phoenix_phx_ Posted April 12, 2007 Report Share Posted April 12, 2007 Dzięku Payu. Jesli chodzi o sprężyne 130 to szczerze polecam. Śmiało możesz włożyć, ja mam u siebie i dziala wspaniale. Osiągi duuuuużo lepsze :) Quote Link to post Share on other sites
tirsone Posted April 12, 2007 Report Share Posted April 12, 2007 Kilka postów poszło. Ludzie - to nie jest temat o snajperkach. Koleżko to nie wojsko... :strach: Pytałem ludzi o tę snajperkę własnie ..z tego topiku... a ty wszystko wywaliłeś... widać że się gubisz.... Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted April 12, 2007 Report Share Posted April 12, 2007 Koleżko to nie wojsko... :strach: Pytałem ludzi o tę snajperkę własnie ..z tego topiku... a ty wszystko wywaliłeś... widać że się gubisz.... Lol przecież G3 to taka snajperka jak M16 :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
tirsone Posted April 12, 2007 Report Share Posted April 12, 2007 Lol przecież G3 to taka snajperka jak M16 :mrgreen: Lol przecież G3 to taka snajperka jak M16 :mrgreen: ... yhym.... :poddanie: wszystko jedno .... w sklepie asg jest ona w dziale karabinków wyborowych... ale skoro pytam o przedmiot z tematu tego topiku to z jakiego powodu wszystko jest kasowane...?? że zadałem pytanie? dobra nie chcę nikogo obrażać.. więc starczy... Quote Link to post Share on other sites
Faroo Posted April 12, 2007 Report Share Posted April 12, 2007 Lol przecież G3 to taka snajperka jak M16 :mrgreen: A wiesz, jakie było przeznaczenie wersji SG1 czyli naszej 'Sary'? :) Quote Link to post Share on other sites
payu Posted April 12, 2007 Report Share Posted April 12, 2007 Sama nazwa SG oznacza Schützen Gewehr czy jak kto po angielsku woli marksman's rifle, czyli przeznaczenie broni było( i jest) dla strzelców wyborowych (oczywiście po odpowiednich modyfikacjach). pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
HW_Lisu Posted April 13, 2007 Report Share Posted April 13, 2007 Koleżko to nie wojsko... :strach: Pytałem ludzi o tę snajperkę własnie ..z tego topiku... a ty wszystko wywaliłeś... widać że się gubisz.... Mam nadzieje, że Ty chłopcze nie chcesz zgubić swojej drogi na forum. Jeszcze jeden tekst czy zwrot do mnie per "koleżko" i dostaniesz chwilkę czasu na odpoczynek od forum i zastanowienie. Koledzy, doskonale wiem, że SAR może być używany jako parasnajperka ale rozmowa potoczyła się na tematy lunet, porównań z innymi snajperkami. Trzymajcie się tematu repliki. Quote Link to post Share on other sites
tirsone Posted April 13, 2007 Report Share Posted April 13, 2007 (edited) Mam nadzieje, że Ty chłopcze nie chcesz zgubić swojej drogi na forum. Jeszcze jeden tekst czy zwrot do mnie per "koleżko" i dostaniesz chwilkę czasu na odpoczynek od forum i zastanowienie. Koledzy, doskonale wiem, że SAR może być używany jako parasnajperka ale rozmowa potoczyła się na tematy lunet, porównań z innymi snajperkami. Trzymajcie się tematu repliki. Moje pytanie nie dotyczyło lunet tylko tej repliki.... Poza tym co to za argumentacja że niby nie można tej repliki porównywać z innymi? To żart jakiś.....?porównania to normalna rozmowa :wink: ? Co ci szkodzi, że ktoś ją z czymś porówna? .. wiesz ty nie musisz się przed nikim tłumaczyć i taka jest twoja "przewaga" na tym forum... tyle mam do powiedzenia... Edited April 13, 2007 by tirsone Quote Link to post Share on other sites
HW_Lisu Posted April 13, 2007 Report Share Posted April 13, 2007 Oczywiście, że mam obowiązek się tłumaczyć - gdyby tak nie było to bym pokasował te posty i na tym skończyła się rozmowa. Niestety, co do "przewagi" na forum - tak, mam ją, ale mam też 10x więcej roboty przy ogarnianiu tego tych działów forum, które mam przydzielone - dlatego też mam zamiar robić to surowo. Jeśli sposób w jaki to robię będzie komuś przeszkadzał to proszę o PW, a nie publiczną dyskusję. Koniec OT i koniec tego tematu. Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted April 13, 2007 Report Share Posted April 13, 2007 Najpewniej sprzedaje SARenkę - Jest śliczna, dobrze strzela, ale jest zbyt długa, i zbyt niewygodna - Jak dla mnie oczywiście ;) Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted April 23, 2007 Report Share Posted April 23, 2007 jaka największa (pojemnościowo) barka v9,6 zmieści sie do foregripa ??? (większa niż v9,6 1400 intelecta :P ) Quote Link to post Share on other sites
phoenix_phx_ Posted April 26, 2007 Report Share Posted April 26, 2007 A po co tam? Masz kolbe składana? Quote Link to post Share on other sites
AdRain Posted April 27, 2007 Report Share Posted April 27, 2007 a ja mam swojego sara offiziera i nie żałuje jest boski :) Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted April 27, 2007 Report Share Posted April 27, 2007 phoenix tak mam składaną Quote Link to post Share on other sites
phoenix_phx_ Posted May 2, 2007 Report Share Posted May 2, 2007 Szczerze mówiąc nie mam pojęcia... Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted May 3, 2007 Report Share Posted May 3, 2007 kurcze a wiecie jak zaradzić pękającemu gripowi , czy gwara to obejmie , bo mam 2 pęknięcia po prawej stronie na rączce tak około 1-1,5cm .... :( (niby z początku strzelałem z jednej ręki ale nic temu nie było.... od jakiegoś czasu nauczyłem sie normalnie składać sie do strzału ale dalej było ok - nie zauważyłem żeby poprzednie praktyki dawały o sobie znac ... i niedawno zalookałem że coś sie niedobrego dzieje - pęknięcia wyszły od body wzdł. gripu z niewielkim odstępem od siebie) help ! Quote Link to post Share on other sites
BlazakoV Posted May 3, 2007 Report Share Posted May 3, 2007 Raczej w serwisie powiedzą ci, że pęknięcia powstały z winy użytkownika. Spróbuj czymś to zalać od środka albo jakoś inaczej usztywnić (gdzieś na forum już o tym było). Quote Link to post Share on other sites
payu Posted May 3, 2007 Report Share Posted May 3, 2007 grip mi pękł jak skrecałem całość, tzn 2 śruby mocujące tam są i jedna przykręciłem mocniej względem drugiej i ciach poszło(nie aż tak tragicznie). Polecam rozrobić poxipolu, wziasc papieru ściernego troche zrobić chropowata powierzchnię i posmarować klejem od wewnątrz, troche lipa z dojściem ale jak sie postarasz to ci sie uda :) Quote Link to post Share on other sites
Faroo Posted May 3, 2007 Report Share Posted May 3, 2007 A jak jest z wyjęciem lufy z Sary? Trzeba do tego rozłożyć body na połówki? Bo jak tak, to lipa - musiałbym rozwiercać śruby, jedna się zapiekła na amen i nie wyjdzie :/ Quote Link to post Share on other sites
payu Posted May 3, 2007 Report Share Posted May 3, 2007 no lufe wyciągasz po zdjęciu kolby (2 piny) i potem jeden pin przy magazynku i masz rozłożoną broń i wtedy wyciagasz lufe wraz z komora hop-up (nie trzeba sciągać foregripa). Quote Link to post Share on other sites
Faroo Posted May 4, 2007 Report Share Posted May 4, 2007 Dziwne. Trzeba mocno drzeć? Za co trzeba ciągnąć? Próbowałem tak zrobić i za nic w świecie nie chciała mi wyjść. Quote Link to post Share on other sites
payu Posted May 4, 2007 Report Share Posted May 4, 2007 no ale co nie chciała wyjść ? lufa powinna w miarę swobodnie wyjść (nie na siłe), a jeżeli chodzi ci o kolbe to troche siły trzeba dać Quote Link to post Share on other sites
Faroo Posted May 4, 2007 Report Share Posted May 4, 2007 O lufę mi chodziło. Sam nie wiem, może za jakąś złą część chwytałem? :/ Jak masz cyfrówkę, to mógłbyś zrobić zdjęcie, za co trzeba wyciągnąć lufę? Z tym, oczywiście, się nie śpieszy. I tak przez kilka dni nie będę mieć Sary pod ręką ;) Quote Link to post Share on other sites
shenq Posted May 4, 2007 Report Share Posted May 4, 2007 Spostrzeżenia po dwóch strzelankach: -problem podawania kulek przy serii występuje tylko przy"kończącym sie naciągu hi-capa" gdy sprężyna ledwie wypycha kulki, mam batke 9.6v co daje naprawdę sporą szybkostrzelność -problem z hop siupem u mnie nie występuje choć pokrętło od regulacji chodzi dość lekko. -montaż- jeżeli kupicie montaż od CA (ja mam ten wysoki) to nie będzie się chybotał. Od góry wkręca sie dwie śruby, które dociskają montaż do giwery. jeszcze jedna uwaga jeśli wysoki montaż to niskie pierścienie , jak niski to wysokie sam mam obydwie części wysokie i teraz żałuje bo wyszła z tego straszna wieża;) ps jak by ktoś chciał sie zamienić na pierścienie było by super. - dwójnóg to raczej bajer, w ogóle nie przydaje się jest zbyt długi i nieporęczny przez co bardzo wystajemy ponad coverem. Quote Link to post Share on other sites
shenq Posted May 6, 2007 Report Share Posted May 6, 2007 Czy ktoś sie orientuje do czego służą otwory i blaszka pod frontgreapem ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts