Mavek Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 Pozwolę sobie trochę odświeżyć temat.. I jak sprawują się wasze repliki? Coś się już wam zjechało? Jakieś usterki? Quote Link to post Share on other sites
KK Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 Na razie po ok 7k. kulek jest wszystko w porządku. Problem miałem po wymianie sprężyny na M120 ale to była wina słabej baterii ( Intellect 9,6V ) no i trzeba było wymienić kable na niskooporowe. 10,8-12V i śmiga wyśmienicie. Quote Link to post Share on other sites
Brenten Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 Kulek poszło w cholerą i trochę i jest ok. Początkowo były problemy z winy baterii KAN 9,6 1400mAh. Jakiś czas chodziła na m120 ale doszedłem do wniosku że to bez sensu i wróciłem do sprężyny oryginalnej. Tak jak napisał KK24 wymiana kabelków mile widziana. Quote Link to post Share on other sites
Mavek Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 Czyli ogólnie opłaca się kupić PLASTICA? A może lepiej coś ze stajni chińczyków? np. 3gen JG? Quote Link to post Share on other sites
Brenten Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 Zależy co kto lubi, dla mnie się opłaca. W swoim po pół roku wymieniłem body na metalowe z G&G, kable i to w zasadzie tyle . Zasięg mnie satysfakcjonuje- ok 45-50 m, szybkostrzelność na batce 9,6 też, więc czego więcej do szczęścia potrzeba? Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted March 6, 2008 Report Share Posted March 6, 2008 Wspaniała replika. Zmieliłem spoooro kulek. Jednak ma kilka wad 1. Wymień body! 2. Przykręć na chama ris(wtedy się nie rusza) 3. Warto wymienić kable prowadnice gumkę. 4. Tą replikę trzeba pokochać Quote Link to post Share on other sites
Brenten Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 No i awaria. Na niedzielnej strzelance poszła się kochać zębatka tłokowa- przyczyna nieznana. Reszta zębatek wygląda na nietknięte, tłok też jest w dobrym stanie. Quote Link to post Share on other sites
K0T Posted March 12, 2008 Report Share Posted March 12, 2008 (edited) No i awaria. Na niedzielnej strzelance poszła się kochać zębatka tłokowa- przyczyna nieznana. Reszta zębatek wygląda na nietknięte, tłok też jest w dobrym stanie. Współczuje :???: Ty masz metalowe zęby tłoka? Mam zamiar zrobic "mały" tuning. A mianowicie: łozyska kulkowe, cichy zestaw głowic, uszczelniona dysza, tłok (nie wiem czy kupie :P), prowadnica, cylinder teflonowany, M110. Wszystko oczywiscie z najwyższej półki :twisted: . Czy to wszystko co podałem wyżej + tłumik + mata bitumiczna ( nie wiem jak ją zmieszcze, wie ktoś coś na temat tej maty bitumicznej?) maksymalnie wyciszy mój karabin? 1. Wymień body! 2. Przykręć na chama ris(wtedy się nie rusza) 3. Warto wymienić kable prowadnice gumkę. 4. Tą replikę trzeba pokochać pkt 4. Sugerujesz, że do tej repliki trzeba sie po prostu przyzwyczaic, czy trzeba ją pokochac bo jest genialna? :P Edited March 12, 2008 by K0T Quote Link to post Share on other sites
KrzysiekplX Posted March 24, 2008 Report Share Posted March 24, 2008 a ja mam jedno pytanie? jak z zasięgiem i skupieniem.Jaką batkę? Aha i ma ktoś może wersje ze spechshopu? bo oni tam dorzucają jakieś rzeczy za friko :) Z góry dzięki Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted April 2, 2008 Report Share Posted April 2, 2008 Ja mam ze speca i dostałem plakat XD Zasięg? Jak dotrze się gumka hop siup to 45 spokojnie w sylwetkę trafisz. Z racji tego iż w stoku jest para precka skupienie jest przyzwoite. Lepsze niż w CA. Jaka batka? 9,6 i jak najwięcej mah. A jeżeli nie masz zamiaru robić tuningu to pojemna 8,4. Quote Link to post Share on other sites
Ziomek08 Posted August 11, 2008 Report Share Posted August 11, 2008 A koledzy powiecie mi czy w wersji z 2008 roku magazynek też wypada z repliki z góry dzięki. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
KK Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 Mam wersję z 2007 roku i nigdy nie wypadł mi magazynek. Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 GR16 Carbine kupiony w grudniu 06' na specu - brak takich problemów. Po za tym to chyba żaden problem nagiąć blaszke magazynka trochę - ja miałem problem z tym że magi nie siedzą ciasno - po prostu je poszerzyłem. Quote Link to post Share on other sites
Ziomek08 Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 Dobra, Dzięki wielkie :D już sie bałem xD. a mój GR16 już jest w drodze :D Quote Link to post Share on other sites
Ziomek08 Posted November 27, 2008 Report Share Posted November 27, 2008 (edited) Witam, w temacie było mówione że silnik uciągnie bez trudu PDI 170%, lecz Specshop.pl pisze: Jeżeli mamy zamontować sprężyne i cylinder z Pana linków, aby wszystkodobrze działało wymienić też będzie trzeba okablowanie, silnik. Sprężyna jaką zamówiłem to PDI 130% wiec nie rozumiem :roll:. Pozdrawiam Edited November 27, 2008 by Ziomek08 Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted November 27, 2008 Report Share Posted November 27, 2008 Istnieje możliwość że panowie nie wiedzą że 130% to nie m130. Już nie raz słyszałem w specu takie kwiatki że uszy więdną xD Quote Link to post Share on other sites
Ziomek08 Posted November 27, 2008 Report Share Posted November 27, 2008 To jest bardzo głupie, bo przy tuningu G&G np. GOLD na Specshopie nie zmieniają silnika, a sprężyny używają M120 xD Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted November 27, 2008 Report Share Posted November 27, 2008 Wszystko będzie dobrze, jeśli zamówiłeś 130% xD Pozdrawiam nie chce o tym więcej słyszeć xD Quote Link to post Share on other sites
Ziomek08 Posted November 28, 2008 Report Share Posted November 28, 2008 Nie, nie czekaj, wiesz co mi dziś napisali? Tuning G&G nie dotyczy wersji ECO. :wink: OSTATNI MÓJ ZAKUP W TYM SKLEPIE, mam ich dosyć. Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted November 28, 2008 Report Share Posted November 28, 2008 No ja pierdo^%$ rozebrałem w życiu z 5 tych replik, i w każdej siedzi m120 na stokowych bebechach.... Quote Link to post Share on other sites
Ziomek08 Posted December 7, 2008 Report Share Posted December 7, 2008 Doobra, Dragunov masz dość dużą styczność z firma G&G a szczególnie replikami z serii ECO, doradź mi, sprzedać swoją GR16 do zbierać kasy i kupić ICS unieversal, czy inwestować w tuning tejże broni, oraz jaki ona tunning wytrzymana i na jakich podzespołach. Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted December 9, 2008 Report Share Posted December 9, 2008 Ziomek błagam! Nie jestem dragunov tylko dragunow! (Wintowka a nie Vintowka ) xD Powiedz mi wpierw kiedy kupiłeś tego guna? Swojego kupiłem przeszło rok temu (miałem jako pierwszy Polsce R4 plastica) wystarczyło dać m120 i śmiagał aż miło. Wedle spec shopu teraz jakość części się pogorszyła... I jaki tuning zamierzasz robić? Quote Link to post Share on other sites
Ziomek08 Posted December 11, 2008 Report Share Posted December 11, 2008 (edited) NIE NIE dragunoW :-F a co do broni, nie mam siły, znów sie zwaliła, wiesz jak spust chodzi gdy replika jest zablokowana, to tak sie zachowuje przy semi/auto no i nie strzela... PRZECIEŻ CHIŃCZYK ZA 300ZŁ MA MNIEJSZĄ AWARYJNOŚĆ OD TEGO CZEGOŚ, a no i kupiłem ją na specshopie w połowie sierpnia. Edited December 11, 2008 by Ziomek08 Quote Link to post Share on other sites
Brenten Posted December 13, 2008 Report Share Posted December 13, 2008 To masz pecha. Moja działała bez problemów około roku, z tego ładnych kilka miesięcy po moich "modyfikacjach". Gdyby nie to prawdopodobnie dalej by nie sprawiała problemów ale na czymś człowiek musiał się uczyc ;) Quote Link to post Share on other sites
Immortal_46 Posted December 13, 2008 Report Share Posted December 13, 2008 Co lepiej sie opłaca ICS Universal czy M4A1 G&G plastica ?? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts