AirBorne Posted October 15, 2006 Report Share Posted October 15, 2006 Witam mam maly problem z silniczkiem w moim wellu r6. Zamierzam niedlugo wymienic sprezyne i prowadnice wiec chcialem sie nauczyc wyciagac gb (moj pierwszy aeg). Zaczalem od rekojesci, odlaczylem kable, wyciagnalem silniczek. gdy wlozylem go z powrotem nie moglem sie uporac jak te kable poukladac aby wszystko dzialalo. w koncu mi sie udalo, ale jak strzelam to czesto silnik wyje tak jakby nie byl docisniety do konca, no nie wiem jak to opisac... :| moze jakos te kable zle poukladalem? Prosze o pomoc :( Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted October 15, 2006 Report Share Posted October 15, 2006 Dokładnie nie pamiętam jak to w R6 jest, ale ogólnie są 2 sposoby (w obydwóch + skierowany powinien być do przodu): 1. czerwony z przodu i czarny z tyłu. 2. czerwony w głębi chwytu płasko przeprowadzony do tyłu, tak, żeby omijał otwór i tyłem poprowadzony razem z czarnym (tu najpierw wpinasz czarny i nad nim przeprowadzasz czerwony). Upewnij się też czy założyłeś ten metalowy krążek, który normalnie znajduje się między silnikiem, a śrubą dociskową. Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted October 16, 2006 Author Report Share Posted October 16, 2006 jak za 1,5h bateria sie naladuje to pokombinuje tak jak napisales. mam jeszcze pytanie do tego metalowego krazka, czy ma jakies znaczenie na ktorej stronie bedzie lezal? Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted October 16, 2006 Report Share Posted October 16, 2006 Nie, nie ma to najmniejszego znaczenia. Ważne, żeby tylko był między śrubą a silnikiem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts