jmsss Posted October 15, 2006 Report Share Posted October 15, 2006 Z zazdroscią patrzyłem na dwójnogi do FAMASA od TM. Jak myslicie, dało by się zrobić kopię w 70-80% ? Quote Link to post Share on other sites
Aliant Posted October 15, 2006 Report Share Posted October 15, 2006 Wszystko się da tylko trzeba mieć materiały, narzędzia i troche wolnego czasu. Quote Link to post Share on other sites
jmsss Posted October 15, 2006 Author Report Share Posted October 15, 2006 No tak... Quote Link to post Share on other sites
Lukas.72 Posted October 16, 2006 Report Share Posted October 16, 2006 co za problem, wykonać dwójnug idziesz do ciastoramy kupujesz odpowiednie materiały i składasz oczywiscie najpierw musisz obmyśleć jak to wykonać rozrysować itp.........ale dać się da Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted October 16, 2006 Report Share Posted October 16, 2006 Podejrzewem, ze czas i koszt tej operacji przekroczy astronomiczna cene samej repliki. Quote Link to post Share on other sites
Lukas.72 Posted October 16, 2006 Report Share Posted October 16, 2006 Hmm chyba nie chociaż.... ale ja myślę ze 50zł wystarczy na stworzenie dwójnogu Quote Link to post Share on other sites
jmsss Posted October 16, 2006 Author Report Share Posted October 16, 2006 Najbardziej mnie przeraża zamocowanie go... bo reszte się jakoś zrobi. Quote Link to post Share on other sites
Adzio Posted October 25, 2006 Report Share Posted October 25, 2006 prześlij mi fotki tego na emaila adzyo@o2.pl bo ja chce robić w moim karabinku metalowy i to się da zrobić z kilku kształtowników tylko problem z regulacją ale mam pare pomysłów :) mocowanie to też nie jest ogromny problem :wink: przesli fotki a napisze co , jak , gdzie pozdro. Quote Link to post Share on other sites
jmsss Posted October 28, 2006 Author Report Share Posted October 28, 2006 OK przesyłam i tu też kilka zamieszczam [ Dodano: Sob 28 Paź, 2006 ] Tutaj jeszcze dwa: Quote Link to post Share on other sites
kali Posted October 28, 2006 Report Share Posted October 28, 2006 Ludzie, mam wenę! Bierzemy ten uchwyt do wieszania prania (wiecie o co chodzi). Kupujemy dwie rurki w jakimś sklepie typu Castorama o długości takiej, jakiej ma byc nasz dwójnóg. Do tej strony, z której się naciska to plastikowe trzymanie prania za pomocą wiertarki i śrubek przymocowujemy nasze rurki OD ZEWNĘTRZNEJ STRONY PLASTIKOWEGO CZEGOŚ. Następne próbujemy przymocowac za pomocą tej trzymającej strony nasz dwójnóg do karabinu i jak źle trzyma to bierzemy pilnik, zpiłowujemy częśc plastikowego czegoś tak, żeby się trzymało na lufie pokazanej na zdjęciu 3 (bo to jest lufa, tak? :F ) Mamy dwójnóg, który można szybko zdjąc. Co o tym sądzicie? Wymyśliłem to tak na szybko, więc moze nie o wszystkim pomyślałem. Quote Link to post Share on other sites
jmsss Posted October 29, 2006 Author Report Share Posted October 29, 2006 Nawet by mogło być... tylko to będzie niezbyt wytrzymałe (to coś do prania) i to nie będzie taka kopia... ale pomysł bobry. Quote Link to post Share on other sites
kali Posted October 30, 2006 Report Share Posted October 30, 2006 Chłopie, wpadło mi to od razu! Można pewnie to do prania zastąpic czymś twardszym, może nawet metalowym. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts