HateMe Posted May 6, 2007 Report Share Posted May 6, 2007 frontgreapem ? FOREGRIP chlopie, FOREGRIP. Quote Link to post Share on other sites
payu Posted May 6, 2007 Report Share Posted May 6, 2007 hateme nie krzycz tak na kolege. Dokladnie nie wiem do czego to moze sluzyc, ale tam gdzie sa mocowania tej blaszki mozna by przykrecic szynke ris i zamontowac jakis porzadny bipod, a sama blaszka moze sluzyc do zaczepienia jakiegos pasa albo co :D Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted May 7, 2007 Report Share Posted May 7, 2007 hateme nie krzycz tak na kolege. Dokladnie nie wiem do czego to moze sluzyc, ale tam gdzie sa mocowania tej blaszki mozna by przykrecic szynke ris i zamontowac jakis porzadny bipod, a sama blaszka moze sluzyc do zaczepienia jakiegos pasa albo co :D Nie krzycze, oswiecam ;) Co do otworow - Tez tak spekulowalem, zadalem pytanie w tym watku i nie dostalem odpowiedzi. Jak wroce do Polski to zmierze odleglosc miedzy otworami i poszukam szyny ktora by pasowala na dlugosc. Quote Link to post Share on other sites
payu Posted May 7, 2007 Report Share Posted May 7, 2007 no jak co to mozna zawsze przyciac a otworki wywiercic :D ja uzbieram kasiore na ta konwersje mgs90, wtedy to juz bedzie pieknie wygladac gnat , a przy okazji tam juz jest szyna na foregripie Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted May 7, 2007 Report Share Posted May 7, 2007 Hehe, ja z mojej SARny bede probowal robic cos chociaz odrobine przypominajacego HK21/23 - W ekipie robie za wsparcie ;) Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted May 7, 2007 Report Share Posted May 7, 2007 kurcze ale kolby takiej nigdzie nie ma ( http://www.gun-world.net/german/hk/mg556/hk23hk73.jpg ) -podobna ciut do tej od psg1 ale bez bajerków :P .....wsumie gdzieś na necie widziałem że ktoś odwzorowywał te zabawke ale było to odwzorowanie w cudzysłowiu...tzn foregrp to była riska a nie ten systemik z (chyba) wymienną lufą czy jakoś tak :P a swoją drogą wyglądało to przyjemnie (z magazynkiem na 3000 kulek) Quote Link to post Share on other sites
look17 Posted May 7, 2007 Report Share Posted May 7, 2007 Kolba ta jest bardzo podobna do tej od MSG 90, tylko ma nieco większe wycięcie... Można by kupić kolbę od ostrego G3 ze specshopu i odpiłować kawałek. Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted May 9, 2007 Report Share Posted May 9, 2007 (edited) Można by kupić kolbę od ostrego G3 ze specshopu i odpiłować kawałek. Tak najpewniej zrobię :) Będę starał się zrobić HK11E. Co do chwytu - Będzie RIS. Największy problem będzie z przyrządami celowniczymi, stopką kolby, dwójnogiem i selektorem - HK11E ma safe, semi, burst i auto... Edited May 9, 2007 by HateMe Quote Link to post Share on other sites
shenq Posted May 9, 2007 Report Share Posted May 9, 2007 Jakie macie paski do Sarenek? ja kupiłem najzwyklejsze od CA i przykrótkie trochę Quote Link to post Share on other sites
Faroo Posted May 9, 2007 Report Share Posted May 9, 2007 Też mam od CA. Mi pasuje, na mój wzrost dobry ;) Ale może dlatego, że nie jestem specjalnie wyrośnięty - 1.85 m. Żeby był przykrótki, to musisz być niezłym olbrzymem :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
shenq Posted May 10, 2007 Report Share Posted May 10, 2007 wczoraj kupilem 3 punktowy i jest super Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted May 10, 2007 Report Share Posted May 10, 2007 może to pytanko powinno zachaczyć o dział upg/tuning ale jaki zestawik bore upa lepiej brać ?? http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=381 czy http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1058 ewentualnie jakiej firmy precke polecacie bardziej SYSTEMA czy Deep Fire z góry dzięki i sory za kłopot :P i jeszcze jedna sprawa ... czy przy tuningu jest potrzeba wymiany komory HU na metalową?? Quote Link to post Share on other sites
phoenix_phx_ Posted May 13, 2007 Report Share Posted May 13, 2007 witam! ja zrobiłem sam. Uzyłem metalowego karabińczyka, nylonowego pasa i elementów do sciągania i regulowania. Koszt ok 3 zł (całość!). Jest idealne. co do Tuningu, wg mnie jest lepszy 1 zestaw. Precka Systemy. Ja nie mam metalowej komory HU ale planuje. Na początku nie ma różnicy ale jak chcesz nap[rawee dać mocy to weź metalowa. Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted May 14, 2007 Report Share Posted May 14, 2007 tuning nie będzie masakryczny , no coś koło 420-430fps :) więc komora chyba zostanie plastikowa :P ... a jeszcze jedna sprawa :) głowica tłoka lepiej aluminiowa czy coś w rodzaju cichej ?? Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted May 20, 2007 Report Share Posted May 20, 2007 jeszcze mam 1 pytanko odnośnie łamliwości stałej kolby CA czy tak fest sie łamie wszystkim czy to losowo?? Quote Link to post Share on other sites
