Blackno1 Posted October 16, 2006 Report Share Posted October 16, 2006 Witam , zamierzam wymienić mocno ściorane kable w mojej 4 , jednakże nie mam bladego pojęcia jaki kabel zakupić (biorąc pod uwagę,że nie stać mnie na oryginalny komplet ).Proszę o poradę jaki kabel i czy ewentualnie jego wymiana na tzw.sklepowy nie wpłynie na pracę repliki ,pozdro Peter Quote Link to post Share on other sites
SHARKY_FST Posted October 16, 2006 Report Share Posted October 16, 2006 Wystarcze przewód "linka" 1,5~2,5mm^2, koszt to około 2pln za metr. Jeżeli Ci się uda dostać polecam przewody z miedzi beztlenowej. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted October 16, 2006 Report Share Posted October 16, 2006 http://www.modelarski.com/index.php?page=p...=product&id=373 Polecam te przewody, mam je u siebie w MP5 :mrgreen: W tym sklepie kupisz też wtyki tamya małe i duże. Quote Link to post Share on other sites
stiff Posted October 17, 2006 Report Share Posted October 17, 2006 Przewód 1,5mm^2 wchodzi bezproblemowo, 2,5mm^2 nie sprawdzałem ale podobno na siłę mozna upchnąć choć nie wiem czy w wersji ze składana kolba da sie te kable przepchnąć do foregripa. koniecznie w koszulce silikonowej - nie pęka. Takie kabelki zdecydowanie wpłyna dodatnio na "elektrykę" Quote Link to post Share on other sites
matheews Posted July 22, 2012 Report Share Posted July 22, 2012 Cześć. Chciałbym się zapytać czy istnieje możliwość przełożenia baterii z atrapy AN/PEQ do prowadnicy kolby w CA M15A4 RIS i jaka bateria by tam pasowała? Oraz czy w ogóle da się jakoś przeprowadzić kable tak, żeby były schowane w body? Quote Link to post Share on other sites
matheews Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 up Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 Da się przełożyć kable. Właściwie to wywala się stare i kupujesz nowe przewody i je lutujesz, docinasz na długość itd. Do prowadnicy kolby wejdzie raczej tylko jakiś mizerny li-pol. Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 Tak jak Seger mówi. http://www.rcskorpion.pl/towar/przewod-silikonowy-pradowy-100mm-kw-br/ Te kable pakuj. Wszędzie je pcham;) Bardzo rzadko używam grubszych, bo po prostu nie ma sensu;) Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 (edited) Spokojnie wystarczają do tuningowanych jak i stockowych replik. Bez problemu tez je można ułożyć. Edited July 23, 2012 by seger Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 Popieram Lukirę, sam tak robię :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
matheews Posted July 24, 2012 Report Share Posted July 24, 2012 Dzięki chłopaki! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts