K4RGUL Posted 1 hour ago Report Share Posted 1 hour ago Witam, Zakupiłem kilka lat temu replikę CM.048M, głównie czasami strzelałem sobie rekreacyjnie do celów typu (puszki czy butelki plastikowe) no i generalnie spoko, ale ostatnio dowiedziałem się od znajomego że jeździ on z ekipą na "strzelanki" no i w toku rozmowy uznałem że w sumie mając replikę mógłbym spróbować swoich sił w bardziej angażującej niż strzelanie do celów statycznych zabawie. Moja replika co prawda ma już ponad 5 lat na karku, ale "przebieg" a w zasadzie "przestrzał" ma minimalny, może wystrzeliłem z niej około 5-10 tys. kulek. Ale chciałbym zainwestować w nią kilka stówek, bo w zasadzie to nic w niej nie było od samego zakupu zmieniane, nawet bateria na lepszą. W mojej głowie więc rodzi się pytanie, a w zasadzie dwa. Czy to aktualnie ma sens, żeby bawić się w "tuning" poprawiający osiągi tejże repliki. Oraz jeśli tak, to co polecalibyście w niej zmienić i na co. No na pewno chcę kupić baterię oraz ładowarkę do niej, bo jak pisałem cały czas mam tą, która była w zestawie na starcie. A jeśli chodzi o resztę, to chciałbym aby replika miała lepsze skupienie oraz aby jeśli to możliwe zwiększył się dystans strzału. Myślałem też nad jakimś mofsetem. Generalnie miejscówki na jakich moi znajomi grają to głównie lasy i graniczące z nimi łąki. Więc fajnie jakby też szedł za tym tuningiem wzrost ilości FPS. Nie mierzyłem chrono, ale na stronie sklepu, na którym kupowałem replikę widnieje info. że replika ma 400 fps, ale to przy kulkach 0.20g a raczej będę chciał używać minimum 0.25-0.28g. Jeśli chodzi o budżet to coś pomiędzy 500-800 zł na wszystko, no chyba że będzie warto to do tysiaka mogę już dobić. Chciałbym też dodać, żeby tuning nie był aż przesadzony, żeby replika to wytrzymała jak najdłużej i mi się nie rozleciała. :D Dzięki za wszystkie odpowiedzi, pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts