Faroo Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 o jest wszystko SAR TR II, G3/SG-1 lub kto jak woli Gewehr 3, A mi się wydaje, że w powyższych linkach jest G3A3 oraz G3A4... Żadnego SG1 ani TR2 nie widziałem ;) Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted June 25, 2007 Report Share Posted June 25, 2007 (edited) g3a3 i "g3 K a4" - ma krótszą lufke i foregrip :D (a nie g3a4) Edited June 25, 2007 by sjzmisiek Quote Link to post Share on other sites
Faroo Posted June 25, 2007 Report Share Posted June 25, 2007 A, faktycznie, nie popatrzyłem na lufę. Taki błąd, kajam się... ;) A ja teraz mam kłopoty z moją Sarą. Włożyłem do środka takie rzeczy: - Łożyskowana prowadnica sprężyny - Sprężyna o niejednakowym skoku M120s - Łożyskowana głowica tłoka - Utwardzony, polerowany cylinder - Mosiężna głowica cylindra - Uszczelniona dysza - Lufa precyzyjna 6.04 CA I do tego akumulator 9.6V 1800maH na ogniwach Sanyo. Jakiś czas wszystko hulało doskonale - cieszyłem się zasięgiem i celnością jak małe dziecko. Ale ostatnio coś jest... Nie tego :/ Sara zaczęła mieć coś, co wygląda jak zespół napięcia przedmiesiączkowego - bezpieczniki paliła jak zwariowana, i strasznie szybko wyczerpywała aku - już po ok. 500 kulkach akumulator nie miał siły naciągnąć sprężyny. Trzeba było czekać kilkanaście minut, żeby się odstał, wtedy wystrzeliwywał kilkadziesiąt kulek, a potem znów padał. Ktoś pomoże? W razie potrzeby udzielę jakichś dokładniejszych informacji co do stanu chorej ;) Quote Link to post Share on other sites
mig Posted June 29, 2007 Report Share Posted June 29, 2007 Panowie dla ścisłości... Replika z pierwszego linka to pełnowymiarowy G3A4, nie Kurz. Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted June 30, 2007 Report Share Posted June 30, 2007 (edited) ktoś czytać nie umie?? jak byk pisze g3Ka4...różnice zresztą widać między ka4 i a4 http://www.specialboatservice.co.uk/images/g3a4.jpg http://www.hkpro.com/image/g3ka4.jpg omg Edited June 30, 2007 by sjzmisiek Quote Link to post Share on other sites
mig Posted June 30, 2007 Report Share Posted June 30, 2007 http://redwolfairsoft.com/redwolf/airsoft/...il?prodID=22638 Jak byk widzę tu G3A4... :roll: Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted June 30, 2007 Report Share Posted June 30, 2007 (edited) my nie o tym!!! http://pl.wikipedia.org/wiki/Karabin_G3 nie czytasz ze zrozumieniem postów :P ( zacznij od początku - spróbuj przeczytac poprzednią strone jeszcze raz i obadaj wszystkie linki....powoli) :P i znowu pare bezsensownych postów ... Edited June 30, 2007 by sjzmisiek Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted September 9, 2007 Report Share Posted September 9, 2007 wsumie odgrzewam temacik conieco ale znalazlem cuś takiego http://www8.big.or.jp/~albert/wizard/factory/hk21.html g3 przerobione na karabinek wsparcia hk21 :) najs ... przerobienie sarenki nie wydaje sie aż takie trudne :P Quote Link to post Share on other sites
Faroo Posted September 13, 2007 Report Share Posted September 13, 2007 A ja dam radę użytkownikom magazynków Stara. Jeśli jeszcze tego nie zrobiliście, spiłujcie ten prostokątny plastikowy element na przedniej ścianie maga. Będzie wtedy lekko wchodził i wypadał po zwolnieniu dźwigni, tak, jak hi-cap ;) Quote Link to post Share on other sites
zia Posted September 27, 2007 Report Share Posted September 27, 2007 wsumie odgrzewam temacik conieco ale znalazlem cuś takiego Możesz to.. khem..przetłumaczyc ? ;p Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted September 30, 2007 Report Share Posted September 30, 2007 czepiasz sie :D ... ktos wczesniej wspominal o konwersji g3 na hk21/11 ... to "odgrzewam kotleta" bo dawno tu nikt nie pisal :D a teraz mamy juz mój i twój post do wywalenia Quote Link to post Share on other sites
harvi Posted October 5, 2007 Report Share Posted October 5, 2007 Bawił się ktoś w montowanie TEGO drewienka do repliczki? Może ktoś doradzić, jaki typ baterii bez większych komplikacji zmieści się do tej kolby? Będę wdzięczy za jakąś wskazówkę :-) pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
zia Posted October 5, 2007 Report Share Posted October 5, 2007 Opis masz w tym temacie nawet, leniu. Quote Link to post Share on other sites
AdRain Posted November 4, 2007 Report Share Posted November 4, 2007 Witam na początku prosze o nie wyśmianie mnie ;] a teraz do rzeczy. Czy jeśli zamontuje do mojego sara wysoki montaż.. to stracę moje zwykłe przyrządy celownicze? muszka - szczerbinka? zastanawiam się nad zamontowaniem kolimatora, ale nie chcę stracić starych przyrządów celowniczych :) Wiem, że to pewna dewiacja i lekki fetysz, ale po prostu chciałbym zachować to i to. Jeżeli istnieje taka możliwość to możecie pokazać mi dokładny montaż jaki powinienem zamontować ;] Quote Link to post Share on other sites
look17 Posted November 4, 2007 Report Share Posted November 4, 2007 Przy wysokim montażu raczej powinieneś mieć dostęp do przyrządów celowniczych, ale nie jestem pewien. Natomiast wyjdzie ci wtedy taki "wieżowiec". Odradzam za to montowanie niskiego montażu + niskie pierścienie montażowe do lunety. Nieco przeszkadza i trzeba odkręcać "bęben" ze szczerbinkami. Quote Link to post Share on other sites
Singh Posted November 6, 2007 Report Share Posted November 6, 2007 Jakby co ta ja zamontowałem drewno do mojego SARa. Bateria z batimexu na zamówienie. Jestem mega zadowolony :) Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted November 6, 2007 Report Share Posted November 6, 2007 pokazałbyś jak sie prezenci z tym drewienkiem :P ?? Quote Link to post Share on other sites
Singh Posted November 7, 2007 Report Share Posted November 7, 2007 Juz pokazuje :) : Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted November 7, 2007 Report Share Posted November 7, 2007 :D fajniutko :D kurcze dużo jest roboty z kolbą żeby ją dopasować do body? czy kolba stabilnie sie trzyma? i czy da rade wymienić drewienko z kolby na inne ( custom made ) chciałem sobie dorobić kolbe z hk21 i podmienić :D jak myślisz Singh ....szło by? Quote Link to post Share on other sites
Singh Posted November 8, 2007 Report Share Posted November 8, 2007 :D fajniutko :D kurcze dużo jest roboty z kolbą żeby ją dopasować do body? czy kolba stabilnie sie trzyma? i czy da rade wymienić drewienko z kolby na inne ( custom made ) chciałem sobie dorobić kolbe z hk21 i podmienić :D jak myślisz Singh ....szło by? Drewno z kolby trzeba dopasować do oryginalnej metalowej części-osady od repliki. W tym celu musisz odpiłować ze 3 mm żeby idealnie się zmieściło i w metalu zeszlifowac wypustki i dwie jakby tulejki. W drewnie są wkręcone metalowe gwinty, jeden pasuje idealnie na otwór w metalu drugi niestety nie.. ja dorobiłem wyprofilowany płaskowniczek i przez niego skręciłem metalową część z drewnem. Trzyma to bardzo mocno, a ze stabilnością nie ma problemu :) Co do drewna od HK 33 to samo drewno napewno da sie dopasować, tylko musisz użyć metalowej osady od repliki. Tylko z foregripem też jest trochę zabawy, w hk33 jest chyba trochę krótszy.. Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted November 8, 2007 Report Share Posted November 8, 2007 lul ...poczekaj bo ja o czym troszku innym - hk 21 :) ma kolbe podobna do psg1 ale mniejszą i bez regulacji ( hk21 to karabinek wsparcia jest ) 2 sprawa że mam w sar taktiku wmontowaną kolbę składaną :P więc wolałbym żeby kolba poprostu pasiła do repliki po upierdzieleniu tej sprężyny (chyba spręzyny) ale chyba nie da rady co? Quote Link to post Share on other sites
Singh Posted November 9, 2007 Report Share Posted November 9, 2007 lul ...poczekaj bo ja o czym troszku innym - hk 21 :) ma kolbe podobna do psg1 ale mniejszą i bez regulacji ( hk21 to karabinek wsparcia jest ) 2 sprawa że mam w sar taktiku wmontowaną kolbę składaną :P więc wolałbym żeby kolba poprostu pasiła do repliki po upierdzieleniu tej sprężyny (chyba spręzyny) ale chyba nie da rady co? aah.. sorki.. faktycznie pomyslalem o hk33 :) wiem o co chodzi.. Calej kolby raczej nie dopasujesz.. te wyprofilowane prowadnice na bokach metalu w replice sa płytsze.. czyli jakby body karabinu w tym rowku jest szersze.. sprezyna jest faktycznie na takim precie. Quote Link to post Share on other sites
look17 Posted November 14, 2007 Report Share Posted November 14, 2007 Singh, mam pytanie - gdzie ty mieścisz baterię w tym zmodyfikowanym SARze? Chwyt jest na tyle duży, że wlezie czy trzeba drylować kolbę? Quote Link to post Share on other sites
Singh Posted November 15, 2007 Report Share Posted November 15, 2007 Singh, mam pytanie - gdzie ty mieścisz baterię w tym zmodyfikowanym SARze? Chwyt jest na tyle duży, że wlezie czy trzeba drylować kolbę? Bateria jest w kolbie, ona ma w srodku przestrzen, nic nie trzeba drylowac, tylko odpowiednio male ogniwa zalatwic. Quote Link to post Share on other sites
look17 Posted November 15, 2007 Report Share Posted November 15, 2007 Dzięki - może sobie kupię taki zestaw. Czy ktoś z was instalował granatnik do SARa? Myślę nad zbudowaniem HK79 (nikt chyba ich nie produkuje), jeden gość już to zrobił KLIK Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts