vonmarxx Posted November 2, 2006 Report Share Posted November 2, 2006 aua... zastanawialem sie na ta replika a tu takie buty...:/ HU sie rozregulowywuje? czy u wszystkich czy to osobny przypadek? Quote Link to post Share on other sites
zia Posted November 2, 2006 Report Share Posted November 2, 2006 Niestety na ten temat nie mogę nic wam moi drodzy powiedzieć, jako posiadacz fabrycznego dwuletniego modelu Tokyo Marui hup-up mam cudny :D. Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted November 2, 2006 Report Share Posted November 2, 2006 http://youtube.com/watch?v=W0B10JKCJtw A tak to właśnie wygląda... :x http://img529.imageshack.us/my.php?image=d...dsc05587gq1.jpg HU dokręcony na max jak widać na powyższym zdjęciu... Bardzo nieznacznie się poprawiło, ale nadal się rozregulowuje, i to do tego stopnia, że nie da się skutecznie strzelać. Na jutro potrzebuje sprawnego guna, więc byłbym wdzięczny za wszelaką pomoc. Quote Link to post Share on other sites
zero_signal Posted November 3, 2006 Report Share Posted November 3, 2006 U mnie ten problem nie występuje... ale jak juz pisałem, miałem na starcie wymienioną gumkę Hop-Up na silikonową Guardera. Od samego początku tak masz ? Możliwe, że to odosobniony przypadek, a nie seryjna wada fabryczna (choć i tego wykluczyć nie można). Quote Link to post Share on other sites
vonmarxx Posted November 3, 2006 Report Share Posted November 3, 2006 sprobuj przykrecic samo pokretlo regulacji hopupu. moze sie poluzowalo i nie stawia oporu sile dzialajacej na zebatki hu przy wystrzale... Quote Link to post Share on other sites
Maciek_D Posted November 3, 2006 Report Share Posted November 3, 2006 Witam, Od paru dni jestem szcześliwym ( a jednak) posiadaczem SARa. U mnie problem z wirującym HU również nie wystepuje, jednak mam pewne drobne zastrzezenia do funkcjonowania tego elementu w replice. Do niedawna uzywalem AK-47s Cymy, strzelalem z kulek 0.25 i przy ustawieniu HU tak mniej wiecej na 3/4 kulki lecialy prosto i daleko. W SAR'ze HU ustawielm na maximum podkrecenia, ale nie udalo uzyskac tak prostego toru jak w Cymie, kulka na ok 30m drastycznie opada w dol. Nie wiem czy powienem przejsc na kulki 0.20, czy to moze wina oleju silikonowego, ktory byc moze pracownicy ASGShopu wstrzykneli do komory. Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted November 3, 2006 Report Share Posted November 3, 2006 Problem rozwiązany - Zrobiłem sobie o-ring i założyłem lufe od strony wylotu. Pozostało mi tylko skleić kolbe, i modlić się żeby wystarczająco długo wytrzymała... Quote Link to post Share on other sites
SouthMan Posted November 3, 2006 Report Share Posted November 3, 2006 Maciek, imo wina leży po stronie dystansera, jest za cienki po prostu, poszukaj po kolegach, może ktoś ma przeźroczysty silikonowy który został mu po gumce guardera :P Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted November 3, 2006 Report Share Posted November 3, 2006 Dobra. Moja Sarenka została zreanimowana, zobaczymy jak się jutro spisze na Wojnach Narkotykowych... Quote Link to post Share on other sites
reno182 Posted November 27, 2006 Report Share Posted November 27, 2006 Przykro mi o tym pisać ale mam dokładnie ten sam problem z "mikserem" mimo ze miałem wymieniana gumkę na guardera przy "starcie". Właśnie pisze do asgshopu bo sam nic nie bede przy ty mieszał, znając moje zdolności manualne tylko bym coś popsuł... Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted November 27, 2006 Report Share Posted November 27, 2006 Nie chodzi o gumkę HU, tylko pokrętło regulacji. Bardzo łatwo to naprawić - Rozkładasz giwere, wyciągasz lufe z komorą HU, i zakładasz gumowy o-ring na lufe od strony wylotu kulek, tak, żeby dociskał pokrętło regulacji. Składasz guna do kupy, i wszystko jest ok. Quote Link to post Share on other sites
reno182 Posted November 27, 2006 Report Share Posted November 27, 2006 Podobną odpowiedź dostałem od asgshopu, zamias o ringa zastosowalem taśme teflonową, jak narazie to śmiga. U was też ten pin obok magazynka wchodzi i wychodzi tak ciężko bo troche się z nim namęczyłem? Quote Link to post Share on other sites
gross Posted December 3, 2006 Report Share Posted December 3, 2006 http://www.gross.batnet.pl/2006_11_28/IMG_0026.JPG Rozchorowałbym się, gdym się nie pochwalił :D Quote Link to post Share on other sites
Mori Posted December 9, 2006 Report Share Posted December 9, 2006 Przymierzam się do zakupu TR2, i jestem nowy w ASG, więc sory jesli głupio zabrzmi. Więc w związku z tym chciałbym się dokładnie dowiedzieć: Raz - czy trzeba wymieniac gumkę na Guarderową czy nie?? Dwa - czy kopanie w bebechach zaraz po zakupie guna nie pozbawi mnie gwarancji?? Trzy - czy taki "tuning" mozna zrobic zaraz w sklepie, przy zakupie?? I cztery - czy w takim wypadku rozsądne jest wywalanie ponad 1000 zeta na SAR`a TR2 jesli zaraz na początku są takie problemy??? Jescze raz przepraszam jeśli pytania zabrzmiały głupio, ale nie chciałem w dziale dla nowych otwierać osobnego tematy dotyczącego tej repliki. Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted December 9, 2006 Report Share Posted December 9, 2006 Jak dla mnie to jest replika tylko dla miłośników G3 - Wielkie toto, nieporęczne, lufa wcale nie taka długa ( AUG który jest ok. 20cm krótszy ma dłuższą lufe ), no i jak widać są z nią kłopoty. Jeżeli chcesz celną, niezawodną broń - Weź AUGa TM lub CA. Jeżeli nie podoba Ci się AUG, weź M15 Rifle. Quote Link to post Share on other sites
Mori Posted December 9, 2006 Report Share Posted December 9, 2006 Dzięki za szybką i konkretną odpowiedź! Quote Link to post Share on other sites
che Posted December 10, 2006 Report Share Posted December 10, 2006 wy wymienialiście gumki hop'a? ja w małej SARence musiałem to zrobić od razu bo na stockowej CA kulki mając GB na 390 FPS pluły bliżej niż AK47[TM] stock.. ;/ Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted December 10, 2006 Report Share Posted December 10, 2006 Ja na święta wymieniam HU i wstawiam precke. Taki mały prezencik dla mojej SARenki ;) Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted December 10, 2006 Report Share Posted December 10, 2006 witam, zakupiłem sobie SARenkę :) (380fps) , może do środy będzie u mnie ale mniejsza o to, ...może moje pytania zabrzmią lamersko ale czy poza łamiącą sie kolbą i HU były jakieś masakryczne niepożądane akcje?? (kolbe wymieniłem ze stockowej na składaną , gumkę na sylikonową i pomęczyłem żeby mi na serwisie pozbyli sie miksera w HU , czy to by stykło?? ps: to mój pierwszy aeg , czy jest jeszcze coś co powinienem wiedzieć??) jeśli mój post was wk*rwia to nie besztajcie tylko poproście moda o usunięcie , z góry dzięki Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted December 10, 2006 Report Share Posted December 10, 2006 Hehe, sporo osób z mojego "airsoftowego podwórka" było napalonych na tą giwere - Dopóki jej nie zmacali, wtedy było tylko "Ale to nieporęczne, zdecydowanie zbyt długie, i wogóle ch**owe" :D Kolba składana na bok, czy wsuwana? Jeżeli wsuwana to pewnie szybko zacznie się ruszać. No i środek ciężkości będziesz miał zdecydowanie z przodu, wygodne to to nie będzie. Kable masz przełożone odrazu do gripa, tak? Dużej baterii tam nie upchniesz. Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted December 11, 2006 Report Share Posted December 11, 2006 kolba wsuwana :-P nie ważne że zacznie sie ruszać :) chciałem żeb SARenka była ciut bardziej kompaktowa (czy jakoś tak :D ), batka w foregripie v9.6 1400, chyba styknie(hehe tylko na ile??....) :) kable przełożone, a co do sporych gabarytów skracam lufę zewn. (i wewn.) tak żeby poza foregrip wystawał tylko tłumik płomienia (przejściówka na tłumik do g3 i na to standardowy tłumik pł.), wsumie zrobiłem z niej coś jak przerośnięte MP5 z dwójnogiem :D , no może bardziej HK33 :roll: , nie ukrywam że wg mnie wersja long (czy też fullsize) też jest spox Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted December 11, 2006 Report Share Posted December 11, 2006 No właśnie chciałem spytać - Nie łatwiej byłoby kupić odrazu HK33? Jak dla mnie obsługa magazynków jest tam troche wygodniejsza, bo nie są takie ceglaste, no i wchodzą w ładownice na magi do eMki ;) Ale co kto lubi. Jak dla mnie to dość sporo kasy wyrzuconej w błoto. Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted December 11, 2006 Report Share Posted December 11, 2006 eee tam :) nie czepiaj sie :P poza tym nie wiem czy są części do np wersji ksc hk 33 do tuningu na te min 350fps... ponoć GB (i cośtam) jest niestandardowy a tak poprostu dostane gotową replike po tuningu :D Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted December 11, 2006 Report Share Posted December 11, 2006 eee tam :) nie czepiaj sie :P poza tym nie wiem czy są części do np wersji ksc hk 33 do tuningu na te min 350fps... ponoć GB (i cośtam) jest niestandardowy a tak poprostu dostane gotową replike po tuningu :D A CA33E to co, pies? :P Zarzuć Pan foty tej Twojej zabawki :) Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted December 11, 2006 Report Share Posted December 11, 2006 hehe ale mi zależy na krótszej lufie i składanej kolbie więc na jedno wyjdzie ...i tak i tak bym płacił za inne części :) co do fot tak jakpisałem kilka postów wyżej będą koło środy (wtedy powinna dojść) replika się dopiero "robi" w asgshopie :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts