HateMe Posted April 2, 2007 Report Share Posted April 2, 2007 (edited) Boże, NIE, co Ty zrobisz biednej SARence! ;) RIS sam mam zamiar kupić, ale granatnik to przegięcie - I tak to bydle jest duże i ciężkie. Edited April 2, 2007 by HateMe Quote Link to post Share on other sites
zia Posted April 2, 2007 Report Share Posted April 2, 2007 Szynę użytkuję od 10 miesięcy, nie mam żadnych luzów ( metal body od CA więc powinno być to samo co w SARze ), ale jeżeli ktoś uważa teraz G3 za cięzkie...szyny są w 100%, całe z metalu i bardzo zwiększają ciężar całej repliki. Odpowiedz tylko sobie, na co ci szyny, jak nie planujesz granatnika? Co tam zamontujesz? Quote Link to post Share on other sites
Faroo Posted April 2, 2007 Report Share Posted April 2, 2007 HateMe, płacz, u mnie też będzie granatnik ;) Co prawda bez RISów - uważam, że psują 'oldschoolowość' Sary. BTW. Wysoka szyna montażowa od Guardera podejdzie na Sarę? Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted April 2, 2007 Report Share Posted April 2, 2007 (edited) Faroo a jaki granatnik bierzesz?? :D (ps: Zia jak dla mnie sarenka jest za lekka ... bywało że strzelałem z niej z jednej ręki jak z pidtoletu ..lol) dajcie jakieś foty sarenki z riskami Edited April 2, 2007 by sjzmisiek Quote Link to post Share on other sites
Faroo Posted April 2, 2007 Report Share Posted April 2, 2007 Z braku replik HK79, jaki były montowane na G3, zdecyduje się zapewne na to LINK Wiem, że to może brzmieć trochę psychopatycznie, ale po powiedzeniu chwytowi 'dowidzenia' to wyglądałby nawet dość podobnie do HK79 ;) Ale trochę nieswojo się czuje na myśl o takim traktowaniu sprzętu za 200 zielonych :/ Opcja druga: jakieś M203. Może nie będzie strasznie dziwnie wyglądało na G3 :P Opcja trzecia: własnoręczne wykonanie granatnika. Możliwości są, kasa jest, chęci nie ma. W każdym wypadku czeka mnie później kombinowanie, jak to przymontować, ale jak się chce, to wszystko się da zrobić ;) Jednak na razie na przeszkodzie stoją pieniądze... Cóż, to wciąż liceum. Może na wakacjach coś pieniędzy zarobię, to wtedy zrealizuje swoje szalone plany. Quote Link to post Share on other sites
look17 Posted April 3, 2007 Report Share Posted April 3, 2007 Może pokombinuj z XM203L Jest nawet podobny do HK79, tylko trochę za krótki :( i inny system ładowania szelsów Quote Link to post Share on other sites
alex_anderson Posted April 3, 2007 Report Share Posted April 3, 2007 Witam! Zastanawiam sie nad ta bronia, bo wlasnie mam zamiar kupic 1szego elektryka. Mam standardowe ptanie czy warto? :roll: Przewertowalem caly Topic i przeczytalem o wszystkich problemach. Zalezy aby replika miala dosc dobre osiagi (mocne stockowe FPS, zasieg i dobry tryb semi), dlatego rozwazalem zakup upgradu do lvl 1szego na asgshopie. Jak radzicie warto w ta bron zainwestowac? Czy moze cos innego kupic? P.S Mam 180 cm wzrostu i do tej pory latalem z famasem, ktory mi dobrze lezal. P.S 2 Z goty thx za opdowiedz. Quote Link to post Share on other sites
payu Posted April 3, 2007 Report Share Posted April 3, 2007 Witam! Zastanawiam sie nad ta bronia, bo wlasnie mam zamiar kupic 1szego elektryka. Mam standardowe ptanie czy warto? :roll: Przewertowalem caly Topic i przeczytalem o wszystkich problemach. Zalezy aby replika miala dosc dobre osiagi (mocne stockowe FPS, zasieg i dobry tryb semi), dlatego rozwazalem zakup upgradu do lvl 1szego na asgshopie. Jak radzicie warto w ta bron zainwestowac? Czy moze cos innego kupic? P.S Mam 180 cm wzrostu i do tej pory latalem z famasem, ktory mi dobrze lezal. P.S 2 Z goty thx za opdowiedz. no jak biegałeś z famasem, to na sara będzie się trudno przestawic. Musisz wiedziec sam czy lubisz długie gnaty, nieraz mniej poręczne niż inne. Z g3 już nie będzie tak łatwo w cqc jak z famasem ;). Osiągi są dla mnie wystarczające przy 400fps z prec lufą: dobry zasięg (oczywiście gumka hop-up wymieniona), niezłe skupienie strzału, duża szybkostrzelnośc. Tak jak wspomniałem, broń jest długa, trzeba to lubiec, dla niektórych może by niewygodne, sam musisz ocenic czy chcesz właśnie taki sprzęt. Jak co to pytaj o wszystko na priv :) Quote Link to post Share on other sites
shenq Posted April 4, 2007 Report Share Posted April 4, 2007 Hej, niedawno kupiłem SAR'a narazie nie zauważyłem problemów, ale jedno wiem napewno jest przeogromny!!! przy 190cm wzrostu jakoś daje rade ale komuś z krótkimi rękami może być niewygodnie Co do wagi, z lunetką i baterią waży 4,5kg więc raczej ciężko strzelać z jednej ręki jak to ktoś pisał wyżej ;) Quote Link to post Share on other sites
AdRain Posted April 4, 2007 Report Share Posted April 4, 2007 (edited) Ja mam 170cm xD (czyt. BAAARDZO NISKI).. czyli nie poradze sobie z tą bronią? pomogło byc coś zamontowanie składanej kolby Edited April 4, 2007 by AdRain Quote Link to post Share on other sites
tigh Posted April 4, 2007 Report Share Posted April 4, 2007 Mam podobny wzrost (no ciut więcej) i jak przymierzałem się do sar'a, to miałem problem z wygodnym używaniem spustu, z pewnym chwytem (o celowaniu nie mówiąc, ale wiadomo, że bez lunety nie ma co tu wspominać o celowaniu). Dlatego warto przed kupnem (jak to było już mówione) sprawdzić jak leży SAR... bo wygląda wiadomo jak (czyli nieźle;) ). Quote Link to post Share on other sites
shenq Posted April 5, 2007 Report Share Posted April 5, 2007 Skłądana kolba z pewnością pomoże zwykła jest o 3-4 cm dłuższa od kolby w MP5 A2 (stałej) więc ciężko dosięgnąć do spustu z krótkimi rękoma Quote Link to post Share on other sites
BlazakoV Posted April 5, 2007 Report Share Posted April 5, 2007 Ja, gdy maiłem jakieś 170cm biegałem z G3A3 TM, które jest krótsze o całe 2cm (SAR ma 104cm). Nie był to może szczyt komfortu, ale idzie się przyzwyczaić. ;) Quote Link to post Share on other sites
look17 Posted April 5, 2007 Report Share Posted April 5, 2007 Mam pytanie do użytkowników SARa. Jakich magazynków używacie, i w jakie ładownice je pakujecie? Quote Link to post Share on other sites
Faroo Posted April 5, 2007 Report Share Posted April 5, 2007 Jeśli chodzi o ładownice, to znalazłem coś takiego (29 zł) oraz coś takiego takiego. Do drugiej ładownicy wejdzie więcej magazynków, ale jest odrobinę zbyt wysoka i mogą być kłopoty z wyjmowaniem magów. Quote Link to post Share on other sites
look17 Posted April 5, 2007 Report Share Posted April 5, 2007 Ja właśnie szukam ładownic w miarę dobrze pasujących do magów. Te na miwo wydają się porządne. Znalazłem jeszcze coś takiego . Używa ktoś? Bo ze zdjęć wygląda mi na strzasznie płaską. Quote Link to post Share on other sites
phoenix_phx_ Posted April 6, 2007 Report Share Posted April 6, 2007 Witam wszystkich! Panowie mam pytanie. Mam SARenke od miesiąca i dosyć często mam taki problem i chciałbym prosić o pomoc. Strzelam jakiś czas, odkładam broń i za chwile chce strzelić. I tu następuje całe zamieszanie. Coś tam pyka 1 raz w środku i dalej nie chce strzelać. To coś to cofnięty tłok który nie chce powrórcić. I karabin przerz kilka godzin albo dni ani me ani be i nie wiem co robić. Kiedyś tak miałem ale po naładowaniu baterii było ok. Teraz mam na batce 9.6 V ponad 11 V i nie wiem co mam robić bo to na pewno nie wina słabej baterii. Proszę o pomoc. Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted April 8, 2007 Report Share Posted April 8, 2007 Po każdym strzelaniu kilka strzałów na semi, powinno być lepiej. Quote Link to post Share on other sites
phoenix_phx_ Posted April 8, 2007 Report Share Posted April 8, 2007 Juz wiem co sie stało (najprawdopodobniej). Został uszkodzony przewód elektryczny między baterią a płytką selektora (sprawdzałem omomierzem), teraz trzeba będzie oddać na gwarancje.... :( Możliwe żeby poruszający się tłok lub inny element uszkodził przewód?? Quote Link to post Share on other sites
payu Posted April 9, 2007 Report Share Posted April 9, 2007 (edited) święta święta i po świętach :) witam czy jak właduję sprężynę M130 (stockowy gear) to się posypią części? phoenix, ja w swojej miałem to samo, rozkręciłem, bebechy wyjąłęm, skreciłem znowu i nie wiem co było ale teraz działa :) może ustawienie zębatek, kij wie nie znam sie natym jeszcze tak dobrze( obadaj sobie te przewody czy nie są jakieś zadrapane, podejrzane czy co :)). Ale tak jak HateMe pisze po każdym strzelaniu trzeba zwolnić sprężynę strzałem na semi. Edited April 9, 2007 by payu Quote Link to post Share on other sites
zia Posted April 10, 2007 Report Share Posted April 10, 2007 Co do wzrostu - więc wg was nasi zachodni sąsiedzi rekrutowali do piechoty tylko powyżej 180 wzr :P ? Sam jestem niski ( 178 ) i używam G3 2 lata. Co do ładownic - nosze PLCE, do każdej ładownicy wchodzą 2 magi. Kthulhu też szyje ładownice do G3. Quote Link to post Share on other sites
Faroo Posted April 10, 2007 Report Share Posted April 10, 2007 Rzecz nie w tym, czy przy 170cm da się używać Sary, ale czy da się to robić wygodne ;) Bo używać danej broni może każdy, kto dosięgnie do spustu, ale w niektórych wypadkach lepiej spasować :P Quote Link to post Share on other sites
Jake Green Posted April 10, 2007 Report Share Posted April 10, 2007 SAR pomimo swojej wielkości wcale nie jest niewygodny. Mam 180cm wzrostu i radzę sobie z nim znakomicie zero problemów. Moim zdaniem to kwestia wprawy nawet przy 170cm można nim wygodnie strzelać :wink: Quote Link to post Share on other sites
phoenix_phx_ Posted April 10, 2007 Report Share Posted April 10, 2007 Ja uważam że on wygląda na bardzo dużego i niewygodnego, ale jak wziąłem go do ręki pasuje jak trzeba, kwestia przyzwyczajenia :) ps Kable są całe, wszystkie i czyste :] Quote Link to post Share on other sites
HW_Lisu Posted April 12, 2007 Report Share Posted April 12, 2007 Kilka postów poszło. Ludzie - to nie jest temat o snajperkach. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts