Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Wczoraj sprzedałem moją m6 koledze. Dzisiaj przychodzi do mnie mówiąc że nie działa. Problem polega na tym:Po odciągnięciu zamka niechce się on cofnąć spowrotem(siedzi wysunięty a sprężyna jest naciągnięta) po mocniejszym naciśnięciu na zamek wszystko(zamek razem z tłokiem)wraca gwałtownie do pozycji wyjściowej(nienaciągniętej). Rozkręciłem cały mechanizm spustowy szukając w nim powodu usterki ale wszystko jest ok. Błagam Pomóżcie!! :roll: :roll: :roll: :roll:

[Poprawnie tytułuj wątki. Foka]

Ok!! Dzięki za pomoc pójdę jutro do tego kolegi i sprawdze co jest nie tak poczym streszczę wam wszystko.

[ Dodano: Pon 09 Paź, 2006 ]

Przejżałem mechanizm spustowy i cylinder... tak to jednak piston sear. Co mam teraz robić?? Bo wymiana repliki przez sklep by mnie satysfakcjonowała, ale czy mam dalej gwarancję po uszczelnianiu hopupa??

Jeżeli odwiniesz taśmę, to może w sklepie nie zobaczą, ze coś kombinowałeś, na jeśli chodzi o "zjechane" śrubki, to zawsze można powiedzieć ze chciałeś ją nasmarować. Jednak musisz mieć świadomość, ze w nowej replice ten piston sear też się po jakimś czasie zużyje, teoretycznie mozesz za każdym razem wymieniać karabin, bo do nowego produktu dostajesz nową gwarancję, ale... Czy czy na pewno jest to dobre rozwiązanie? Bo jest też inne : ślusarz może taką cześć dorobić, z mocniejszego metalu, który się nie zużyje, i nie powinno to dużo kosztować. A przy okzaji mozna wzmocić też inne części. I to chyba byłaby lepsza opcja, szczególnie dla następnego właścicela.

Rozmawiałem już ze sklepem powiedzieli żebym przysłał karabin i sprawdzą wszystko, a śrubkami się nie martwie bo zamalowałem je na czarno i wyglądają jak nowe... . Dodatkowo zauważyłem że w cylindrze jest przewiercona dziura wszyscy tak macie??