Garoo Posted October 7, 2006 Report Share Posted October 7, 2006 Wczoraj sprzedałem moją m6 koledze. Dzisiaj przychodzi do mnie mówiąc że nie działa. Problem polega na tym:Po odciągnięciu zamka niechce się on cofnąć spowrotem(siedzi wysunięty a sprężyna jest naciągnięta) po mocniejszym naciśnięciu na zamek wszystko(zamek razem z tłokiem)wraca gwałtownie do pozycji wyjściowej(nienaciągniętej). Rozkręciłem cały mechanizm spustowy szukając w nim powodu usterki ale wszystko jest ok. Błagam Pomóżcie!! :roll: :roll: :roll: :roll: [Poprawnie tytułuj wątki. Foka] Quote Link to post Share on other sites
kozłov Posted October 7, 2006 Report Share Posted October 7, 2006 HM...ale zamek po odciągnięciu powinien zostawać w pozycji odciągniętej. Aby wrócił go trzeba popchnąć, przecież to czterotaktowiec a nie automat. Quote Link to post Share on other sites
Strzala90 Posted October 7, 2006 Report Share Posted October 7, 2006 Możliwe że starł się element przytrzymujący tłok w tylniej pozycji, tzw piston sear, wtedy jedynym wyjściem jest dorobienie nowego lub wymiana repliki przez sklep. Tu masz jego zdjęcie. http://wmasg.pl/forum/viewtopic.php?t=24149&start=180 ( w połowie strony) Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted October 8, 2006 Report Share Posted October 8, 2006 A ja obstawiam, że kolega wkręcił tą dłuższą śrubę w cylinder :mrgreen: Wyjmij zawleczkę przytrzymującą prowadnicę sprężyny i wyciągnij cylinder. Będzie to widać na pierwszy rzut oka ;) Quote Link to post Share on other sites
Garoo Posted October 9, 2006 Author Report Share Posted October 9, 2006 Ok!! Dzięki za pomoc pójdę jutro do tego kolegi i sprawdze co jest nie tak poczym streszczę wam wszystko. [ Dodano: Pon 09 Paź, 2006 ] Przejżałem mechanizm spustowy i cylinder... tak to jednak piston sear. Co mam teraz robić?? Bo wymiana repliki przez sklep by mnie satysfakcjonowała, ale czy mam dalej gwarancję po uszczelnianiu hopupa?? Quote Link to post Share on other sites
Strzala90 Posted October 9, 2006 Report Share Posted October 9, 2006 Jeżeli odwiniesz taśmę, to może w sklepie nie zobaczą, ze coś kombinowałeś, na jeśli chodzi o "zjechane" śrubki, to zawsze można powiedzieć ze chciałeś ją nasmarować. Jednak musisz mieć świadomość, ze w nowej replice ten piston sear też się po jakimś czasie zużyje, teoretycznie mozesz za każdym razem wymieniać karabin, bo do nowego produktu dostajesz nową gwarancję, ale... Czy czy na pewno jest to dobre rozwiązanie? Bo jest też inne : ślusarz może taką cześć dorobić, z mocniejszego metalu, który się nie zużyje, i nie powinno to dużo kosztować. A przy okzaji mozna wzmocić też inne części. I to chyba byłaby lepsza opcja, szczególnie dla następnego właścicela. Quote Link to post Share on other sites
Garoo Posted October 10, 2006 Author Report Share Posted October 10, 2006 Rozmawiałem już ze sklepem powiedzieli żebym przysłał karabin i sprawdzą wszystko, a śrubkami się nie martwie bo zamalowałem je na czarno i wyglądają jak nowe... . Dodatkowo zauważyłem że w cylindrze jest przewiercona dziura wszyscy tak macie?? Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted October 10, 2006 Report Share Posted October 10, 2006 Dodatkowo zauważyłem że w tłoku jest przewiercona dziura wszyscy tak macie?? :mrgreen: :wink: :wink: Hmm jak dobrałeś się do tłoka i gdzie jest ta dziura ?? ?? :wink: Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted October 10, 2006 Report Share Posted October 10, 2006 Obstawiam dysze cylindra :lol: albo dziore w cylindzre po najdłuzszej srobce ;) Quote Link to post Share on other sites
Garoo Posted October 10, 2006 Author Report Share Posted October 10, 2006 o kurcze... Napisałem że w tłoku?? ooo nie sorry o cylinder mi chodziło już poprawiam..... (a ci już mnie wyśmiali.. :F ) Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted October 10, 2006 Report Share Posted October 10, 2006 Gneralnie jak masz w cylindrze coś ponad "dziurę" wylotową dyszy "dziury" w tylnej części gdzie pracuje sprężyna to raczej jesteś wyjątkowym posiadaczem tej jedynej w swoim rodzaju dziury która jest pewnikiem przyczyną kłopotów :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Garoo Posted October 10, 2006 Author Report Share Posted October 10, 2006 Więc zgłoszę to przy powodzie reklamacji to tymbardziej kumpel nową broń dostanie. Panowie dzięki za pomoc!! :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted October 11, 2006 Report Share Posted October 11, 2006 A ja jestem pewien że nie dostanie i zapłaci za przesyłkę. Skoro wkręciłeś/wkręcił nie własciwe śruby w niewłaściwe miejsca to sory ale nikt normalny nie uzna tego za uszkodzenie objęte gwarancja. Przykro mi :( Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts