yanek Posted October 8, 2006 Report Share Posted October 8, 2006 Cześć, Szukam informacji nt. karabinu z filmu "Behind Enemy Lines: Axis of Evil". Próbowałem znaleźć coś w sieci i najbliższe co udało mi się znaleźć to: http://www.ak-47.us/gear/Gear_Review_Detai...=gear1141107802 Jednak zupełnie nie zgadza się pokrywa komory zamkowej (wygląda jak wyklepana z kawałka parapetu) i jakieś dziwne przedłużenie lufy. Pierwszy raz widzę takie mocowanie lunety. Spotkał się ktoś z czymś takim, czy może to swobodna wariacja rekwizytora? automat coś zgłupiał, obrazki po kliknięciu są inne ;) /yanek /yanek/ Quote Link to post Share on other sites
Irwin Posted October 8, 2006 Report Share Posted October 8, 2006 Mnie to wygląda na inwencję twórczą ekipy od efektów. Ot tu i tam coś dokrecić bo jaki widz sie zorientuje... Quote Link to post Share on other sites
soldat Posted October 8, 2006 Report Share Posted October 8, 2006 Hmmm... mi to wygląda jak AK74 z dłuższą lufą z inną pokrywą zamka oraz krótkim magiem. Albo tak jak napisał Irwin, że jest to jakaś filmowa przeróbka. :) Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted October 8, 2006 Report Share Posted October 8, 2006 AK74? Chyba szybciej starenki AK47... Frezowana komora zamkowa, szeroka podstawa muszki, rura gazowa z dziurkami, zaczep paska przy przewodzie skosnym, no i mag na 7,62x39. BTW - w tym magu to moze z jeden naboj sie zmiesci... Max dwa... :wink: Quote Link to post Share on other sites
REMOV Posted October 9, 2006 Report Share Posted October 9, 2006 Chyba szybciej starenki AK47... Frezowana komora zamkowa, szeroka podstawa muszki, rura gazowa z dziurkami, zaczep paska przy przewodzie skosnym, no i mag na 7,62x39.Niewątpliwie bazą do stworzenia tej broni był karabinek AK, trudno powiedzieć jakiej produkcji, ale z pewnością kolba i łoże pochodzą z SLR z bułgarskiego Arsenalu. Podstawa pod celownik i przedłużenie lufy to własna inwencja rekwizytora.BTW - w tym magu to moze z jeden naboj sie zmiesci... Max dwa... Tak naprawdę to magazynek 5-nabojowy. Quote Link to post Share on other sites
yanek Posted October 9, 2006 Author Report Share Posted October 9, 2006 Widziałem na stronie Łucznika "Huntera" coś podobnego tylko z drewnianą kolbą i dwunabojowym magazynkiem. Bardzo podoba mi się ta czarna kolba. Gdyby jeszcze nie zakombinowali z pokrywą i lunetkę ustawili na skośnym montażu byłby miód. Pozdro /yanek/ Quote Link to post Share on other sites
REMOV Posted October 9, 2006 Report Share Posted October 9, 2006 Widziałem na stronie Łucznika "Huntera" coś podobnego tylko z drewnianą kolbą i dwunabojowym magazynkiem.2-nabojowym magazynek ZM Radom-Hunter był to tak naprawdę zmodyfikowany 5-nabojowy. Bardzo podoba mi się ta czarna kolba. Cóż, do wyboru masz karabinki samopowtarzalne ARSENAL, na przykład SLR-95MB lunetkę ustawili na skośnym montażu byłby miód.Co to jest "skośny montaż" lunety? Nie spotkałem się do tej pory z takim określeniem - to coś ze środowiska wiatrówkowego? Quote Link to post Share on other sites
yanek Posted October 9, 2006 Author Report Share Posted October 9, 2006 Co to jest "skośny montaż" lunety? Nie spotkałem się do tej pory z takim określeniem - to coś ze środowiska wiatrówkowego? Chodziło mi oczywiście o BOCZNY montaż, nie potrafię wyjaśnić skąd mi się wziął "skośny" może od tego Koreańczyka strzelającego z "custom AK" ;) :poddanie: /yanek/ Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted October 9, 2006 Report Share Posted October 9, 2006 do wyboru masz karabinki samopowtarzalne ARSENAL, na przykład SLR-95MB Oraz SLR-105 i CM031 ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts