ale chyba wiadomo ocb :wink: Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted October 9, 2006 Report Share Posted October 9, 2006 Ano pewno i takie modyfikacje przeprowadzę. Dzięki za opis :) . Procent Quote Link to post Share on other sites
sieta Posted November 16, 2006 Report Share Posted November 16, 2006 A czy ktoś może ma opis, jak przełożyć kable zasilające na tył w m15a4 RIS CA? Nie mam pojęcia czy trzeba coś wiercić i gdzie je ułożyć w body (tym bardziej, że go jeszcze nie rozkręcałem) i przydałaby się jakaś instrukcja. Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted November 16, 2006 Report Share Posted November 16, 2006 Trzeba rozłożyć GB i tam przełożyć je by wychodziły z tyłu obudowy. Zwykle wierciło się w body plastikową zaślepkę tylnej części korpusu i tamtedy wyprowadzało kable (pod kolbą), ale to tylko jedna z możliwości. Procent Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts