Yahalom Posted October 10, 2006 Report Share Posted October 10, 2006 Witam No, no właśnie pojawiła się w/w replika w sklepie specshop za jedyne 840zł (oczywiście bez baterii i ładowarki). Czytałem dogłębnie recenzje w zbrojowni, jednak jak sam autor stwierdził w sprzedaży jest inna wersja niż testowana. Ma ktoś może to cudeńko u siebie? Jak można przeczytać na stronie sklepu, wprowadzany jest w każdym modelu "tuning" A tu plakacik :) [ Dodano: Wto 10 Paź, 2006 ] Czy repliki G&G są naprawde tak zawodne jak można to wyczytać z postów na forum? Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted March 8, 2007 Report Share Posted March 8, 2007 W SpecShopie mają ponoć nowsze, poprawione wersje. Quote Link to post Share on other sites
Argon Posted April 14, 2007 Report Share Posted April 14, 2007 Witam Moja przygoda z ASG dopiero się zaczyna, więc nie znam się dobrze na wszystkim, ale GR16 mnie nie zawiodło. Jedyny mankament to luzy magazynka. Trzeba wykonać jakiś klin by magazynek siedział sztywno i podawł wszystkie kulki. Warto też sprawdzić skręcenie repliki, ponieważ ja miałem niedokręcone mocowanie kolby. Ogólnie karabinek mi się podoba. Quote Link to post Share on other sites
Brenten Posted April 14, 2007 Report Share Posted April 14, 2007 Jakiej batki używasz i na ile wystarcza ? Jaki jest realny zasięg tzn. można trafić sylwetkę człowieka? Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted April 14, 2007 Report Share Posted April 14, 2007 @Argon: gdybyś mógł przeczytac reckę, którą napisałem zeszłym latem i skonfrontować to z własnym modelem, napewno byłoby to interesujące. @Brenten: Ja onegdaj wymierzyłem 300fps, w replice jest precka G&G 6.04, 363mm, co daje jej maks. zasięg skuteczny na poziomie normy CA, z nieco lepszym skupieniem. Myślę, że ok. 35-45m zależnie od innych czynników. Quote Link to post Share on other sites
Argon Posted April 15, 2007 Report Share Posted April 15, 2007 @Brenten Mam baterię 8,4V 1100mAh i starcza na minimum 6h zabawy, spokojnie 1000 kulek. Zasięg to tak do 50m i spokojnie można trafić w człowieka. Zależy to do kulek i jak mocno hop-up jest ustawiony. @jack Czytałem, czytałem... Nie znam się aż tak dobrze na replikach, to moja pierwsza. - Na pewno warto wspomnieć o luźnym magazynku (nie zawsze podaje kulki) - kolba jest sztywna, ale jak jest dobrze skręcona (ja miałem niedokręconą) - karabin fajnie pracuje, przy MP5 G&G i M16 CA jest najgłośniejszy (takie miałem odczucie) Jestem jeszcze zielony, więc nie wiem co jak może wyglądać... Quote Link to post Share on other sites
Brenten Posted April 23, 2007 Report Share Posted April 23, 2007 No i mam. Pierwsze wrażenie raczej pozytywne ale to mój pierwszy elektryk i brak mi punktu odniesienia . Na KAN-ie 9,6V 1400mAh da się wystrzelić ok 2k kulek , celność i zasięg porównywalny M4 RIS TM , RoF chyba trochę mniejszy mimo że TM ma batkę 8,4. Generalnie nie mam co narzekać , więcej napiszę po powrocie z Bornego bo jeden dzień użytkowania to trochę za mało. Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted April 27, 2007 Report Share Posted April 27, 2007 Otrzymałem od dystrybutora Plastici informację, że będą mieli egzemplarze pod koniec maja. Aktualnie wszystkie repliki zostały wykupione. Jak tylko dojdzie, otrzymam jedną sztukę do testów. Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted July 8, 2007 Report Share Posted July 8, 2007 To ja może odświeżę. Mamy lipiec i chciałbym się dowiedzieć jak tam sytuacja wygląda z poprawionymi wersjami. Bo planuje zakup czegoś nowego i mój wzrok padł na GR16/GR16A2 Eco. Da rade już coś o nich powiedziec Jack? Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted July 8, 2007 Report Share Posted July 8, 2007 A ja ci wystarcze? jestem szczęsliwym posiadaczem gr16r4 w wersyji eco, albo nie bądzmy tacy popular!:P jest po prostu wspaniała choc głosna strasznie. bez tłumika sie nie obedzie. Z hopem są problemy ale później się wyrabia. Ale na batce 9,6 1200 ma takiego rofa ze wszystkie krzaki uciekają! Zasięg zadowalający skupienie bardzo łądne na full. Kulturka wysoka. Jakośc bardzo dobra tylko mag strasznie lata w gniezdzie<strasznie to za duzo powiedziane>. Quote Link to post Share on other sites
NeO77 Posted July 8, 2007 Report Share Posted July 8, 2007 Ja od 5 dni jestem posiadaczem GR16 A2 Eco Version. Nie testowałem jej jeszcze w boju ale o wyglądzie nie powiem nic złego. Cała z plastiku ale moim zdaniem i tak jest b. dobry. Można go porównać do tego z TM. O osiągach jeszcze nic nie wiem... Jedyna wada jaką dotąd zauważyłem to latający magazynek w gnieździe ale i na to są domowe sposoby. Wszyscy co się nad nią zastanawiają to powiem tylko że eMka jest super Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted July 9, 2007 Report Share Posted July 9, 2007 czyli magazynek lata nie tylko u mnie. A2 ma wade=full eco;p w r4 cały ris jest z metalu tak praktycznie to tylko korpus=plastik<oczywiscie kolba i rączka takze ale to sie nie liczy bo w oryginale tez tak bylo> Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted July 9, 2007 Report Share Posted July 9, 2007 A możecie mi jeszcze powiedzieć jak jest z częściami wewnętrznymi? Czy jeśli np. wsadzę sprężynkę m110 to coś może się sypnąć w stocku? Quote Link to post Share on other sites
NeO77 Posted July 9, 2007 Report Share Posted July 9, 2007 Przy m110 nic się nie powinno stać. Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted July 9, 2007 Report Share Posted July 9, 2007 mi w specu chcieli m120 wsadzic!! Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted July 10, 2007 Report Share Posted July 10, 2007 Dzięki panowie za szybka odpowiedź. Jeszcze jedno pytanie- czy lufa zewnętrzna ma skłonności do chybotania? Quote Link to post Share on other sites
NeO77 Posted July 10, 2007 Report Share Posted July 10, 2007 U mnie w wersji Rifle trochę lata ale da się przeżyć Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted July 10, 2007 Report Share Posted July 10, 2007 chodzi o to ze ris lata ale da sie przykrecicc Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted July 10, 2007 Report Share Posted July 10, 2007 Aha. Rozumiem, że to co teraz jest w specshopie to są już te poprawione wersje, bez większości mankamentów wymienionych w recenzji Jacka? Quote Link to post Share on other sites
NeO77 Posted July 10, 2007 Report Share Posted July 10, 2007 Tak. Te w Specu to są w wersji 2007. Przynajmniej tak napisali w sklepie Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted July 10, 2007 Report Share Posted July 10, 2007 i tak jest Quote Link to post Share on other sites
NeO77 Posted July 14, 2007 Report Share Posted July 14, 2007 Temat troszkę odświeżam. Czy do GR16 RIFLE wejdą bez żadnych przeróbek te magazynki: http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=194 Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted July 15, 2007 Report Share Posted July 15, 2007 Nie rozumiem dlaczego miały by nie wejśc?? Quote Link to post Share on other sites
NeO77 Posted July 15, 2007 Report Share Posted July 15, 2007 Bo oryginalne latają w gnieździe a poza tym nie wiem jak te magazynki podają kulki Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted July 15, 2007 Report Share Posted July 15, 2007 Podawanie to już inna sprawa a latanie mozna domowym sposobem babuni zwalczyc!:P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts