Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

G&G GR16R4 możliwości tuningu

Recommended Posts

Witam serdecznie!

Mam pytanie dotyczące możliwości tuningu G&G GR16R4 ze stałą kolbą(rifle?) ver. 2006. Przeglądałem forum w poszukiwaniu cennych informacji ale nie znalazłem za wiele :roll: zwłaszcza o wersji 2006. Planuję wstawić spręzynę systema m130 - 210PDI, moze troche mocniejszą. Jakie elementy polecacie wymienić i na co? Czy ma ktos moze tego guna i mógłby napisac co zmieniał i jakie ma osiągi. Jaką baterie polecacie?

Czytałem ze łożyska, szkielet GB, zębatki nie są takie złe, natomiast prowadnica spręzyny wcale nie jest łożyskowana tylko zastosowano tam patent z ruchomą plastikową podstawą. Jaką gumke do HU wstawić, podobno komora HU z tworzywa czy może ktoś napisać coś o jej o jej zywotnośći? Wyczytałem jeszcze, że tappet plate jest bardzo awaryną cześcią tego modelu, czy to sie potwierdza także w wersji 2006? No i ostatnie pytanie jakie magazynki pasują do tej repliki i które polecacie?

Troche tego dużo wyszło :) , ale co zrobić mam sporo wątpliwości

pozdrawiam!

Robert

Z tego co się orientuję to wersje '06 ma dopiero kilka osób w Polsce i chyba nawet nikt z nich nie tuningował swojego "dziecka".

Ja mam v05 i sam w sobie GB jest mocny ale pęka ogranicznik ruchu spustu.

Teraz mam sprezyne 210 PDi na takiej samej prowadnicy jaką masz teraz w gunie, wszystko działa jak należy.

Plastikowa komora HU powinna dać radę ponieważ taka jest w MP5 i jakoś sobie radzi.

Popychacz jest bardzo często wymienianą częścią, u mnie już 4 pękł.

Magazynki raczej wszystkie pasują bo dlaczego miałyby nie pasować?

Dzięki wielkie za super szybką odpowiedź :D .Czyli wymieniłeś tylko sprężynę i rególarnie tappet plate? No to ja tez spróbuje ale nie wiem czy az z taką silną sprężynką. A jakie masz zawieszenie i jak sie sprawuje ?

No czu odczułeś znaczny wzrost zasięgu skutecznego? Jak bym wstawił taką mocną sprężyne to tylko po nogach bym singlem strzelal :wink: I jak jest ze skupieniem na stockowej prec-lufie ? Masz moze jakiś kolimatorek zamontowany? Ja sie przymierzam do repliki aimpointa moze NB-13 guardera :)

Pozdrawiam !

Robert

Ja musiałem wymienić cały GB, bo jak już pisałem złamał mi się ząbek przytrzymujący spust w tylnej pozycji. Betz tego GB nie hula, oprócz tego wymieniłem lufę na dłuższą, gumki HU (też już parę się zmieniło), prowadnicę sprężyny, samą sprężynę, dyszę. Tak więc z orgunalnego G&G to zostały mi tylko zębatki i kable w GB, wszystko inne wymiene jest.

• 4 weeks later...