kugelblitz Posted May 21, 2007 Report Share Posted May 21, 2007 czy tak fest sie łamie wszystkim czy to losowo?? Losowo, ale wszystkim. Tzn. każdemu się kiedyś połamie ale nie wiadomo kiedy Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted May 21, 2007 Report Share Posted May 21, 2007 (edited) o lol .... a wie ktoś może czy kolba z G&G - FS51 ( http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1611 ) by była ciut trwalsza i przy okazji pasiła do CA?? Edited May 21, 2007 by sjzmisiek Quote Link to post Share on other sites
phoenix_phx_ Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 o lol .... a wie ktoś może czy kolba z G&G - FS51 ( http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1611 ) by była ciut trwalsza i przy okazji pasiła do CA?? uważam że będzie pasowała bo body jest przeciez prawie takie samo, a szczególnie przy kolbie Quote Link to post Share on other sites
Dudi Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 o lol .... a wie ktoś może czy kolba z G&G - FS51 ( http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1611 ) by była ciut trwalsza i przy okazji pasiła do CA?? Trwalsza nie, bo ja mam FS51 od G&G i połamałem swoją kolbę w dokładnie tym samym miejscu, w którym łamie się wam w SARach i innych tego typu ustrojstwach. dobrym rozwiązaniem w tym łamiącym się miejscu byłoby podłożenie pod nakrętki śrubek jakiejść blachy - czegoś w rodzaiu podkładki, ale na całej płaszczyźnie kolby. Nie mam czasu teraz rozbierać repliki, ale myślę, że mogłoby to przedłużyć żytowność kolby, ponieważ napięcia działające na tą blaszkę pod nakrętką rozkładałyby się na większą powierzchnię. W moim przypadku te nakrętki po prostu wyrwały ten kawałek plastiku z którym się stykały robąc takie dwie "śliczne" okrągłe dziurki. Jeżeli ma ktoś czas, to mógłby przynajmniej zajrzeć, czy takie coś jest wykonalne. Najlepsza byłaby jdnolita blacha, ale i tak trzebaby było wywiercić otwór na kable. Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted May 31, 2007 Report Share Posted May 31, 2007 no to już ostatnia opcja : kolba TM , czy takowa będzie ciut inaczej zbudowana ? trwalej ? jak nie to se sam wystrugam :D Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted May 31, 2007 Report Share Posted May 31, 2007 Trwałe będą z wersji ostrej G3, o ile pasują. Ja dopasowałem swego czasu do mc51 taką kolbe więc może tutaj też da rade. Kosztują drobne pieniądze, a wytrzymają na prawde wiele. Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted May 31, 2007 Report Share Posted May 31, 2007 (edited) czy w kolbe ostrego g3 da sie batke wepchnąć?? no ewentualnie co z tą od TM ?? Edited May 31, 2007 by sjzmisiek Quote Link to post Share on other sites
Kryptyk Posted May 31, 2007 Report Share Posted May 31, 2007 Nie chcę zakładać nowego tematu, więc zapytam tutaj(firma ta sama i broń pokrewna), chodzi mi o te bronie: http://redwolfairsoft.com/redwolf/airsoft/...il?prodID=22638 http://redwolfairsoft.com/redwolf/airsoft/...il?prodID=22637 Najbardziej interesuje mnie, jak jest z kolbami, czy będą trwalsze od tej z SARa? I jak wypada chwyt przedni(rozłazi się czy coś)? To w zasadzie tyle Ps. Wiem, że replika jest dość nowa, ale może będzie posiadał ktoś jakieś info Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted May 31, 2007 Report Share Posted May 31, 2007 (edited) to jest prwaie to samo co sar taktik - kolejne wersje g3 CA .... nieco inne z zewn. .....kolba stała sie bedzie łamać a ta wys. bedzie sie luzować .... co do nowego zielonego foregripa nic nie powiem bo jescze nikt nie macał tej klamy i nie zdołał sie pochwalić... (zawsze możesz na specshopie kupić takie zielone badziewia od ostrej g3 i wmontować w sarenke ...napewno taki foregrip ci sie nie bedzie rozłaził) PS : to jak z tymi kolbami TM ?? Edited May 31, 2007 by sjzmisiek Quote Link to post Share on other sites
phoenix_phx_ Posted June 23, 2007 Report Share Posted June 23, 2007 To jest wszystko SAR TR II, G3/SG-1 lub kto jak woli Gewehr 3, wszystkiego się dowiecie (także o różnych wersjach produkcyjnych) tutaj http://pl.wikipedia.org/wiki/Karabin_G3 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts