robertsmu Posted October 16, 2006 Report Share Posted October 16, 2006 Witam serdecznie! Mam pytanie dotyczące możliwości tuningu G&G GR16R4 ze stałą kolbą(rifle?) ver. 2006. Przeglądałem forum w poszukiwaniu cennych informacji ale nie znalazłem za wiele :roll: zwłaszcza o wersji 2006. Planuję wstawić spręzynę systema m130 - 210PDI, moze troche mocniejszą. Jakie elementy polecacie wymienić i na co? Czy ma ktos moze tego guna i mógłby napisac co zmieniał i jakie ma osiągi. Jaką baterie polecacie? Czytałem ze łożyska, szkielet GB, zębatki nie są takie złe, natomiast prowadnica spręzyny wcale nie jest łożyskowana tylko zastosowano tam patent z ruchomą plastikową podstawą. Jaką gumke do HU wstawić, podobno komora HU z tworzywa czy może ktoś napisać coś o jej o jej zywotnośći? Wyczytałem jeszcze, że tappet plate jest bardzo awaryną cześcią tego modelu, czy to sie potwierdza także w wersji 2006? No i ostatnie pytanie jakie magazynki pasują do tej repliki i które polecacie? Troche tego dużo wyszło :) , ale co zrobić mam sporo wątpliwości pozdrawiam! Robert Quote Link to post Share on other sites
wally Posted October 16, 2006 Report Share Posted October 16, 2006 Z tego co się orientuję to wersje '06 ma dopiero kilka osób w Polsce i chyba nawet nikt z nich nie tuningował swojego "dziecka". Ja mam v05 i sam w sobie GB jest mocny ale pęka ogranicznik ruchu spustu. Teraz mam sprezyne 210 PDi na takiej samej prowadnicy jaką masz teraz w gunie, wszystko działa jak należy. Plastikowa komora HU powinna dać radę ponieważ taka jest w MP5 i jakoś sobie radzi. Popychacz jest bardzo często wymienianą częścią, u mnie już 4 pękł. Magazynki raczej wszystkie pasują bo dlaczego miałyby nie pasować? Quote Link to post Share on other sites
robertsmu Posted October 16, 2006 Author Report Share Posted October 16, 2006 Dzięki wielkie za super szybką odpowiedź :D .Czyli wymieniłeś tylko sprężynę i rególarnie tappet plate? No to ja tez spróbuje ale nie wiem czy az z taką silną sprężynką. A jakie masz zawieszenie i jak sie sprawuje ? No czu odczułeś znaczny wzrost zasięgu skutecznego? Jak bym wstawił taką mocną sprężyne to tylko po nogach bym singlem strzelal :wink: I jak jest ze skupieniem na stockowej prec-lufie ? Masz moze jakiś kolimatorek zamontowany? Ja sie przymierzam do repliki aimpointa moze NB-13 guardera :) Pozdrawiam ! Robert Quote Link to post Share on other sites
wally Posted October 17, 2006 Report Share Posted October 17, 2006 Ja musiałem wymienić cały GB, bo jak już pisałem złamał mi się ząbek przytrzymujący spust w tylnej pozycji. Betz tego GB nie hula, oprócz tego wymieniłem lufę na dłuższą, gumki HU (też już parę się zmieniło), prowadnicę sprężyny, samą sprężynę, dyszę. Tak więc z orgunalnego G&G to zostały mi tylko zębatki i kable w GB, wszystko inne wymiene jest. Quote Link to post Share on other sites
super Posted November 9, 2006 Report Share Posted November 9, 2006 a ja doczepię się topicu ;-) potrzebuję pomocy z moim GG chcę wymienić lufę na krótszą . coć a la CQBR Jaką najlepiej wybrać ? a może wiecie gdzie najszybciej kupić i jak to zrobić ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts