Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Problem z tuningiem m15a4

Recommended Posts

Mam problem z tuningiem mojej emki tzn. zakupilem stockowa wersje m15a4 315 fps CA. Po jakims czasie postanowilem ja stuningowac. Kupilem czesci:

-Zębatki Super Torque Up [CA]

-Sprężyna M120S [Hurricane]

-Akumulator NiMH 10.8V 1400mAh

-Prowadnica sprężyny z łożyskowaniem v.2 [KA]

-Zestaw cylindra o powiększonych średnicach do M15 Carbine [CA]

po wielu godzinach zlozylem wszystko do kupy(mialem duzy problem ze spasowaniem podladek pod zebatki-dokupywalem je osobno). Same zebatki w skreconym gearboxie chodza lekko i bez oporow jednak po zalozeniu sprezyny, skreceniu calosci silnik nie daje rady naciagac sprezyny. Po prostu staje w mniej wiecej w polowie naciagu sprezyny. W czym moze byc problem? czyzby silnik byl za slaby? podobno standardowy silnik z emki powinien dac rade. Dodam tylko ze ten tuning mial mi dac okolo 440 fps-ow.

nie wiem czemu wszyscy uczepili sie tej biednej baterii :D Tą sprezyne powinna pociagnac bateria nawet juz 9.6V. Co do kabli izolacja jest ostro poszarpana zaklejona gdzieniegdzie dodatkowo przeze mnie tasma izolacyjna, ale chyba sam drut nie jest uszkodzony. Macie moze jeszcze inne sugestie?

Z doswiadczenia wiem ze silniki ca maja pewna wade ktora znacznie wplywa na ich pradozernosc. Mozna ja wyeliminowac, wymaga to jednak rozlozenia silnika. Drugim problemem sa kable i styki ktore maja duzy opor. Bez watpienia da sie z takich czesci jak masz poskladac upgrade ktory dziala na takiej baterii jak podajesz.

• 4 weeks later...
A czy 9,6 INTELLECT 1400mAh wystarczy do tej sprężynki?

Będziesz miał dobry ROF ale batka padnie po ok 500-700 strzałach.

Wracając do eMki to radżę sprawdzić okablowanie, koledze blokował się ICS, dlatego że kabel był słabo przylutowany do płytki, trzymał się na kilku "włosach".

Sprawdź jakie jest napięcie na silniku.

Może złączki albo wtyki są zasyfiałe, ale jeżeli gun jest nowy to raczej powinny być ok.