Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Problem z tuningiem m15a4

Recommended Posts

Mam problem z tuningiem mojej emki tzn. zakupilem stockowa wersje m15a4 315 fps CA. Po jakims czasie postanowilem ja stuningowac. Kupilem czesci:

-Zębatki Super Torque Up [CA]

-Sprężyna M120S [Hurricane]

-Akumulator NiMH 10.8V 1400mAh

-Prowadnica sprężyny z łożyskowaniem v.2 [KA]

-Zestaw cylindra o powiększonych średnicach do M15 Carbine [CA]

po wielu godzinach zlozylem wszystko do kupy(mialem duzy problem ze spasowaniem podladek pod zebatki-dokupywalem je osobno). Same zebatki w skreconym gearboxie chodza lekko i bez oporow jednak po zalozeniu sprezyny, skreceniu calosci silnik nie daje rady naciagac sprezyny. Po prostu staje w mniej wiecej w polowie naciagu sprezyny. W czym moze byc problem? czyzby silnik byl za slaby? podobno standardowy silnik z emki powinien dac rade. Dodam tylko ze ten tuning mial mi dac okolo 440 fps-ow.

-Akumulator NiMH 10.8V 1400mAh
Do tej trzeba kupić batke o voltarzu przynajmniej 9,6, jeśli nie lepiej 10.8.

eee...

Może nie przesmarowałeś dokładnie, poza tym może coś jest w tym stockowym silninku? Nie zawsze są wystarczająco mocne.

Edit: Kurde, 0L0 i Helmutt mnie ubiegli. :evil:

fakt smaru jest malo bo rozkladalem i skladalem go z 30(a moze 40) razy i kazdy wydawal mi sie tym ostatnim :D. Ale widac ze smar lezy w/na zebatach. Tlok przesmarowany z wew i zewnatrz aby lekko jezdzil. Jesli zamkne same zebatki w gearboxie i popchne je palcem to chodza na tyle lekko ze obracaja sie od wlasnym ciezarem jeszcze ok sekundy po tym jak odjalem palucha.